Energiaekspertti

Energiaekspertti on aktiivinen asukas, joka haluaa edistää energiansäästöä ja viihtyisyyttä talossaan. Toiminta on monipuolista, haastavaa ja hauskaa, kiinni aidossa elämässä ja tutussa ympäristössä.

Energiaekspertiksi voi ryhtyä kuka tahansa energia-asioista kiinnostunut asukas, joka saa valtuutensa esim. taloyhtiön hallitukselta. Hän ei tee taloudellisia päätöksiä, mutta voi ehdottaa energiataloudellisia toimenpiteitä.

Energiaekspertti opastaa käytännön energia-asioissa talon muita asukkaita. Kiinteistön hallinto pystyy energiaekspertin avulla luontevasti edistämään asukkaiden asumistaitoja. Kiinteistönhuoltoyhtiölle energiaekspertti antaa ajankohtaista tietoa talosta sekä tarjoaa tilaisuuden vahvistaa asiakassuhdetta ja parantaa palvelutulosta.

Energiaeksperttitoiminta on osoittautunut tulokselliseksi, keskimäärin säästöä on saatu:

  • 5 % lämmityksessä
  • 10 % kiinteistösähkössä
  • 20 % vedessä

Yli 40 % asunto-osakeyhtiön hoitovastikkeesta koostuu näistä kuluista.

Ottakaa haaste vastaan ja käynnistäkää energiaeksperttitoiminta omassa taloyhtiössänne!

Lisätietoja Energiaeksperttitoiminnasta>>

Taloyhtiön energiakirja

Energia ja kierrätys vaikuttavat monella tasolla: energiaan ja kierrätykseen liittyvät asiat ovat hyvin arkisia valintoja, mutta ne vaikuttavat myös maailmanlaajuisesti ilmastonmuutokseen.

Rakennukset ja rakentaminen vastaavat noin 40 prosentista kaikesta maailman energiankulutuksesta ja päästöistä. Valtaosa päästöistä syntyy rakennusten käytön aikana eli kerrostalossa asumisaikana.

Taloyhtiön energiakirja on kirjoitettu auttamaan taloyhtiön hallitusta energiatehokkuuden parantamiseen liittyvien vaihtoehtoisten toimien selvittämisessä ja niiden taloudellisen kannattavuuden vertailussa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.2.2018

Taloyhtiön energiaeksperttikoulutukset käynnistyvät helmikuussa Helsingissä

HSY:n Ilmastoinfo aloittaa suositut taloyhtiön energiaeksperttikoulutukset pääkaupunkiseudulla. Energiaeksperttitoiminta edistää laadukasta asumista, parantaa kiinteistöhuollon ja isännöinnin asiakassuhdetta, luo uudenlaista keskustelukulttuuria sekä lisää taloyhtiön yhteisöllisyyttä. Lisäksi säästyy rahaa lämmityksen, kiinteistösähkön ja vedenkulutuksen laskiessa.

23.1.2019

Sinustako taloyhtiön energiaekspertti? HSY:n Ilmastoinfon koulutukset jatkuvat

HSY:n Ilmastoinfo järjestää maksuttoman taloyhtiön energiaeksperttikurssin Helsingissä keväällä 2019. Kurssi sisältää viisi iltatilaisuutta; kolme koulutusiltaa, taloyhtiöretken ja päätöstilaisuuden. Kurssi on suunnattu erityisesti taloyhtiöiden hallitusten jäsenille ja isännöitsijöille, mutta soveltuu kaikille taloyhtiön energia-asioista kiinnostuneille.

12.4.2021

Kaupallinen yhteistyö

Tuulimyllyntie 3 – miten hukkaenergia päihitetään

Taloyhtiöissä energia- ja vesikustannukset vievät yli kolmanneksen kaikista hoitokustannuksista.  Tästä iso osa on hukkaenergiaa, erityisesti vanhoissa taloyhtiöissä. Asunto Oy Tuulimyllyntie 3 päätti päihittää hukkaenergian ja tekee kattavaa energiaremonttia. Ennen remonttia taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sakari Kuvaja kävi HSY:n Ilmastoinfon Taloyhtiön energiaeksperttikurssin ja vakuuttui energiatehokkuuden merkityksestä taloyhtiössä.

HSY

23.9.2020

Energiatehokkuudella voi parantaa myös asumisen laatua

Suosittu taloyhtiön energiaeksperttikoulutus alkaa syyskuussa. Tällä kertaa viiden kerran kurssi pidetään webinaarina. HSY:n Ilmastoinfo kouluttaa energiaeksperttejä pääkaupunkiseudun taloyhtiöihin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti