Energiaekspertti

Energiaekspertti on aktiivinen asukas, joka haluaa edistää energiansäästöä ja viihtyisyyttä talossaan. Toiminta on monipuolista, haastavaa ja hauskaa, kiinni aidossa elämässä ja tutussa ympäristössä.

Energiaekspertiksi voi ryhtyä kuka tahansa energia-asioista kiinnostunut asukas, joka saa valtuutensa esim. taloyhtiön hallitukselta. Hän ei tee taloudellisia päätöksiä, mutta voi ehdottaa energiataloudellisia toimenpiteitä.

Energiaekspertti opastaa käytännön energia-asioissa talon muita asukkaita. Kiinteistön hallinto pystyy energiaekspertin avulla luontevasti edistämään asukkaiden asumistaitoja. Kiinteistönhuoltoyhtiölle energiaekspertti antaa ajankohtaista tietoa talosta sekä tarjoaa tilaisuuden vahvistaa asiakassuhdetta ja parantaa palvelutulosta.

Energiaeksperttitoiminta on osoittautunut tulokselliseksi, keskimäärin säästöä on saatu:

  • 5 % lämmityksessä
  • 10 % kiinteistösähkössä
  • 20 % vedessä

Yli 40 % asunto-osakeyhtiön hoitovastikkeesta koostuu näistä kuluista.

Ottakaa haaste vastaan ja käynnistäkää energiaeksperttitoiminta omassa taloyhtiössänne!

Lisätietoja Energiaeksperttitoiminnasta>>

Taloyhtiön energiakirja

Energia ja kierrätys vaikuttavat monella tasolla: energiaan ja kierrätykseen liittyvät asiat ovat hyvin arkisia valintoja, mutta ne vaikuttavat myös maailmanlaajuisesti ilmastonmuutokseen.

Rakennukset ja rakentaminen vastaavat noin 40 prosentista kaikesta maailman energiankulutuksesta ja päästöistä. Valtaosa päästöistä syntyy rakennusten käytön aikana eli kerrostalossa asumisaikana.

Taloyhtiön energiakirja on kirjoitettu auttamaan taloyhtiön hallitusta energiatehokkuuden parantamiseen liittyvien vaihtoehtoisten toimien selvittämisessä ja niiden taloudellisen kannattavuuden vertailussa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ikkunaremontti

6.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön ikkunaremontista on hyvä tietää

Ikkunaremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Se tuo taloyhtiölle asumismukavuutta sekä usein myös rahallista säästöä arvon nousun ja lämmityskulujen laskun myötä. Miten remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

kynttilät

7.12.2022

Polta kynttilöitä aina valvotusti

Joulukuussa sattuu eniten kynttilöiden aiheuttamia tulipaloja koko vuonna. Kynttilöitä on aina poltettava valvotusti, ja ne on sammutettava huoneesta lähtiessä. Myös ulkolyhtyjen turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

Jukka Moilanen

9.12.2022

Kaupallinen yhteistyö

Jukka Moilanen hakeutui saumausalalle perheen innoittamana

Jukka Moilasen koko perhe on saumausalalla, ja alaa vaihtaessaan Jukkakin päätyi Saumalaaksoon. Hän aloitti heti harjoittelun jälkeen projektipäällikkönä ja on pitänyt työssään erityisesti siitä, että voi aikatauluttaa itse oman työnsä.

Saumalaakso

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti