EU:n tietosuoja-asetus taloyhtiöissä

Taloyhtiöiden toiminnassa tietosuojaan liittyvät kysymykset ovat erityisen ajankohtaisia, kun uutta EU:n tietosuoja-asetusta ryhdytään soveltamaan 25.5.2018 alkaen. Samalla myös uusi tietotietosuojalaki tulee voimaan. Tietosuojalailla täydennetään ja täsmennettään EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. EU:n tietosuoja-asetus koskee lähtökohtaisesti kaikkea henkilötietojen käsittelyä. Suomessa tietosuoja-asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, ja taloyhtiöt kuuluvat asetuksen soveltamisalan piiriin henkilötietoja käsitellessään.

Henkilötietojen käsittely on taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden normaalia toimintaa. Lakisääteisen osakeluettelon lisäksi taloyhtiöt usein ylläpitävät mm. asukasluetteloa. Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä vastaavat siitä, että asukkaiden sekä osakkaiden henkilötietojen käsittely on järjestetty asianmukaisesti. Taloyhtiön on hyvä harkita, mitä henkilötietoja ja mihin tarkoitukseen se tarvitsee.

Taloyhtiön on mm. tunnistettava, mitä henkilötietoja se toiminnassaan käsittelee sekä varmistettava, että käsittely täyttää lainsäädännön asettamat vaatimukset. Hallituksen jäsenten sekä isännöitsijän on syytä perehtyä uusiin velvoitteisiin.

Tätä varten Kiinteistöliitto on koonnut aiheesta tietoa verkkosivuilleen kaikkien taloyhtiöiden käyttöön.

Jäsentaloyhtiölle tarjolla on lisätietoa ja dokumenttimalleja jäsensivuilla.

1 kommentti

  • pasih Reply

    28.3.2018 at 17:13

    Eli pienessä yhtiössä isännöinnin ollessa yhtiön sisällä ei tarvitse kuin ilmoittaa rekisteriselosteella muutamalle osakkaalle, että pöytäkirjat, osakekirjojen kopiot, kauppakirjojen kopiot ja osakasluettelo ovat isännöitsijän hallussa kyseisen yhtiön asunnossa no x. Tietoja ei ole ulkopuolella yhtiön. Ei sopimuksia palveluntarjoajien kanssa.

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti