joutsenmerkki

Uusimmat artikkelit

15.10.2018

Kaikki VAV:n uudet talot tehdään Joutsenmerkin mukaisesti

VAV Asunnot rakennuttaa tästä eteenpäin uudet asuintalonsa Joutsenmerkin ympäristövaatimusten mukaisesti. Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiön hallitus päätti 2.10. yhtiön siirtymisestä entistä ekologisempaan ja terveellisempään rakennustapaan.

7.5.2018

Korjausrakennuskohteet voivat nyt hakea Joutsenmerkkiä

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on laatinut kriteerit korjausrakentamiselle. Joutsenmerkkiä voi nyt hakea asuintalojen, päiväkotien, koulu- ja toimistorakennusten peruskorjauksille. Joutsenmerkitty korjausrakentaminen on hyvä keino varmistaa, että peruskorjaukset toteutetaan tiukkojen ympäristövaatimusten mukaan.  Ennen korjaustöitä tehdään aina perusteellinen ympäristökartoitus ja vaaralliset jätteet hävitetetään asianmukaisesti.

5.10.2017

Ympäristömerkitty rakentaminen kasvussa – laatuongelmat kuriin

Kaksi vuotta sitten Suomessa ei ollut yhtään Joutsenmerkittyä taloa tai päiväkotia. Nyt on ja lisää rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla. Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki julkistaa loppuvuodesta myös kriteerit korjausrakentamiselle.

5.1.2017

Pääkaupunkiseutu saa ensimmäisen Joutsenmerkityn kerrostalon

Suomen suurin ja pääkaupunkiseudun ensimmäinen Joutsenmerkki-talo nousee Vantaalle, kertoo Talotekniikka-lehti. Pohjoismaisen Joutsenmerkin ympäristökriteerit täyttävä talo tulee Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiö VAV Asuntojen käyttöön. Hakunilaan valmistuvaan kerrostaloon tulee 127 kohtuuhintaista asuntoa.

28.12.2015

Ensimmäinen talo Suomessa sai Joutsenmerkin

Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty talo on harjakorkeudessa. Järvenpään Mestariasunnot Oy:n rakennuttama luhtitalo Auerkulma Järvenpäässä täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset. Lisää Joutsenmerkittyjä taloja on tulossa.