Kiinteistöasioiden hoitaminen helpottuu: uusi palvelu tarjoaa kiinteistötiedot verkosta

Maanmittauslaitoksen verkkopalvelusta voi nyt ostaa kaikkia kiinteistöjä koskevia otteita ja todistuksia.

Uusi palvelu sujuvoittaa kiinteistöasioiden hoitoa. Aiemmin otteita on voinut ostaa verkossa vain omasta kiinteistöstään. Muiden kuin kiinteistön omistajan on pitänyt ottaa yhteyttä Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun tietoja tarvitessaan.

Asiointipalvelusta saa mm. kiinteistön pinta-alan, rasitteet ja kiinnitykset sekä omistajan nimen ja syntymäajan ilman osoitetietoa. Näitä tietoja tarvitaan esimerkiksi kiinteistökaupan yhteydessä.

− Virallisen otteen ja todistuksen saa verkosta juuri silloin, kun tietoa tarvitsee vaikka iltaisin ja viikonloppuisin, kertoo johtaja Antti Saarikoski.

– Asiointipalvelusta otteen saa myös edullisemmin kuin asiakaspalvelun kautta tilaamalla. Tällä haluamme kannustaa asiakkaitamme sähköisten palveluiden käyttäjiksi.

Ajantasaiset tiedot kaikista Suomen kiinteistöistä

Tiedot haetaan Maanmittauslaitoksen rekistereistä, joihin on tallennettu tiedot kaikista Suomen kiinteistöistä.

Tiedot voi hakea antamalla kiinteistötunnuksen, määräalatunnuksen tai vuokraoikeuden laitostunnuksen. Löytyneestä kohteesta näytetään perustietoja sekä linkit otteiden ostamista varten.

Palvelusta saatavat otteet ja todistukset:

  • Lainhuutotodistus
  • Rasitustodistus
  • Kiinteistörekisteriote
  • Kiinteistörekisterin karttaote
  • Vuokraoikeustodistus.

Parempaa palvelua kiinteistön omistajille

Nyt avattu palvelu on osa Maanmittauslaitoksen kiinteistön omistajille tarkoitettua sähköistä asiointipalvelua. Palvelussa voi myös tarkistaa maksutta oman kiinteistönsä tiedot, hakea lainhuutoa sekä katsoa käynnissä olevat kirjaamisasiat eli lainhuudot, kiinnitykset ja erityisen oikeuden kirjaamiset.

Palveluun saadaan lisää ominaisuuksia syksyn aikana. Tavoitteena on tarjota asiakkaille kaikki Maanmittauslaitoksen palvelut myös verkon kautta. Palvelujen toteuttamisessa hyödynnetään valtion yhteisiä sähköisen asioinnin ratkaisuja, esimerkiksi suomi.fi:n tunnistuspalvelua.

Asiointipalveluun pääsee Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiö palvelut kiinteistöala

27.5.2022

Mitä taloyhtiön kannattaa muistaa palveluita ostaessa?

Taloyhtiöt tarvitsevat monia ulkopuolisten tuottamia palveluita muun muassa kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin. Siksi ne ovat merkittävä kiinteistöalan työllistäjä. Mutta mitä palveluita ostaessa on hyvä muistaa?

16.11.2022

Digitaaliset kanavat helpottavat arkea

Digitaaliset palvelut helpottavat taloyhtiön arkea, kunhan niitä on kaikkien asukkaiden helppo käyttää. Kaikki taloyhtiön asiat voi entistä useammin hoitaa yhden palvelun kautta. Digipalveluita käytettäessä on oltava tarkkana tietoturva-asioiden kanssa.

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

6.4.2022

Onko taloyhtiöauto tulevaisuuden ratkaisu liikkumiseen

Taloyhtiöautolla asukkaat voivat nauttia autoilun tuomasta vapaudesta ilman autoon sidottua pääomaa sekä ylläpitoon liittyviä kuluja ja huolia. Taloyhtiöauto tukee myös kestävän kehityksen mukaisia arjen valintoja. Leasingpalvelu sisältää yleensä kaikki auton ja palvelun ylläpitoon ja hallinnointiin liittyvät kulut ja toimet kuten polttoaineet tai sähkön, huollot, puhtaanapidon, katsastukset ja renkaidenvaihdot.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti