Joka toinen suomalainen käyttäisi muuttofirmaa

Syksyllä muutetaan ahkerasti. LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista turvautuisi muuttaessaan muuttofirman apuun. Tässä vinkkejä muuttofirman valintaan:

Lähetä muuttofirmaa valitessasi tarjouspyyntö usealle yritykselle.

Pyydä kirjallinen vahvistus siitä, mitä puhelimessa on asioista sovittu. Minkäkokoinen auto on? Mitä maksavat muuttomiehet kuljettajan lisäksi? Alkaako tuntilaskutus siitä, kun auto saapuu kohteeseen vai siitä, kun se starttaa toimipisteestä? Sisältyykö hintaan arvonlisävero? Pitääkö maksaa kilometrikorvauksia? Mitä pakkaustarvikkeista ja niiden kuljettamisesta laskutetaan? Minkä pituisia taukoja muuttomiehet pitävät?

Pyydä, että saat työn kuluessa tietää, mitä mahdolliset yllätykset tulevat maksamaan lisää.

Pyri arvioimaan tavaran määrää mahdollisimman realistisesti.

Varmista, että tavarat ovat valmiiksi pakattuina, kun muuttomiehet saapuvat paikalle.

Isoon asuntoon kannattaa pyytää muuttopalvelun edustaja käymään etukäteen, jotta hän voi arvioida tulevan työn hinnan.

Muuttolaatikoita tarvitaan arviolta yksi per asuinneliö eli 70 neliön asunnossa noin 70 laatikkoa.

Mahdollisten vahinkojen varalle kuluttajaneuvoja suosittelee, että muuttomiesten kanssa käydään huolella läpi, missä kunnossa huonekalut ovat ennen muuttoa. Pääsääntöisesti korvausvastuu on muuttoyhtiöllä, sillä sen velvollisuutena on käsitellä tavaroita huolellisesti.

Oletko muistanut vakuuttaa uuden kotisi? Vuokrasopimuksissa on yleensä määritelty, että vuokralaisella on oltava sopimuksen alkamispäivästä lähtien kotivakuutus ja että sen on oltava voimassa vuokrasopimuksen koko keston ajan. Omistusasunnon osalta kotivakuutus pitää olla hankittuna jo asuntokauppakirjaa allekirjoittaessa, jotta riitatilanteissa auttava oikeusturvavakuutus on voimassa.

Lue lisää LähiTapiolan ohjeista muuttajalle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

29.11.2023

Taloyhtiön paloturvallisuus rakentuu yhteistyössä

Lähtökohtaisesti kiinteistön turvallisuudesta ja sen valvonnasta vastaa kiinteistön omistaja, mutta asukkaillakin on oma roolinsa paloturvallisuuden ylläpitämisessä. Vastuu palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta siirtyy ensi vuonna asukkailta taloyhtiölle.

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

sähkölämmitteisille taloyhtiöille

17.3.2023

Sähkölämmitteisille taloyhtiöille tukea lämmityskuluihin

Valtioneuvosto on hyväksynyt asetuksen sähkölämmitteisille taloyhtiöille myönnettävästä kertaluontoisesta tuesta. Tuki vähentää asunto-osakeyhtiön paineita siirtää kohonneita lämmityskuluja vastikkeisiin asukkaiden maksettavaksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti