Kannattaako yhtiökokous pitää etänä tai perinteisesti?

Tänä keväänä taloyhtiöt saivat lisäaikaa yhtiökokouksen pitämiseen samaan tapaan kuin viime vuonna. Osa taloyhtiöistä on pitänyt yhtiökokouksen, osa taas on siirtänyt sen syksyyn.

Jokainen taloyhtiö on omanlaisensa, tärkeintä on löytää omalle taloyhtiölle ja sen asukkaille toimivin yhtiökokousmuoto. Joillekin taloyhtiön yhtiökokous saattaa olla ainoa luontainen paikka kohdata naapureita helpolla tavalla ja tutustua.

Etäkokouksen osallistuminen on sinänsä helppoa ja sillä saadaan iso joukko ihmisiä mukaan. Osallistuminen on tavallaan tasapuolista, kun vain taidot tekniikassa ovat riittävät. Teknisiä alustoja on käytettävissä useita. Yleisin lienee Microsoftin Teams-sovellus.

Hybridimalli yhtiökokouksen toteutuksessa voi olla hyvä vaihtoehto. Voit tulla paikan päälle tai sitten voit olla etänä. Tämä palvelisi varmasti monia. Kiinteistöliitto rohkaisee myös isännöitsijöitä kokeilemaan uusia menetelmiä. Tärkeintä on kuitenkin saada aikaan avointa keskustelua.

Täältä löydät lisää vinkkejä ja ohjeita etäkokoukseen >>

Lisää aiheesta täältä:

https://www.ukl.fi/yhtiokokous-etana-tai-perinteisesti-tarkeinta-on-loytaa-omalle-taloyhtiolle-sopivin-muoto/?u_source=ukl

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

etäyhteys yhtiökokouksessa

9.11.2022

Etäyhteys on oltava yhtiökokouksessakin

Asunto-osakeyhtiölain mukaan yli 30 huoneiston taloyhtiöiden on tarjottava etäyhteys yhtiökokouksessa. Kokous voidaan pitää myös kokonaan etänä, jos yhtiöjärjestys sen sallii. Etäosallistuminen voi tuoda yhtiökokouksiin jopa lisäaktiivisuutta.

yhtiökokouskutsujen

16.2.2023

Lakko vaikeuttaa yhtiökokouskutsujen postitusta

Posti- ja logistiikka-alan työtaistelutoimet vaikeuttavat kirjelähetysten kulkua, joten yhtiökokouskutsut eivät välttämättä löydä perille. Jos näyttää siltä, että kutsu ei tule saavuttamaan kaikkia osakkaita, kannattaa siirtää yhtiökokousajankohtaa.

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

5.4.2022

Siivottomat roskikset houkuttelevat jyrsijöitä

Pääkaupunkiseudulla on arvioitu olevan rottia yhtä paljon kuin ihmisiä eli noin 1,5 miljoonaa. Rotta löytää ruokapaikalle hajun perusteella. Se voi kulkea ruuanhakumatkalla 3–4 kilometriäkin saadakseen 30–40 grammaa ruokaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti