Etäyhteys on oltava yhtiökokouksessakin

etäyhteys yhtiökokouksessa

Asunto-osakeyhtiölain säännökset yhtiökokouksen pitotavasta muuttuivat kesällä. Yli 30 huoneiston yhtiöissä on tästedes oltava valmiudet etäyhteyden tarjoamiseen.

Etäosallistuminen on noussut ilmiöksi korona-ajan yhtiökokouksissa. Taloyhtiöt ovat voineet tarjota osakkaille mahdollisuutta osallistua kokoukseen myös etäyhteydellä, ellei yhtiöjärjestyksessä ole määrätty asiasta toisin. Yhtiökokous on tästä huolimatta pitänyt järjestää fyysisessä kokouspaikassa.

– Asunto-osakeyhtiölaki muuttui 1.7.2022, jolloin tulivat voimaan määräykset etäosallistumismahdollisuuden järjestämisestä yli 30 huoneiston yhtiöissä. Samalla tuli mahdolliseksi pitää yhtiökokous tietyin edellytyksin kokonaan etäyhteydellä. Nämä muutokset selkeyttävät nykypäivän yhtiökokousarkea, kertoo Suomen Kiinteistöliiton lakiasiainjohtaja Jenni Hupli.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Annika Pihlajamäki

Kirjoittaja työskentelee kustannustoimittajana Kiinteistömedia Oy:ssä. Hän kuuluu myös kotitaloyhtiönsä hallitukseen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

talousarviossa

10.1.2023

Talousarviossa huomioitava kasvavat kustannukset

Ensi vuoden talousarviossa on otettava huomioon kasvavat kustannukset, muistuttaa Kiinteistöliitto. Sähkön hinta pysyy korkealla ja lämmityskulut nousevat edelleen. Budjettiin kannattaa jättää liikkumavaraa.

ovien vaihtokustannukset

6.2.2023

Ovien vaihtokustannukset tasajakoon

Huoneistojen ulko-ovien vaihtamisesta aiheutuviin kustannuksiin voi käyttää tasajakoa, jos tasajaon edellytykset muuten täyttyvät. Tasajako vaatii tiukempaa päätöksentekomenettelyä kuin vastikeperusteinen kustannustenjako.

Tilaajille

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

pelastussuunnitelma

27.11.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.