Kesämökille halutaan terassi, pizzauuni ja palju

Vapaa-ajan asunnoilla vietetty aika on lisääntynyt ja ihmiset kunnostavat mökkejään ahkerasti. Se näkyy puutavaran ja maalien kysynnän nousuna. Mökkeilijät haluavat myös mukavuuksia. Keskon K-Rauta -ketjun ketjujohtaja Olli Peren mukaan kesän hittituotteita ovat olleet muun muassa ilmalämpöpumput, paljut, kesäkukat ja pizzauunit.

Kesämökkikauppa lähti nousuun viime kesänä. Vilkastuminen näkyy myös rautakaupoissa. Mökin ostaneilla on tarve remontoida ja kunnostaa paikkoja. Peren mukaan innostus kesämökin varustelutason parantamiseen näkyy esimerkiksi siinä, että mökille laitetaan ilmalämpöpumppu, tai puucee korvataan vesivessalla.

‒ Viime vuonna korostuivat hyötykasvit. Syötäviä taimia ja sen tyyppisiä pensaita mökille laitetaan. Luonnollisesti kesäkukkia menee samalla.
Ihmiset haluavat laittaa mökillä ruokaa. Grillit ovat olleet suosittuja jo aiemmin, mutta tänä vuonna hittituotteeksi tuntuvat nousevan pizzauunit.

‒ Viime vuonna nähtiin kasvua paljuissa ja poreammeissa. Ne ovat arjen luksusta, mutta toisaalta rentoutumisen elementti, Pere sanoo.

Nouseva trendi on aurinkoarkkitehtuuri. Aurinkopaneeleilla saadaan pieneenkin mökkiin perustoiminnot kuten jääkaappi ja kahvinkeitin.

Aktian henkilöasiakkaista vastaava johtaja Oscar Taimitarha kertoo, että pankissa mökki- ja rautakauppabuumi näkyy siinä, että remonttirahoitusta haetaan kohtalaisen suuria summia ja mökeillä tehdään isompia projekteja.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

8.7.2021

Tukes varoittaa lasitettujen terassien ja parvekkeiden turvallisuudesta

Uusissa rakennuksissa parvekkeet on usein lasitettu ja vanhojen asuntojen parvekkeisiin asennetaan jälkikäteen lasituksia. Parvekkeen lasitus lisää parvekkeen käyttöaikaa ja mukavuutta ja antaa laajemmat mahdollisuudet parvekkeen käyttöön ja sisustamiseen. – Parvekkeen lasitus ei kuitenkaan muuta tilan käyttötarkoitusta.

23.6.2015

Vuokralainen rivitalossa – kuka hoitaa piha-alueen?

Rivitalohuoneistoon sovelletaan samaa lainsäädäntöä kuin kerroshuoneiston vuokraukseen. Vuokrattaessa rivitalohuoneistoa vuokranantajan on syytä muistuttaa vuokralaista piha-alueen hoidosta. Osakkaan hallinta Lähtökohtaisesti yhtiöjärjestyksessä määritellään, että osakkeet tuottavat oikeuden hallita tiettyä piha-alueetta taikka se, että huoneistoihin kuuluu piha-alue.

28.11.2016

Pääkaupunkiseudun tornitalobuumi saa jatkoa

Helsingin Pasilaan ja Espooseen rakennettavaan Finnoon keskukseen suunnitellaan rakennettavaksi tornitaloja, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Pasilaan 8–10 tornitalon bisneskeskus Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi viime tiistaina kilpailuohjelman arkkitehtuurikilpailusta, jossa haetaan suunnitelmia Pasilan aseman eteläpuolisen alueen rakentamiseen. Bisneskeskukseksi tarkoitetulle alueelle halutaan kahdeksasta kymmeneen vähintään 15-kerroksista tornitaloa.

22.5.2019

Viisi askelta taloyhtiön kiinteistönhoidon ostamiseen

Taloyhtiölle voi tulla eteen tilanne, että vanha huoltosopimus on tarve uudistaa tai sitten halutaan kilpailuttaa koko kiinteistönhoito uudelleen. Mutta miten tämä oikein kannattaa hoitaa? Palvelun ostaminen ei aina ole helppoa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti