Kiinteistöliitolta ohjeita huoneistoremonttien asbestinpurkuun

Asbestin purkamisessa muodostuu terveydelle vaarallista asbestipölyä. Taloyhtiöiden remonttien suunnittelussa yleensä jo tiedetään, että vesi- ja lämpöjohdoissa sekä ilmanvaihtokanavissa on käytetty asbestia eristemateriaalina 1990-luvulle saakka. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että myös asunnoissa käytetyissä rakennustarvikkeissa, kuten tasoitteissa, liimoissa, rakennuslevyissä ja muovitapeteissa voi olla asbestia. Kylpyhuoneessa asbestia voi olla laattojen saumausaineessa ja kiinnityslaastissa tai muovimatossa tai sen liimassa.

Asbestipitoisten rakennusmateriaalien käyttäminen jatkui 1990-luvun alkuvuosiin saakka.

Pölyn aiheuttamien terveyshaittojen vuoksi asbestin käsittelystä on laadittu yksityiskohtaiset määräykset, jotka koskevat asbestipitoisten materiaalien purkua ja asbestijätteen käsittelyä. Asbestipitoisten materiaalien käsittely olemassa olevissa rakennuksissa on luvanvaraista. Tämä rajoittuu lähinnä korjausrakentamiseen ja kiinteistöjen kunnostustöihin. Ehjät asbestipitoiset materiaalit voivat siis pääsääntöisesti olla edelleen paikoillaan rakenteissa.

Suomen Kiinteistöliitto on myös tehnyt yhdessä Isännöintiliiton ja Matinkylän huollon kanssa ohjeen asbestin huomioimisesta huoneistoremonteissa. Se löytyy muun muassa täältä.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.11.2015

Patteriverkoston perussäädöllä lämmitys tasapainoon – ohjeita perussäädön tilaajille

Yksi asunto kuuma ja toinen kylmä, patterit pitävät ääntä ja energialasku kasvaa. Kuulostaako tutulta? Useimmista taloyhtiöistä löytyy liian kylmiä ja turhan kuumia asuntoja.

20.6.2017

Korjaustarve ja kunnossapitotarveselvitys

Taloyhtiössä korjaustoimenpiteet kohdistuvat joko yhteisiin tiloihin tai asuntoihin sekä näissä oleviin rakennusosiin, järjestelmiin ja laitteisiin. Yhteisten tilojen osalta taloyhtiö vastaa korjaushankkeiden toteutuksesta ja kustannuksista. Asuntojen osalta toteutus ja kustannusvastuu jakautuu sen mukaan, mitä asunnossa remontoidaan.

20.8.2019

Tietosuojavaltuutetulta ohjeita taloyhtiöille

Tietosuojavaltuutetun toimisto on julkaissut ohjeita vuonna 2018 voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen soveltamisesta taloyhtiöiden toiminnassa. Ohjeet on koottu yhdessä asumis- ja kiinteistöalan toimijoiden kanssa. Usein kysyttyä henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä -sivulla käsitellään tyypillisimpiä taloyhtiön toiminnassa esiin tulevia tietosuojaan liittyviä kysymyksiä. Tällaisia ovat muun muassa se, milloin taloyhtiö saa käsitellä henkilötietoja, kenen henkilötietoja saa käsitellä, missä laajuudessa henkilötietoja saa käsitellä […]

9.4.2018

Oma Koti -messuilla kokeillaan, koeajetaan ja kisataan

Oma Koti -messut tarjoaa asiantuntevaa ja käytännönläheistä tietoa omakoti- ja pientaloasujille sekä rakentajille ja remontoijille. Messuilla voi testata työkaluja, koeajaa pienkuormuria sekä seurata työnäytöksiä ja asiantuntijoiden esityksiä. Oma Koti -messut on osa Kevätmessukokonaisuutta 12.–15.4.2018 Messukeskuksessa, Helsingissä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti