Isännöitsijälle petostuomiot Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa

Hyvinkäältä käsin toiminut isännöitsijä on tuomittu vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen useista petoksista. Isännöitsijä toimi kahden valtakunnallisen isännöitsijäyrityksen nimissä, kertoo Aamuposti (6.1.2020).

Ennen kiinni jäämistä isännöitsijä ehti siirtää 13 pääkaupunkiseudulla sijaitsevan asunto-osakeyhtiön varoja omaan käyttöönsä. Yhteensä tuomittu syyllistyi neljään törkeään petokseen, yhdeksään petokseen ja yhteen kavallukseen. Vahingonkorvauksia hän joutuu maksamaan yli 90 000 euron edestä.

Rikokset toistuivat kaavalla, jossa isännöitsijä toimitti taloyhtiölle väärennetyn laskun suunnittelu-, remontti- tai asennusyrityksen nimissä ja ohjasi maksun omalle tai puolisonsa pankkitilille. Laskut hän toimitti työnantajayrityksensä skannausosastolle, josta ne lähetettiin hänen itsensä hyväksyttäviksi. Talousosasto maksoi laskut hyväksynnän perusteella taloyhtiöiden tileiltä. Laskujen suuruus vaihteli reilun tuhannen ja 20 000 euron välillä. Rikosvyyhti alkoi paljastua ensimmäisen kerran ensimmäisen työnantajan sisäisessä tarkastuksessa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

Kotipehkussa yhteisöllisesti

21.12.2022

Kotipehkussa asutaan yhteisöllisesti

Tamperelaisessa As Oy Kotipehkussa elämä on yhteisöllistä. Taloyhtiöstä löytyy muun muassa päiväkoti, yhteistalo, kasvimaa, maakellari ja bändikämppä. Taloyhtiön juuret ovat opiskelijoiden kommuuniasumisessa 1990-luvulla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti