Isännöinnin auktorisointi – mitä se merkitsee?

Isännöinnin auktorisointi

ISA-auktorisointi vaatii paljon sekä isännöitsijältä että isännöintiyritykseltä. Mitä hyötyä auktorisoinnista on taloyhtiölle?

Isännöinnin auktorisointi koskee joko isännöintiyhtiötä tai yksittäistä isännöitsijää. On yhtiöitä, joilla on auktorisointi muttei yhtään auktorisoitua isännöitsijää, ja on yhtiöitä, joissa on useita auktorisoituja isännöitsijöitä, mutta yrityksellä ei ole auktorisointia.

Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen korostaa isännöinnin asemaa sopimukseen ja luottamukseen perustuvana yhteistyönä isännöintiyrityksen ja taloyhtiön välillä. Koska lainsäädäntö ei juuri ota kantaa isännöintipalvelun tuottamiseen, laadukas isännöinti varmistetaan ISA-auktorisoinnilla ja alan eettisillä säännöillä.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Jukka Nortio

Kirjoittaja on tekniikka-, talous-, tiede- ja ympäristöaiheisiin perehtynyt vapaa toimittaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Isännöitsijän vaihto

22.9.2023

Isännöitsijän vaihto toi kaivatun muutoksen

As Oy Ohjaajantie 10-12:n hallitus turhautui toimimattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa. He määrittelivät taloyhtiön tarpeet ja odotukset, ja kilpailuttivat isännöintiyrityksiä. Nyt taloyhtiön arki sujuu toimivan isännöinnin ansiosta.

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

isännöinnin kilpailutus

11.10.2023

Isännöinnin kilpailutus kannattaa valmistella huolella

Isännöintipalvelun kilpailutus voi tulla ajankohtaiseksi useasta eri syystä. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi järjesti huhtikuussa jäsenilleen koulutustilaisuuden isännöinnin ostamisesta. Erityisesti isännöinnin laadun arviointi herättää kysymyksiä.