Kesämökille halutaan terassi, pizzauuni ja palju

Vapaa-ajan asunnoilla vietetty aika on lisääntynyt ja ihmiset kunnostavat mökkejään ahkerasti. Se näkyy puutavaran ja maalien kysynnän nousuna. Mökkeilijät haluavat myös mukavuuksia. Keskon K-Rauta -ketjun ketjujohtaja Olli Peren mukaan kesän hittituotteita ovat olleet muun muassa ilmalämpöpumput, paljut, kesäkukat ja pizzauunit.

Kesämökkikauppa lähti nousuun viime kesänä. Vilkastuminen näkyy myös rautakaupoissa. Mökin ostaneilla on tarve remontoida ja kunnostaa paikkoja. Peren mukaan innostus kesämökin varustelutason parantamiseen näkyy esimerkiksi siinä, että mökille laitetaan ilmalämpöpumppu, tai puucee korvataan vesivessalla.

‒ Viime vuonna korostuivat hyötykasvit. Syötäviä taimia ja sen tyyppisiä pensaita mökille laitetaan. Luonnollisesti kesäkukkia menee samalla.
Ihmiset haluavat laittaa mökillä ruokaa. Grillit ovat olleet suosittuja jo aiemmin, mutta tänä vuonna hittituotteeksi tuntuvat nousevan pizzauunit.

‒ Viime vuonna nähtiin kasvua paljuissa ja poreammeissa. Ne ovat arjen luksusta, mutta toisaalta rentoutumisen elementti, Pere sanoo.

Nouseva trendi on aurinkoarkkitehtuuri. Aurinkopaneeleilla saadaan pieneenkin mökkiin perustoiminnot kuten jääkaappi ja kahvinkeitin.

Aktian henkilöasiakkaista vastaava johtaja Oscar Taimitarha kertoo, että pankissa mökki- ja rautakauppabuumi näkyy siinä, että remonttirahoitusta haetaan kohtalaisen suuria summia ja mökeillä tehdään isompia projekteja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kulunvalvonta

16.11.2023

Kulunvalvonta rauhoitti ongelmayhtiön

As Oy Jyväskylän Helokantalot kärsi viitisen vuotta sitten pahasta huumeongelmasta. Yhtiössä oli toistuvia häiriöitä, kuten töhrimistä ja murtoja. Ongelmat ratkaistiin uusimalla lukitus ja ottamalla käyttöön kameravalvonta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

28.6.2023

Varaudu vahinkoihin kesämökilläkin

Kesämökilläkin voi sattua vahinkoja, minkä vuoksi niihin on syytä varautua ottamalla mökkivakuutus. Vahinkoja voi ennaltaehkäistä noudattamalla vakuutusten ehdoissa mainittuja suojeluohjeita. Jos niitä ei ole noudattanut vahingon syntyessä, korvaus voi olla pienempi.

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti