Karvekselta kolme uutta palvelukonseptia

Kolmen uuden palvelukonseptin taustalla on hankkeissa ja käytännön työssä esiin tulleet haasteet. Karves Yhtiöiden uudistettu missio – ymmärrettävää asiantuntijuutta kiinteistöjen ja tulevien sukupolvien parhaaksi – on antanut suuntaviivoja konseptien kehitystyöhön, sillä usein suurimmat haasteet ovat nimenomaan ymmärryksessä ja kommunikoinnissa.

Lisää ymmärrystä ja kokemuksellisuutta julkisivuremontteihin

Rakennesuunnittelun tiimipäällikkö Janne Luhtamäki toi esiin, että päättäjien tulee ymmärtää julkisivuremonttien suunnitteluprosessi, suunnitellut ratkaisut ja niiden vaikutukset elämiseen ja kiinteistön käyttöön.

– Ymmärrettävyys ja havainnollisuus kiteyttävät palvelun uudistamisen. Taloyhtiön osakkaan on helpompi tehdä valintoja ja ratkaisuja, kun asiat visualisoidaan aidontuntuisesti esimerkiksi 3D-kuvilla. Tehokkaiden suunnittelukäytäntöjen ja -prosessien avulla asiakkaat saavat hyvin mietityn kokonaispalvelun ja visualisoidut suunnitelmat, mikä varmistaa laadukkaan tekemisen, Luhtamäki summaa yhteen.

Ajattele rivitalon remontti uusiksi

Rivitaloyhtiöille tarkoitettu yhteistoimintamalli syntyi käytännön tarpeesta, sillä pienet rivitalohankkeet eivät kiinnosta toimijoita ja ne ovat kalliita. Ratkaisuna Karves Yhtiöt kehitti rivitaloyhtiöille soveltuvan yhteistoimintamallin, jossa kaikki toimijat ottavat osaa mahdolliseen riskiin mutta myös hyötyvät mahdollisista kulujen alituksista. Malli on suunniteltu yksinkertaiseksi ja läpinäkyväksi. Karves Yhtiöiden toimitusjohtaja Kim Karves painotti, että malli vaatii avoimuutta toimijoilta. As Oy Aurinkoniitty oli ensimmäinen yhteistoimintamallilla toteutettu vaativa ja laaja projekti. Yhteistoimintamallin ansiosta hanke onnistui ja pysyi tavoitteessaan.

– Kuten saneerauksissa yleensäkin, urakan sisältö saattaa muuttua eteen tulevien yllätysten vuoksi. Prosessi on rakennettu vaiheittain ja jokainen vaihe päättyy yhtiökokoukseen. Malli vaatii jämäkkää tekemistä, korostaa Kim Karves.

Puitesopimus tasaa työtaakkaa

Puitesopimuspalvelu on tarkoitettu erityisesti isännöitsijöille ja suuremmille kiinteistönomistajille helpottamaan heidän työtaakkaansa. Karves Energia & Valvonta Oy:n liiketoimintajohtaja Panu Lallukka kertoi, että palvelun periaate on kehittynyt luontevasti ajan myötä. Puitesopimus voi pitää sisällään rakennuttamisen-, valvonnan- ja suunnittelun- sekä energiapuolen palveluita. Puitesopimusmalli varmistaa työn suorituksen laadullisesti ja taloudellisesti sovitussa aikataulussa. Tavoitteena on helppous ja nopeus. Satunnaisiin toimeksiantoihin verrattuna puitesopimus tulee edullisemmaksi. Keskusteluissa nousi esiin, että palvelulle on kysyntää. Moni paikalla ollut koki, että trouble shooter –tyylinen apu on enemmän kuin tervetullutta. Puitesopimuspalvelu rakennetaan vastaamaan jokaisen asiakkaan omia tarpeita.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lämpöpumppu

1.11.2022

Lämpöpumppu korvasi kaukolämmön

Runosmäen aluelämpöverkolla oli kattiloiden ikääntyessä edessä päätös tulevaisuuden energianlähteestä. Asukkaat halusivat säilyttää itsenäisyytensä, joten ratkaisuksi keksittiin iso lämpöpumppu, joka ottaa energiaa ulkoilmasta.

24.8.2023

Etäosallistuminen arkipäivää taloyhtiöiden yhtiökokouksissa

Etäyhteydellä osallistuminen taloyhtiön yhtiökokoukseen on yleistynyt laajasti, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille tehdystä kyselystä. Etenkin suurimmissa kaupungeissa valtaosa kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä tarjosi osakkailleen mahdollisuutta etäosallistumiseen.

käyttövesiputkisto uusiksi

21.10.2022

Käyttövesiputkisto uusiksi hyvin suunnitellussa remontissa

Hämeenlinnalaisessa As Oy Ainontie 5–9:ssä vaihdetaan kuluvan vuoden aikana käyttövesiputkisto. Remontin sujumista on helpottanut hyvin tehty suunnitelma. Valmista on tarkoitus olla joulukuussa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti