Hoidettu katto kestää takuulla

Katto on rakennuksen viides ja hyvin tärkeä julkisivu. Se ansaitsee huomiota ja hoivaa, vaikka usein pyrkii unohtumaan ollessaan poissa näkyvistä. Katon remontointiin ja huoltoon kehitetystä mallista takuineen kertoo perusteellinen artikkeli ”Katto kestää takuulla 25 vuotta ja hoidettuna vuosisadan”.

Pian posti kantaa kotiin Suomen Kiinteistölehden marraskuun numeron. Kattojen korjaamisen, huollon ja talvikunnossapidon lisäksi siinä on asiaa muun muassa hallitusammattilaisista taloyhtiössä, energiansäästökeinoista sekä rakennusvirheiden huomaamisesta ja ilmoittamisesta.

Taloyhtiöiden hallituksiin voi olla haastavaa löytää halukkaita osakkaiden keskuudesta. Joskus turvaudutaan ulkopuoliseen hallitusammattilaiseen. Tästä kertoo Asta Sjöblomin artikkeli.

Tapellaanko joskus turhasta, kysyy Mikko Rousi uusien kiinteistöjen vastuukysymyksiä luotaavassa artikkelissaan. Havaituista rakennusvirheistä kannattaa reklamoida ajoissa, uudistalon ensimmäisenä vuonna havaituista jo vuositarkastukseen.

Neljän keravalaisen taloyhtiön yhteishankkeessa etsittiin yhdessä parhaat vaihtoehdot energiaremontissa. Yhteistyö toi säästöjä taloyhtiöille. Uusista rakennustekniikan tarjoamista mahdollisuuksista kerromme myös kahdessa muussa artikkelissa. Huoneistokohtainen vedenmittaus on oikeudenmukaista, painottaa Hanna Mela, yleistyvästä ja monimuotoisesta lasirakentamisesta kertoo Jukka Nortio.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kattoremontti

24.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön tulee tietää kattoremontista

Kattoremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Jokainen taloyhtiö kokee sen elinikänsä aikana sekä pienemmässä että isommassa mittakaavassa. Lue tästä, miten tässä tärkeässä remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Raksystems

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

kolme askelta

3.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kolme askelta kattaa katon koko elinkaaren kustannustehokkaasti

Tarkastus, korjaus ja huolto – kolme askelta kohti toimivaa vesikattoa. Säännöllisellä seurannalla ja ylläpidolla voidaan varmistaa, että vesikatto kestää koko sen suunnitellun elinkaaren ajan ja suuremmilta yllätyksiltä sekä turhilta kustannuksilta voidaan välttyä.

Kattotutka Oy

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti