Kiinteistönvälitysala varautuu koronavirukseen

Kiinteistönvälitysalan keskusliitto on laatinut koronavirusepidemiaan liittyen mallilauseen ostotarjouslomakkeeseen ja kauppakirjaan. Liitto suosittaa välittäjiä rajoittamaan ja siirtämään yleisnäyttöjä.

Näytöillä tulee noudattaa viranomaismääräyksiä ja suosituksia muun muassa käsihygienian suhteen. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto suosittelee myös, että kuluttajien kanssa sovitaan yksityisnäyttöjen järjestämisestä yleisnäyttöjen sijaan.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton laki- ja lausuntovaliokunnan laatimat mallilausekkeet ovat:

* Kauppakirjaan:Ostaja on tietoinen, että mikäli kaupan kohteen hallinnan luovutus viivästyy viranomaisen myyjälle tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuville asettaman karanteenin vuoksi, kyseessä ei ole myyjän suoritusvirhe ja ostaja ei tällöin ole oikeutettu korvauksiin hallinnan luovutuksen viivästymisen vuoksi.

Mikäli kyse on kuitenkin myyjän omaehtoisesta karanteenista, hallinnan luovutuksen viivästymisen katsotaan johtuvan myyjän suoritusvirheestä.”

* Ostotarjouslomakkeen LIITTEET-osioon: ”Tarjouksen tekijä on tietoinen, että mikäli kaupan kohteen hallinnan luovutus viivästyy viranomaisen myyjälle tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuville asettaman karanteenin vuoksi, kyseessä ei ole myyjän suoritusvirhe ja tarjouksen tekijä ei tällöin ole oikeutettu korvauksiin hallinnan luovutuksen viivästymisen vuoksi.

Mikäli kyse on kuitenkin myyjän omaehtoisesta karanteenista, hallinnan luovutuksen viivästymisen katsotaan johtuvan myyjän suoritusvirheestä.

Osapuolet ovat tietoisia myös siitä, että mikäli kaupantekotilaisuutta ei pystytä järjestämään koronavirukseen liittyvien määräysten vuoksi (pankki, välittäjä, ostaja, myyjä) ostotarjouksessa sovitussa ajassa vaan se siirtyy myöhempään ajankohtaan, ei tarjouksessa sovittua sanktiota noudateta.”

Lue lisää Kiinteistönvälitysalan keskusliiton uutisesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sääntely

26.6.2023

Kuukauden kasvo: Sääntelyn uusimisella on kiire

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto toivoo maan uuden hallituksen tarttuvan rivakasti alan sääntelyyn. Muutokset ovat tarpeen asuntokaupan sujuvuuden parantamiseksi ja takaisin kasvu-uralle pääsemiseksi.

kiinteistövakuutus

3.10.2023

Kiinteistövakuutus turvaa taloyhtiötä

Kiinteistövakuutuksella taloyhtiö varautuu riskeihin ja siirtää niitä vakuutusyhtiön kannettavaksi. Vakuutusyhtiöiden eri hintaiset vakuutukset tarjoavat joko suppeampaa tai laajempaa turvaa. Hintaa enemmän vaakakupissa painaa sopimuksen kannattavuus.

kiinteistölehti puutaloyhtiössä

22.6.2023

Suomen Kiinteistölehti käy kesäkuussa kylässä puutaloyhtiössä

Kesäkuun Kiinteistölehdessä vieraillaan idyllisessä puutaloyhtiössä ja kerrotaan, miten kerrostalopihastakin saa monimuotoisen. Tutustumme myös märkätilatarkastuksiin ja kuulemme, millainen on houkutteleva taloyhtiö juuri nyt.

senioritalo

23.3.2023

Senioritalo taistelee tulvia vastaan

As Oy Kangasalan Hopeaharju koki toissa kesänä mittavat tulvavahingot, kun vesi nousi sen varastotiloihin. Taloyhtiön hallitus alkoi etsiä ratkaisuja, joilla tulvat saataisiin estettyä tulevaisuudessa. Kaupunkitulvat tulevat lisääntymään ilmastonmuutoksen ja maa-alueiden asfaltoinnin myötä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti