Kaikki VAV:n uudet talot tehdään Joutsenmerkin mukaisesti

VAV Asunnot rakennuttaa tästä eteenpäin uudet asuintalonsa Joutsenmerkin ympäristövaatimusten mukaisesti. Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiön hallitus päätti 2.10. yhtiön siirtymisestä entistä ekologisempaan ja terveellisempään rakennustapaan. VAV:n ensimmäinen Joutsenmerkin ansainnut kerrostalo valmistui syyskuun lopussa Hakunilaan.

Hakunilan Kaskelantie 1:een noussut, Suomen suurin Joutsenmerkki-kiinteistö oli kokeiluhanke, jonka NCC rakensi VAV:n omistukseen. Nyt ekologinen rakentaminen muuttuu kokeilusta osaksi arkipäivää, kun kaikki yhtiön tulevat vuokra-asunnot toteutetaan täyttämään Joutsenmerkin kriteerit.

– Vantaan kaupunki korostaa toiminnassaan resurssiviisautta eli luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä. Rakentamisella on keskeinen sija viisaassa resurssien käytössä, ja kaupungin tytäryhtiönä olemme siksi tehneet tämän päätöksen, kertoo VAV Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski.

– Noudattamalla Joutsenmerkin vaatimuksia voimme omalta osaltamme vaikuttaa luonnonvarojen kulutukseen ja ilmastonmuutoksen. Esimerkiksi Hakunilaan valmistuneen talomme hiilijalanjälki on sen koko elinkaarelle laskettuna viidenneksen tavanomaista kerrostaloa pienempi.

Pohjoismaista Joutsenmerkkiä hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen on ilahtunut VAV:n ratkaisusta.

– Joutsenmerkitty talo on todistetusti energiatehokas ja laadukas. Se täyttää vaativat ympäristö- ja terveysvaatimukset ja siellä on hyvä sisäilma. Merkin hakeminen osoittaa tilaajan ja rakentajan halua näyttää vastuullisuuttaan ja toteuttaa ympäristötavoitteitaan konkreettisella tavalla, Holopainen sanoo.

Joutsenmerkin ympäristökriteereissä otetaan huomioon muun muassa rakennusmateriaalien ekologisuus ja alkuperä, käytettyjen kemikaalien turvallisuus ja terveellisyys sekä rakennusjätteen uusiokäyttö. Ympäristöystävällisyys huomioidaan myös talon valmistumisen jälkeen esimerkiksi tuottamalla kiinteistösähkö aurinkopaneeleilla ja tukemalla asukkaiden polkupyöräilyä.

– Kaikkien yritysten tulisi tänä päivänä toimia globaalien ympäristöuhkien torjumiseksi. Kiinteistöala on tässä tärkeässä asemassa, sillä nyt rakennettavissa taloissa tullaan asumaan vielä vuosikymmenien päästä, Teija Ojankoski toteaa.

– Haluamme kantaa vastuumme ja näyttää esimerkkiä myös muille rakennuttajille.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

sauna kerrostaloasunto

5.7.2023

Näin voit tehdä saunan kerrostaloasuntoon

Vanhaan kerrostaloasuntoonkin on mahdollista rakentaa sauna. Remonttiin ei pidä ryhtyä omin päin, vaan urakkaan palkataan ammattilaisia suunnittelemaan ja toteuttamaan muutostyö turvallisesti. Myös lupien täytyy olla kunnossa ennen urakkaan ryhtymistä.

graffiti

29.9.2023

Graffiti seinässä? Toimi näin

Talojen seinien ilkivaltainen töhriminen lisääntyy Suomessa. Graffitit ovat monelle taloyhtiölle toistuva riesa. Graffitin ilmestyessä seinään taloyhtiön täytyy tehdä rikosilmoitus, poistaa töhry mahdollisimman nopeasti ja suojata seinän pinta.

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti