Isännöitsijä on kiinteistöalan monitaituri

Isännöitsijän työ on vastuullista, vaativaa ja monipuolista asiantuntijatyötä, jolla on merkittävä rooli taloyhtiöiden johtamisessa ja talouden hoitamisessa. Isännöinnin käsikirja on tunnustettu alan oppikirja ja kattava hakuteos. Kirjan uudistettu painos, Isännöinnin käsikirja 2018 on juuri ilmestynyt. Kirjan on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Isännöinnin käsikirja 2018 tarjoaa tarvittavat, tuoreet tiedot isännöintitehtävien hoitamiseen. Kirja opastaa

  • isännöinnin roolissa ja toimintaympäristössä
  • asiakaspalvelussa
  • viestinnässä
  • taloyhtiön hallinnossa
  • sopimus- ja asiakirjahallinnossa
  • riskienhallinnasta ja turvallisuudessa
  • taloyhtiön taloushallinnossa
  • kiinteistön ylläpidossa
  • taloyhtiön korjaushankkeissa
  • vuokraustoiminnassa.

Kirjan liitteinä on muun muassa Hyvä hallintotapasuositus 2016 taloyhtiöille, ISE 2007- ja KP YSE 2007 -sopimusehdot sekä tärkeimmät sopimus- ja lomakemallit.

Kirja noudattaa Isännöinnin ammattitutkinnon tutkintovaatimuksia. Se sopii oppikirjaksi isännöinnin koulutukseen sekä käsikirjaksi jo työelämässä toimiville isännöitsijöille ja kiinteistösihteereille. Kirjasta on apua kaikille asuinkiinteistöjen parissa työskenteleville ammattilaisille, myös taloyhtiöiden hallituksille.”, sanoo liiketoimintajohtaja Maria Kangasluoma Kiinteistöalan Kustannus Oy:stä.

Nykypäivä tuo haasteita isännöitsijälle

Tämän päivän haasteita isännöitsijöille ovat muun muassa rakennuskannan vanheneminen ja kasvava peruskorjaustarve. Asiakkaiden lisääntyvät vaatimukset ja digitalisaatio luovat painetta kehittää viestintää ja uudenlaisia asiakaslähtöisiä palveluja. Asumisen kustannukset edellyttävät jatkuvaa seurantaa. Kasvanut ympäristötietoisuus, alan lainsäädännön muutokset ja energiatehokkuusvaatimukset haastavat niin ikään isännöitsijöiden osaamisen. Isännöinnin käsikirja 2018 antaa isännöitsijöille vastauksia näihin haasteisiin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.9.2023

Millä perusteella isännöitsijän voi vaihtaa?

Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus ja valinta tehdään enemmistöpäätöksenä. Joskus isännöitsijä halutaan kuitenkin syystä tai toisesta vaihtaa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon irtisanomisaika ja sopimusehdot.

isännöitsijäntodistus

18.9.2023

Kuka vastaa virheistä isännöitsijäntodistuksessa?

Isännöitsijäntodistus on keskeinen kaupankäyntiin liittyvä asiakirja, sillä siitä ilmenee ostajan kannalta olennaista tietoa huoneistosta, yhtiöstä ja sen taloudellisesta tilasta. Isännöitsijäntodistusta voidaan pitää luotettavana, mutta joskus siinä ilmenee virheitä.

Tilaajille

kaunis kerrostalo

31.10.2023

Kaunis kerrostalo maalla paljastui painajaiseksi

Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi kuulostaa unelmalta, mutta osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin etukäteen eikä antaa halvan hinnan sokaista itseään.

Isännöinnin auktorisointi

28.9.2023

Isännöinnin auktorisointi – mitä se merkitsee?

Auktorisointi takaa, että isännöitsijä tai isännöintiyritys osaa hoitaa taloyhtiön asioita ja toimii isännöinnin eettisten ohjeiden mukaan. Auktorisoinnin vaatimukset ovat korkeat, ja auktorisoituja isännöintiyrityksiä valvovat Isännöintiliitto ja ISA-yhdistys.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti