Energiaekspertti

Energiaekspertti on aktiivinen asukas, joka haluaa edistää energiansäästöä ja viihtyisyyttä talossaan. Toiminta on monipuolista, haastavaa ja hauskaa, kiinni aidossa elämässä ja tutussa ympäristössä.

Energiaekspertiksi voi ryhtyä kuka tahansa energia-asioista kiinnostunut asukas, joka saa valtuutensa esim. taloyhtiön hallitukselta. Hän ei tee taloudellisia päätöksiä, mutta voi ehdottaa energiataloudellisia toimenpiteitä.

Energiaekspertti opastaa käytännön energia-asioissa talon muita asukkaita. Kiinteistön hallinto pystyy energiaekspertin avulla luontevasti edistämään asukkaiden asumistaitoja. Kiinteistönhuoltoyhtiölle energiaekspertti antaa ajankohtaista tietoa talosta sekä tarjoaa tilaisuuden vahvistaa asiakassuhdetta ja parantaa palvelutulosta.

Energiaeksperttitoiminta on osoittautunut tulokselliseksi, keskimäärin säästöä on saatu:

  • 5 % lämmityksessä
  • 10 % kiinteistösähkössä
  • 20 % vedessä

Yli 40 % asunto-osakeyhtiön hoitovastikkeesta koostuu näistä kuluista.

Ottakaa haaste vastaan ja käynnistäkää energiaeksperttitoiminta omassa taloyhtiössänne!

Lisätietoja Energiaeksperttitoiminnasta>>

Taloyhtiön energiakirja

Energia ja kierrätys vaikuttavat monella tasolla: energiaan ja kierrätykseen liittyvät asiat ovat hyvin arkisia valintoja, mutta ne vaikuttavat myös maailmanlaajuisesti ilmastonmuutokseen.

Rakennukset ja rakentaminen vastaavat noin 40 prosentista kaikesta maailman energiankulutuksesta ja päästöistä. Valtaosa päästöistä syntyy rakennusten käytön aikana eli kerrostalossa asumisaikana.

Taloyhtiön energiakirja on kirjoitettu auttamaan taloyhtiön hallitusta energiatehokkuuden parantamiseen liittyvien vaihtoehtoisten toimien selvittämisessä ja niiden taloudellisen kannattavuuden vertailussa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

7.4.2022

Kaupunkiviljelyä voi harrastaa myös ilman omaa pihaa tai palstaa – HSY:n Ilmastoinfon uutuuskurssi tarjoaa apua taloyhtiöviljelijöille

Kaupunkiviljely on yhä suositumpaa, mutta palstoille voi olla vuosienkin jonot. Tilannetta helpottaa HSY:n kevään uutuuskurssi Koko talo viljelee. Se pohjautuu HSY:n CircularHoodFood -hankkeessaan tuottamaan Kaupunkiviljelyoppaaseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti