Joensuun puukerrostaloon elementit paikalleen

Puurakentamisen esteitä purettava

Joensuun ensimmäisen puukerrostalon rakennustyöt ovat edenneet elementtien asentamiseen. Kuusikerroksisen talon rakennuttaa Joensuun Pihapetäjä, joka on Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön omistama. Talotekniikka-lehden mukaan Joensuun Penttilään vuoden 2017 keväällä valmistuvaan puukerrostaloon tulee 40 vuokra-asuntoa.

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö tahtoo vauhdittaa puurakentamista Suomessa. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Virtaalan mukaan suomalainen puurakentaminen voi lähteä todelliseen kasvuun vain sen myötä, että alalle syntyy teollisuutta. Virtaala näkee puurakentamisen ja metsäbiotalouden haasteet yhteneväisinä ja molemmat toimialat potentiaalisina kansainvälisinä kasvualoina. Ensin on kuitenkin muokattava asenteita, osaamista, rakentamisen määräyksiä sekä poliittista tahtoa, Virtaala toteaa.

Puurakentamisen edistäminen kuuluu hallituksen Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihankkeeseen, joka kestää vuoden 2018 loppuun. Ympäristöministeriössä toimintaohjelmaa kokoavan ohjelmapäällikkö Petri Heinon arvion mukaan hankintalain muutokset parantavat puun kilpailutilannetta. Alueelliset kasvukeskukset, kuten Joensuu, toimivat puurakentamisen kehityksen vetureina. Heinon mukaan on tärkeää, että puurakentamisessa päästäisiin jatkuvuuteen yksittäisten kohteiden sijaan.

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen arvioi, että puukerrostalojen rakentamisessa ei olla tavoitettu suuria volyymeja. Niiden edellytyksenä on elementtien teollinen tuotanto ja mitoitusjärjestelmien yhtenäistäminen.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

senioritalo

23.3.2023

Senioritalo taistelee tulvia vastaan

As Oy Kangasalan Hopeaharju koki toissa kesänä mittavat tulvavahingot, kun vesi nousi sen varastotiloihin. Taloyhtiön hallitus alkoi etsiä ratkaisuja, joilla tulvat saataisiin estettyä tulevaisuudessa. Kaupunkitulvat tulevat lisääntymään ilmastonmuutoksen ja maa-alueiden asfaltoinnin myötä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

kattoremontti

24.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön tulee tietää kattoremontista

Kattoremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Jokainen taloyhtiö kokee sen elinikänsä aikana sekä pienemmässä että isommassa mittakaavassa. Lue tästä, miten tässä tärkeässä remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Raksystems

29.11.2023

Taloyhtiön paloturvallisuus rakentuu yhteistyössä

Lähtökohtaisesti kiinteistön turvallisuudesta ja sen valvonnasta vastaa kiinteistön omistaja, mutta asukkaillakin on oma roolinsa paloturvallisuuden ylläpitämisessä. Vastuu palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta siirtyy ensi vuonna asukkailta taloyhtiölle.

esteettömyyskartoitus

4.1.2023

Esteettömyyskartoitus osaksi remonttia

Lainsäädäntö edellyttää esteettömyyden huomioimista linjasaneerauksen ja muiden isojen remonttien yhteydessä. Asiantuntija auttaa kartoittamaan, mitä remontissa pitäisi huomioida.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti