Ilmoita asunto-osakeyhtiön hallitusmuutokset netissä

Kevät on asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokousten kiireisintä pitoaikaa. Yhtiökokouksissa valitaan mm. hallituksen uudet jäsenet, jotka pitää ilmoittaa kaupparekisteriin viivytyksettä.

Asunto-osakeyhtiön hallitus on helpointa, nopeinta ja edullisinta ilmoittaa kaupparekisteriin netissä YTJ-palvelussa. Muutaman vuoden käytössä ollut netissä ilmoittaminen on yleistynyt tasaisesti, ja jo 45 prosenttia asunto-osakeyhtiöiden hallintoa koskevista muutosilmoituksista tehdään netissä.

Ilmoittaminen netissä YTJ-palvelussa on helpompaa kuin paperilomakkeella, koska palvelu ohjaa ilmoituksen tekemisessä. Netissä tehdyt ilmoitukset pystytään myös käsittelemään paperisia nopeammin.

Asunto-osakeyhtiön muutosilmoituksen voi allekirjoittaa joko hallituksen jäsen tai isännöitsijä.

Netissä ilmoittaminen on yleensä edullisempaa

Kun teet ilmoituksen netissä, tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen sekä omat verkkopankkitunnuksesi tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Ilmoituksen tekeminen netissä on yleensä edullisempaa kuin paperilomakkeella. Esimerkiksi asunto-osakeyhtiön hallitusmuutoksen ilmoittaminen netissä maksaa 40 euroa, kun taas paperi-ilmoituksen hinta on 85 euroa.

Palvelu laskee ilmoituksen käsittelymaksun. Sen maksat palvelussa ilmoituksen hyväksymisen ja allekirjoittamisen jälkeen joko verkkopankissa tai luottokortilla. Maksajana voi olla myös joku muu kuin ilmoituksen allekirjoittaja.

Muistathan ilmoittaa myös jäsentaloyhtiön muuttuneet tiedot Kiinteistöliiton jäsenrekisteriin!

Lue lisää netissä ilmoittamisesta ja tutustu opasvideoihin YTJ-palvelun nettisivuilla.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

rakennuskustannukset

16.9.2022

Kustannukset rajoittavat vuokra-asuntojen rakentamista

Rakennuskustannusten arvioidaan vaikeuttavan uusien vuokra-asuntojen rakentamista, selviää Raklin vuokra-asuntobarometrista. Ammattimaiset toimijat kuitenkin jatkavat sijoitustensa kasvattamista epävarmoista ajoista huolimatta.

12.4.2022

Rakli: Rakennuskustannusten nousu vaikeuttaa vuokra-asuntojen tuotantoa

Vuokra-asuntosijoittamisen suosio pysyy vahvana taloudellisen toimintaympäristön epävarmuuden kasvusta huolimatta. Kaikkien ammattimaisten sijoittajaryhmien ennakoidaan kasvattavan vuokra-asuntosijoituksiaan. Raklin Vuokra-asuntobarometrin jyrkin muutos viime syksyyn verrattuna nähtiin vastaajien lähes yksimielisissä näkemyksissä rakennuskustannusten kehityksestä.

18.2.2022

Jos haluat ostaa mieleisesi asunnon, kannattaa toimia nopeasti

Viime vuosi oli kaikkien aikojen vilkkain asuntokauppavuosi. Taloustaito-lehti kertoo, että kiinteistönvälittäjien välittämiä kauppoja tehtiin noin 85 000. Pitkän aikavälin keskiarvo on 60 000‒65 000 kauppaa vuodessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti