Syksyllä muutetaan ahkerasti. LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista turvautuisi muuttaessaan muuttofirman apuun. Tässä vinkkejä muuttofirman valintaan:
Lähetä muuttofirmaa valitessasi tarjouspyyntö usealle yritykselle.
Pyydä kirjallinen vahvistus siitä, mitä puhelimessa on asioista sovittu. Minkäkokoinen auto on? Mitä maksavat muuttomiehet kuljettajan lisäksi? Alkaako tuntilaskutus siitä, kun auto saapuu kohteeseen vai siitä, kun se starttaa toimipisteestä? Sisältyykö hintaan arvonlisävero? Pitääkö maksaa kilometrikorvauksia? Mitä pakkaustarvikkeista ja niiden kuljettamisesta laskutetaan? Minkä pituisia taukoja muuttomiehet pitävät?
Pyydä, että saat työn kuluessa tietää, mitä mahdolliset yllätykset tulevat maksamaan lisää.
Pyri arvioimaan tavaran määrää mahdollisimman realistisesti.
Varmista, että tavarat ovat valmiiksi pakattuina, kun muuttomiehet saapuvat paikalle.
Isoon asuntoon kannattaa pyytää muuttopalvelun edustaja käymään etukäteen, jotta hän voi arvioida tulevan työn hinnan.
Muuttolaatikoita tarvitaan arviolta yksi per asuinneliö eli 70 neliön asunnossa noin 70 laatikkoa.
Mahdollisten vahinkojen varalle kuluttajaneuvoja suosittelee, että muuttomiesten kanssa käydään huolella läpi, missä kunnossa huonekalut ovat ennen muuttoa. Pääsääntöisesti korvausvastuu on muuttoyhtiöllä, sillä sen velvollisuutena on käsitellä tavaroita huolellisesti.
Oletko muistanut vakuuttaa uuden kotisi? Vuokrasopimuksissa on yleensä määritelty, että vuokralaisella on oltava sopimuksen alkamispäivästä lähtien kotivakuutus ja että sen on oltava voimassa vuokrasopimuksen koko keston ajan. Omistusasunnon osalta kotivakuutus pitää olla hankittuna jo asuntokauppakirjaa allekirjoittaessa, jotta riitatilanteissa auttava oikeusturvavakuutus on voimassa.
Lue lisää LähiTapiolan ohjeista muuttajalle.
Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.
Luo tunnus Kirjaudu sisään