Kaupungit edistävät yhteiskäyttöautoilua eduilla

Osa suurista kaupungeista pyrkii edistämään yhteiskäyttöautojen yleistymistä tarjoamalla niiden käyttäjille ilmaista pysäköintiä. Taloyhtiöt voivat myös saada huojennusta pakollisten autopaikkojen määristä hankkimalla yhteiskäyttöauton, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Ainakin Helsingissä, Tampereella, Espoossa, Vantaalla, Oulussa ja Lahdessa kupungit myöntävät yhteisautoille pysäköintilupia keskustoissa ja asukaspysäköintialueilla. Osassa kaupungeista se on käyttäjien ohessa ilmaista myös yrityksille.

Osa kaupungeista myös höllentää vaatimusta pakollisten autopaikkojen määrästä, jos taloyhtiöön hankitaan todistetusti yhteisauto. Esimerkiksi Tampereella yksi yhteiskäyttöautopaikka vastaa viittä muuta paikkaa. Myös Helsingissä, Oulussa ja Lahdessa on samantapainen käytäntö. Espoossakin on käynnissä kokeilu taloyhtiön autopaikkavelvoitteen vähentämisestä. Vantaan kokeilussa yhteiskäyttö ei ollut suosittua, eikä kaupunki myönnä lievennystä normiin autopaikkojen määrästä.

Alan yrityksille markkina ei ole helppo, ja menestykselliset liiketoimintamallit ovat vielä haussa. Alan suurimpiin kuuluva 24 Rental Network on kuitenkin laajentamassa toimintaansa. Myynti- ja markkinointikoordinaattori Elina Toiminen kertoo yrityksen liikevaihdon kasvaneen yli 20 prosentin vuosivauhtia. Erityisesti uudiskohteissa taloyhtiöiden kysyntä on kasvanut todella reilusti, sillä rakennusyhtiöt voivat saada vähennystä rakennettavien parkkipaikkojen määrään yrityksen avulla, Toiminen sanoo.

Väyläviraston selvityksen (LVM:n julkaisu 25/2018) mukaan yhteiskäyttöautojen yleistymistä on hidastanut tietämättömyys niistä, vaikka juuri kaupunkien taloyhtiöistä löytyisi käyttäjäpotentiaalia.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.1.2023

Kiinteistönvälittäjät: Asuntokauppa on lähtenyt nousuun

Asuntokauppa on lähtenyt alkuvuodesta nousuun hiljaisen loppuvuoden jälkeen, kertoo Suomen Kiinteistönvälittäjät. Nopeinta nousu on Keski-Suomessa ja Lahdessa. Ostajat uskaltavat taas tehdä päätöksiä epävarman ajan jälkeen.

hissin jälkirakennus

17.4.2023

Hissin jälkirakennus kannattaa

Hissin rakentaminen kerrostaloon jälkikäteen kannattaa, sillä iäkkäiden lisäksi siitä hyötyvät muun muassa lapsiperheet. Rakentamisen kustannukset jaetaan niin, että ylempien kerrosten osakkaat maksavat remontista enemmän.

Tilaajille

asuntosijoittamisen

20.6.2023

Tampere jatkaa asuntosijoittajien suosikkina

Tampere jatkaa kolmatta vuotta peräkkäin asuntosijoittajia houkuttelevimpana kaupunkina, selviää Suomen Vuokranantajien kaupunkivertailusta. Toiseksi houkuttelevin kaupunki on Turku ja kolmanneksi Kajaani.

16.1.2023

Asumisviihtyvyys huomioon

Rakennuksen asumisviihtyvyyteen vaikuttavat keskeisesti asumisterveys ja esteettömyys. Muun muassa sisäilman laadulla ja äänieristyksellä on paljon merkitystä. Asumisviihtyvyyteen tulee panostaa jo rakennusvaiheessa.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti