Fira Ketterä -hanke käyntiin Helsingin Kalliossa – saneerattavana yli 200 asuntoa

Fira on solminut urakkasopimuksen As Oy Neljäs Linja 17-19:n linjasaneerauksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Kyseessä on toistaiseksi suurin Fira Ketterä -hanke. Helsingin Kalliossa sijaitseva taloyhtiö otti Firaan yhteyttä viime syksynä, ennen suurta mediahuomiota saaneen kahden viikon asumishaitan putkiremonttia Roihuvuoressa. 

”On mahtava juttu saada myös asuntomääräisesti suuria kohteita mukaan ketterään putkiremonttimalliin. Mediahuomion myötä jotkut voivat pitää Fira Ketterää vain pienten taloyhtiöiden hankemallina, mutta nyt haluamme näyttää, että hyödyt tulevat esille myös suurissa projekteissa,” kertoo Firan palveluinsinööri Laura Kähkölä.

Neljännen linjan taloyhtiön hallitus edustaa poikkeuksellisen suurta ja monipuolista osakaskuntaa: huoneistoja on 217 ja liiketiloja 11.

”Ketterä-mallin mukaisesti remontin sisältöä muotoiltiin yhdessä sekä hallituksen että osakkaiden kanssa erilaisten tilaisuuksien, äänestysten ja kyselyiden avulla. Olemme jokaisessa projektissa saaneet koko taloyhtiön osallistamisesta positiivista palautetta. Loppujen lopuksi, kun osakkaita oli kuultu, hallitus päätti esittää osakkaille putkiremontin toteuttamista ketterällä mallilla kokonaishöytyjen vuoksi. Osakkaat olivat tyytyväisiä ja ylimääräisessä yhtiökokouksessa puolsivat projektin jatkamista kanssamme,” kertoo Kähkölä.

Ketterällä mallilla tehty hanke- ja toteutussuunnittelu mahdollistaa remontin tehokkaan toteutuksen. Neljännen linjan remontissa tehdään luonnollisesti paljon samoja tehtäviä uudelleen jokaisessa huoneistossa, mikä taas mahdollistaa toimintamallien hiomisen ja samalla ajan ja kulujen säästämisen. Osakkaiden osallistaminen ja tuki liittyen esimerkiksi oman huoneiston remontin suunnitteluun takaavat myös hyvän asiakaskokemuksen.

“Olemme pyrkineet suunnittelemaan osakkaiden kanssa pidettävät kokoontumiset siten, että myös he, jotka eivät tavallisesti pääse ääneen tai halua osallistua perinteisissä yhtiökokouksissa, saavat mielipiteensä kuuluville. Lisäksi jokainen saa ennen remontin alkua henkilökohtaista tukea oman huoneiston valintojen tekemiseen,” Kähkölä ammentaa.   

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

20.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

5 syytä valita sukitus putkiremontin sijaan

Viemäreiden sukittaminen voi olla taloyhtiölle putkiremonttia parempi ratkaisu, sillä se ei vaadi rakenteiden aukaisemista. Se on myös usein edullisempaa, nopeampaa ja asukasystävällisempää. Picote sukitusmenetelmällä tehty sukitus takaa kestävän lopputuloksen.

Picote

hissin

1.8.2023

Peruskorjaus ja huolto varmistavat turvallisen hissin

Helsingissä Kiinteistö Oy Eteläranta 6–Unioninkatu 7:ssä tehtiin kesällä 2020 hissin peruskorjaus. Korjaus kesti viisi viikkoa ja lopputuloksena oli talon henkeen sopiva hissi. Suomessa hissien korjausvelka on kasvanut viime vuosina.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

asuntorakentamisen lasku

24.5.2023

Rakennusteollisuus RT: Asuntorakentamisen lasku vaatii toimia

Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää asuntojen saatavuutta, talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymää, varoittaa Rakennusteollisuus RT. Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell vaatii poliittisia päätöksiä asian korjaamiseksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti