Etäkokoukset puhuttavat Taloyhtiökuplassa

on pieni taloyhtiö

Kiinteistöliiton Taloyhtiökuplapodcastin uusin jakso on ilmestynyt. Aiheena ovat taloyhtiöiden etäkokoukset.

Heinäkuussa tuli voimaan asunto-osakeyhtiölain muutos, joka teki tietyin edellytyksin mahdolliseksi pelkästään etäyhteydellä pidettävät yhtiökokoukset. Lakimuutos edisti myös ns. hybridikokousten järjestämistä, eli perinteisen yhtiökokouksen rinnalle voidaan ottaa mahdollisuus etäosallistumiseen yhä helpommin mukaan.

Miksi lakimuutos tehtiin? Onko mahdollisuus etäyhteyteen pakko tarjota jatkossa? Mitä hyötyä etäyhteyden tarjoamisesta on taloyhtiölle ja osakkaille? Millaiset muutokset kokouskäytännöissä vaativat yhtiöjärjestyksen päivitystä?

Podcastissa äänessä ovat Kiinteistöliiton lakimiehet Pauliina Haapsaari ja Minni Yli-Olli sekä vieraana Kuluttajaliiton lakimies Kristel Pynnönen.

Kuuntele uusin jakso Spotifysta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

etäyhteys yhtiökokouksessa

9.11.2022

Etäyhteys on oltava yhtiökokouksessakin

Asunto-osakeyhtiölain mukaan yli 30 huoneiston taloyhtiöiden on tarjottava etäyhteys yhtiökokouksessa. Kokous voidaan pitää myös kokonaan etänä, jos yhtiöjärjestys sen sallii. Etäosallistuminen voi tuoda yhtiökokouksiin jopa lisäaktiivisuutta.

taloyhtiökupla vastikkeista

1.8.2022

Taloyhtiökuplassa puhutaan taloyhtiön vastikkeista

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin 28. jakson aiheena ovat taloyhtiön vastikkeet. Kiinteistöliiton lakimiehet keskustelevat siitä, miten vastikevaroja voidaan taloyhtiössä käyttää, kuinka suuria vastikkeita voidaan periä, ja milloin osakas voi saada alennusta vastikkeesta.

taloyhtiökupla ostaminen uudiskohteesta

19.8.2022

Taloyhtiökuplassa aiheena kodin ostaminen uudiskohteesta

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusimman jakson aiheena on kodin ostaminen uudiskohteesta. Monia houkuttaa ajatus täysin uudesta kodista, mutta ennen asuntokaupoille ryntäämistä on hyvä selvittää muutama asia.

taloyhtiön turvallisuus

17.5.2022

Kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta?

Ukrainan sota on saanut suomalaisten turvallisuudentunteen järkkymään. Taloyhtiöissäkin pohditaan nyt asioita, joita ei ennen tarvinnut miettiä: kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta, ja voiko taloyhtiössä elää jatkossakin turvallisesti?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti