muutto

Uusimmat artikkelit

3.9.2019

Joka toinen suomalainen käyttäisi muuttofirmaa

Syksyllä muutetaan ahkerasti. LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista turvautuisi muuttaessaan muuttofirman apuun. Tässä vinkkejä muuttofirman valintaan: Lähetä muuttofirmaa valitessasi tarjouspyyntö usealle yritykselle.

15.8.2019

Helsinki ja Tampere suosituimmat muuttokohteet

LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselytutkimuksen mukaan 19 % suomalaisista voisi harkita muuttoa Helsinkiin ja 15 % Tampereelle. Espooseen ja Turkuun muuttamista voisi harkita 8 %, Kuopioon 7 % ja Ouluun tai Vantaalle muuttoa 6 % suomalaisista. Peräti 17 % tutkimukseen vastaajista ei harkitsisi muuttoa pois kotipaikkakunnaltaan.

13.5.2017

Muutto – muistilista asukkaalle

Muuttoon liittyy paljon muistettavaa. Alla pieni muistilista muuttajalle: Tee muuttoilmoitus ajoissa sekä uuden että vanhan talosi isännöitsijälle. Tee myös muuttoilmoitus Postiin ja maistraattiin.

30.11.2015

Nuorten kotoa muutto lykkääntynyt

Tilastokeskuksen perhetilaston mukaan kotona asuvien 20–24-vuotiaiden osuus on pienentynyt selvästi viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, mutta viime vuosina osuus on tasaantunut noin neljännekseen. Nuorten muuttoa lapsuudenkodista kuvataan perheessä lapsen asemassa olevien 20–24-vuotiaiden määrällä. Vuonna 2014 lapsen asemassa olevien nuorten suhteellinen osuus ikäryhmästä jopa kasvoi.