Kaupungit edistävät yhteiskäyttöautoilua eduilla

Osa suurista kaupungeista pyrkii edistämään yhteiskäyttöautojen yleistymistä tarjoamalla niiden käyttäjille ilmaista pysäköintiä. Taloyhtiöt voivat myös saada huojennusta pakollisten autopaikkojen määristä hankkimalla yhteiskäyttöauton, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Ainakin Helsingissä, Tampereella, Espoossa, Vantaalla, Oulussa ja Lahdessa kupungit myöntävät yhteisautoille pysäköintilupia keskustoissa ja asukaspysäköintialueilla. Osassa kaupungeista se on käyttäjien ohessa ilmaista myös yrityksille.

Osa kaupungeista myös höllentää vaatimusta pakollisten autopaikkojen määrästä, jos taloyhtiöön hankitaan todistetusti yhteisauto. Esimerkiksi Tampereella yksi yhteiskäyttöautopaikka vastaa viittä muuta paikkaa. Myös Helsingissä, Oulussa ja Lahdessa on samantapainen käytäntö. Espoossakin on käynnissä kokeilu taloyhtiön autopaikkavelvoitteen vähentämisestä. Vantaan kokeilussa yhteiskäyttö ei ollut suosittua, eikä kaupunki myönnä lievennystä normiin autopaikkojen määrästä.

Alan yrityksille markkina ei ole helppo, ja menestykselliset liiketoimintamallit ovat vielä haussa. Alan suurimpiin kuuluva 24 Rental Network on kuitenkin laajentamassa toimintaansa. Myynti- ja markkinointikoordinaattori Elina Toiminen kertoo yrityksen liikevaihdon kasvaneen yli 20 prosentin vuosivauhtia. Erityisesti uudiskohteissa taloyhtiöiden kysyntä on kasvanut todella reilusti, sillä rakennusyhtiöt voivat saada vähennystä rakennettavien parkkipaikkojen määrään yrityksen avulla, Toiminen sanoo.

Väyläviraston selvityksen (LVM:n julkaisu 25/2018) mukaan yhteiskäyttöautojen yleistymistä on hidastanut tietämättömyys niistä, vaikka juuri kaupunkien taloyhtiöistä löytyisi käyttäjäpotentiaalia.

Lue lisää täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.9.2014

Kiinteistöverot ja vesikustannukset ripeässä nousussa

Kokkolassa edullisimmat, Lappeenrannassa korkeimmat kuntakohtaiset verot ja maksut taloyhtiöille. Taloyhtiöiden kustannustaakka on jatkanut nopeassa 3,4 prosentin vuotuisessa kasvussa. Vuodesta 2009 ns.

8.3.2021

KIRA-Foorumin vaalipaneeli kokosi terveisiä

KIRA-Foorumin suuri kuntavaalipaneeli keräsi ensimmäistä kertaa vaalikevään aikana yhteen viiden suurimman puolueen varapuheenjohtajat. Varapuheenjohtajat linjasivat näkemyksiään kiinteistö- ja rakentamisalan merkityksestä kevään kuntavaaleissa sekä tulevalla valtuustokaudella. Puoluekannasta riippumatta panelistit olivat yhtä mieltä siitä, että kunnat kasvavat ja luovat elinvoimaa vain investoimalla rakennettuun ympäristöön.

23.2.2018

Edessä vuosikymmenen vilkkain asuntomarkkinavuosi

Hypon Asuntomarkkinakatsaus kertoo: Kaupungistumisen toinen aalto jakaa kaupungit eri leireihin. Tästä vuodesta tulee koko vuosikymmenen vilkkain asuntomarkkinoilla, ja pääkaupunkiseudulla asuntokauppa on noussut jo finanssikriisiä edeltäville tasoille. Asuntomarkkinat seuraavat talouskehitystä, sillä alkuvuonna myös bkt-luvuissa täyttyi vihdoin kasvun menetetty vuosikymmen.

19.6.2018

Pääkaupunkiseudulla on runsaasti rakentamismahdollisuuksia

Vaikka pääkaupunkiseudulla rakennetaan kiivaasti asuntoja, on vielä runsaasti mahdollisuuksia rakentaa pientaloja ja kerrostaloasuntoja sekä osittain rakennetuille että tyhjille tonteille. Asemakaavoituksen puolesta tyhjille ja lähes tyhjille tonteille olisi mahdollista rakentaa jopa lähes 50 000 uutta asuntoa. Varantoluvut ilmenevät HSY:n vuosittain julkaisemasta tonttivarantokatsauksesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti