Isännöintiliiton toimitusjohtajan mukaan taloyhtiöiden hallituksien toiminnassa olisi parantamisen varaa

Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä esittää, että taloyhtiöissä tarvittaisiin viiden vuoden korjaussuunnitelman sijaan kymmenen vuoden suunnitelma, jotta asuntokaupoissa voidaan varautua tuleviin korjauksiin, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Heikkilän mukaan taloyhtiöiden hallituksissa olisi parantamisen varaa. Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiöiden hallitusten velvollisuus on laatia viiden vuoden korjaussuunnitelma. Suunnitelmat eivät aina perustu ammattilaisten näkemyksiin, sillä hallituksissa istuu harvoin alan ammattilaisia eikä suunnitelmiin aina käytetä ammattiapua, kuten insinöörejä.

Suurin osa taloyhtiöistä tukeutuu ammattilaisten apuun, mutta korjaussuunnitelmat eivät aina kuitenkaan ole ajan tasalla. Ne tulisikin päivittää useammin kuin viiden tai kymmenen vuoden välein. Heikkilä esittääkin taloyhtiöille kymmenen vuoden korjaussuunnitelmaa, jolloin asunnonostajat voisivat paremmin varautua tuleviin korjauksiin. Suunnitelma tulisi päivittää vuosittain.

Heikkilä toivoo, että taloyhtiöissä myös toteutettaisiin enemmän mielipidekyselyitä siitä, mitä osakkeenomistajat tahtovat yhtiöltä.

Lue alkuperäinen juttu Helsingin Sanomista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

Isännöinnin auktorisointi

28.9.2023

Isännöinnin auktorisointi – mitä se merkitsee?

Auktorisointi takaa, että isännöitsijä tai isännöintiyritys osaa hoitaa taloyhtiön asioita ja toimii isännöinnin eettisten ohjeiden mukaan. Auktorisoinnin vaatimukset ovat korkeat, ja auktorisoituja isännöintiyrityksiä valvovat Isännöintiliitto ja ISA-yhdistys.

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti