Kannattaako yhtiökokous pitää etänä tai perinteisesti?

Tänä keväänä taloyhtiöt saivat lisäaikaa yhtiökokouksen pitämiseen samaan tapaan kuin viime vuonna. Osa taloyhtiöistä on pitänyt yhtiökokouksen, osa taas on siirtänyt sen syksyyn.

Jokainen taloyhtiö on omanlaisensa, tärkeintä on löytää omalle taloyhtiölle ja sen asukkaille toimivin yhtiökokousmuoto. Joillekin taloyhtiön yhtiökokous saattaa olla ainoa luontainen paikka kohdata naapureita helpolla tavalla ja tutustua.

Etäkokouksen osallistuminen on sinänsä helppoa ja sillä saadaan iso joukko ihmisiä mukaan. Osallistuminen on tavallaan tasapuolista, kun vain taidot tekniikassa ovat riittävät. Teknisiä alustoja on käytettävissä useita. Yleisin lienee Microsoftin Teams-sovellus.

Hybridimalli yhtiökokouksen toteutuksessa voi olla hyvä vaihtoehto. Voit tulla paikan päälle tai sitten voit olla etänä. Tämä palvelisi varmasti monia. Kiinteistöliitto rohkaisee myös isännöitsijöitä kokeilemaan uusia menetelmiä. Tärkeintä on kuitenkin saada aikaan avointa keskustelua.

Täältä löydät lisää vinkkejä ja ohjeita etäkokoukseen >>

Lisää aiheesta täältä:

https://www.ukl.fi/yhtiokokous-etana-tai-perinteisesti-tarkeinta-on-loytaa-omalle-taloyhtiolle-sopivin-muoto/?u_source=ukl

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

yhtiökokouskutsujen

16.2.2023

Lakko vaikeuttaa yhtiökokouskutsujen postitusta

Posti- ja logistiikka-alan työtaistelutoimet vaikeuttavat kirjelähetysten kulkua, joten yhtiökokouskutsut eivät välttämättä löydä perille. Jos näyttää siltä, että kutsu ei tule saavuttamaan kaikkia osakkaita, kannattaa siirtää yhtiökokousajankohtaa.

riidat hallituksessa

24.7.2023

Miten selvittää riidat hallituksessa?

Taloyhtiön hallituksessa voi esiintyä riitoja, jotka johtuvat joko henkilökemioista tai näkemyseroista. Riidat kannattaa selvittää välittömästi puheenjohtajan avulla. Hallituksen kokoukset kannattaa pitää kasvotusten, sillä se ennaltaehkäisee väärinymmärryksiä.

Tilaajille

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

24.8.2023

Etäosallistuminen arkipäivää taloyhtiöiden yhtiökokouksissa

Etäyhteydellä osallistuminen taloyhtiön yhtiökokoukseen on yleistynyt laajasti, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille tehdystä kyselystä. Etenkin suurimmissa kaupungeissa valtaosa kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä tarjosi osakkailleen mahdollisuutta etäosallistumiseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti