kaupparekisteri

Uusimmat artikkelit

4.8.2020

Ilmoita asunto-osakeyhtiön hallitus rekisteriin 16.11. mennessä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa joulukuussa kaupparekisteristä toimiviakin asunto-osakeyhtiöitä ja yrityksiä, joiden rekisteritiedoissa ei ole merkittynä hallitusta ja jotka eivät ilmoita hallitustaan rekisteriin määräajassa. Poistomenettelyssä on 230  asunto-osakeyhtiötä, osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, jotka eivät ole ilmoittaneet hallitustaan PRH:n lähettämästä kehotuskirjeestä huolimatta. Hallituksen muutosilmoitus tulee tehdä kaupparekisteriin 16.11.2020 mennessä.

5.2.2020

PRH poistaa kaupparekisteristä myös asunto-osakeyhtiöitä

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) poistomenettelyn piirissä on mukana toimivia yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä, joiden rekisteritiedoissa ei ole hallitusta ja jotka eivät ilmoita sitä rekisteriin määräajassa. PRH on tehnyt merkinnän poistomenettelyssä olevien yritysten kaupparekisteritietoihin, kirjoittaa Aamuset. Kaupparekisteristä poistetaan noin 900 osakeyhtiötä, julkista asunto-osakeyhtiötä, osuuskuntaa ja asunto-osakeyhtiötä, jotka eivät ole ilmoittaneet hallitustaan PRH:n lähettämästä kehotuksesta huolimatta.

28.6.2019

Kiinteistöosakeyhtiöllä on 1.7. alkaen ilmoitusvelvollisuus tosiasiallisista edunsaajistaan

Heinäkuusta 2019 alkaen kiinteistöosakeyhtiöiden täytyy tehdä kaupparekisteri-ilmoitus tosiasiallisista edunsaajistaan. Tosiasiallisena edunsaajana pidetään luonnollista henkilöä, jolla on yli 25 prosentin omistus kiinteistöosakeyhtiössä tai vastaava ääniosuus yhtiössä. Tosiasiallisena edunsaajana pidetään myös luonnollista henkilöä, joka muulla tavoin (esimerkiksi osakassopimuksen perusteella) käyttää tosiasiallisesti määräysvaltaa kiinteistöosakeyhtiössä.

24.4.2019

Kerrotaan taloyhtiön uudet tiedot!

Muistattehan ilmoittaa taloyhtiön vastuuhenkilöiden muutokset kaupparekisteriin ja myös Kiinteistöliiton jäsenrekisteriin. Yhtiökokouksen jälkeen on aika päivittää taloyhtiön uusien vastuuhenkilöiden tiedot kaupparekisteriin. Muutokset hallituksen jäsenten osalta tulee ilmoittaa kaupparekisteriin viivytyksettä, muistuttaa Suomen Kiinteistöliitto.

23.8.2018

Tarkista oman taloyhtiösi tilanne – Useita taloyhtiöitä uhkaa siivous kaupparekisteristä

Kaupparekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) aikoo poistaa rekisteristään noin 12 000 yritystä. Mukana on myös useita asunto-osakeyhtiöitä, joiden toiminnan PRH katsoo loppuneen, kirjoittaa Helsingin Sanomat. PRH poistaa rekisteristä ne yritykset ja taloyhtiöt, jotka eivät ole muun muassa tehneet kaupparekisteri-ilmoitusta kymmeneen vuoteen ja joilla ei Verohallinnon mukaan ole toimintaa.

20.4.2017

Ilmoita asunto-osakeyhtiön hallitusmuutokset netissä

Kevät on asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokousten kiireisintä pitoaikaa. Yhtiökokouksissa valitaan mm. hallituksen uudet jäsenet, jotka pitää ilmoittaa kaupparekisteriin viivytyksettä.

31.3.2017

Toimimattomia yrityksiä poistetaan kaupparekisteristä – mukana myös taloyhtiöitä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa kaupparekisteristä toimintansa lopettaneita yrityksiä. Poistettavien yritysten listalla on muutama asunto-osakeyhtiö ja lukuisia asunto-osuuskuntia ja kiinteistöosakeyhtiöitä. Poistaminen perustuu kaupparekisterilain 24 §:ään.