yhteiskäyttöauto

Uusimmat artikkelit

6.4.2022

Onko taloyhtiöauto tulevaisuuden ratkaisu liikkumiseen

Taloyhtiöautolla asukkaat voivat nauttia autoilun tuomasta vapaudesta ilman autoon sidottua pääomaa sekä ylläpitoon liittyviä kuluja ja huolia. Taloyhtiöauto tukee myös kestävän kehityksen mukaisia arjen valintoja. Leasingpalvelu sisältää yleensä kaikki auton ja palvelun ylläpitoon ja hallinnointiin liittyvät kulut ja toimet kuten polttoaineet tai sähkön, huollot, puhtaanapidon, katsastukset ja renkaidenvaihdot.

17.3.2022

Parkkipaikkojen puute ja polttoaineen kallistuminen lisäävät yhteiskäyttöautojen suosiota

Seuraavina vuosina on tulossa merkittäviä muutoksia kaupunkien pysäköinnin ratkaisuihin ja -hintoihin. Asukaspysäköinnin lisäksi myös kadunvarsipaikkojen tuntihinnoittelu tulee kallistumaan huomattavasti. Polttoaineen hintakin nousee kovaa vauhtia.

17.2.2020

Kaupungit edistävät yhteiskäyttöautoilua eduilla

Osa suurista kaupungeista pyrkii edistämään yhteiskäyttöautojen yleistymistä tarjoamalla niiden käyttäjille ilmaista pysäköintiä. Taloyhtiöt voivat myös saada huojennusta pakollisten autopaikkojen määristä hankkimalla yhteiskäyttöauton, kirjoittaa Keskisuomalainen. Ainakin Helsingissä, Tampereella, Espoossa, Vantaalla, Oulussa ja Lahdessa kupungit myöntävät yhteisautoille pysäköintilupia keskustoissa ja asukaspysäköintialueilla.

29.8.2019

Kuntien vähäpäästöiset yhteiskäyttöautot yleistymässä

Janakkalan kunta kokeilee loppuvuoden työntekijöiden käyttöön yhteiskäyttöautoa, jota kuntalaiset voivat vuokrata virka-ajan ulkopuolella, kertoo Hämeen Sanomat. Liikenneasiantuntija Johanna Vilkuna Kuntaliitosta uskoo, että Janakkalan malli tulee lyömään läpi muissakin kunnissa. Mallissa kunnat tekevät palveluntarjoajan kanssa leasingsopimuksen sähkö- tai kaasuautosta ja iltaisin ja viikonloppuisin kuntalaiset voivat vuokrata autoa suoraan palveluntarjoajalta.

3.6.2019

Ratkaisu satunnaiseen autotarpeeseen: taloyhtiön yhteiskäyttöauto

Yhteiskäyttöön tarkoitettu auto voi olla erinomainen ratkaisu taloyhtiöissä, joissa julkiset yhteydet toimivat ja tarve henkilöautolle on vain satunnaista, kertoo Turun Sanomat. Tampereen Kalevassa sijaitsevassa asunto-osakeyhtiö Koskentiessä pohdittiin hiljattain uudenlaisia liikkumisratkaisuja ja päädyttiin hankkimaan yhteiskäyttöauto. Koskentien asunto-osakeyhtiö on kaikin puolin ihanne-esimerkki tilanteesta, jossa yhteiskäyttöauto täydentään liikkumismahdollisuuksia.

17.5.2019

Moottori: Yhteiskäyttöauto ei oikein kiinnosta

Suomalaisten kiinnostus uusiin liikenteen palveluihin on vähäistä, kertoo Moottori-lehti verkkosivuillaan. Yhteiskäyttöautot, kimppakyytipalvelut ja erityisesti taloyhtiön yhteiskäyttöauto nähdään hyvin epäkäytännöllisenä. Viimemainittua jopa 51 prosenttia pitää omiin tarpeisiinsa sopimattomana.

23.2.2018

Yhteiskäyttöautoilla säästöjä ja helppoutta taloyhtiöiden asukkaille

Omago Oy on tuonut markkinoille uudenlaisen tavan hyödyntää taloyhtiöiden yhteisöllisyyttä autojen yhteiskäytön muodossa. Omago-palvelun kautta taloyhtiön asukkaat voivat matkapuhelimellaan varata käyttöönsä huolletun, tankatun ja varmatoimisen henkilöauton, jolloin asukas ei tarvitse omaa autoa eikä sen ylläpitämisestä aiheudu henkilökohtaisia kuluja. Omago Taloyhtiöautoilla voidaan ratkaista myös useiden taloyhtiöiden ongelmat autopaikkojen riittävyydestä ja pihojen ahtaudesta.