lähiö

Uusimmat artikkelit

26.1.2018

Culture Casbah – rakentamalla parempi tulevaisuus

Voiko rakentamalla parantaa maailmaa? Tai voiko sosioekonomiset ongelmat korjata arkkitehtuurilla? Tätä kysyttiin Malmön kiinteistömessuilla (Fastighetsmässan Malmö 2018) 24.

28.9.2017

Kaupunkien uudistuminen riippuu taloyhtiöistä

Kaupungin ja asukkaiden halut eivät useinkaan kohtaa lähiöiden kehittämisessä. Lähiöjamit-seminaarissa etsittiin yhdessä keinoja uudistaa lähiöitä. Rakennus- ja kiinteistöalan konsulttikumppani Vahasen järjestämä tilaisuus keräsi alan ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen miettimään, miten kaupungistumisen vaatima lisärakentaminen pystytään toteuttamaan lähiöiden nykyisten asukkaiden ehdoilla.

6.6.2017

Lähiöiden huono maine on liioiteltu

Lähiöt eivät juurikaan eroa muista kerrostaloalueista sosiaalisten häiriöiden suhteen. Lähiöiden lievästi korkeampi häiriötaso selittyy sosio-ekonomisella huono-osaisuudella. Lähiöiden huono maine on liioiteltu, selviää Helsingin yliopistossa tarkastettavasta väitöstutkimuksesta, jossa ensimmäistä kertaa laajemmin verrattiin lähiöitä muihin alueisiin.

2.1.2017

Kannattaako lähiöitä korjata?

Isännöintiliiton mukaan 1970-luvun lähiöitä ei välttämättä tarkoitettu lainkaan korjattavaksi, kirjoittaa Aamulehti. Taloyhtiöiden korjausvelka jatkaa edelleen kasvua. Siihen on syynä osakkaiden haluttomuus kalliisiin remontteihin ja ikääntynyt rakennuskanta.

7.6.2016

Uusi malli asuinalueiden kehittämiseen – pilottina Turun Pansio-Perno

Lukuisat asuinalueet ympäri Suomea kaipaavat lisää elinvoimaa. RAKLI ja Turun kaupunki kokosivat aiheesta kiinnostuneet klinikalle, jonka tuloksena nyt julkaistaan lähiökehittämisen toimintamalli. Jokaisella alueella on ominaispiirteet ja vahvuudet, jotka ovat hyvä pohja uudistumiselle.

28.4.2016

Lähiöitä korjataan lainarahalla: Taloyhtiöt velkaantuvat vauhdilla

Helsingissä 1960–1979 rakennetut kerrostalot ovat tulleet elinkaaressaan siihen vaiheeseen, jolloin on syytä tehdä sekä linjasaneeraus että julkisivun peruskorjaus. Korjauskustannukset rasittavat yhtiöiden taloutta rankasti. SKH-Isännöinti Oy tutki isännöinnissään olevien taloyhtiöiden hoitovastikkeet, lämmityskulut, korjauskustannukset sekä vieraan pääoman osuuden.

7.3.2016

Asuntosijoittaja – katseet lähiöihin

Asuntosijoittajat ovat perinteisesti suosineet kaupunkien keskustoja ja ruutukaava-alueita, koska niitä on pidetty varmoina sijoituksina ja vuokralaisvalinnan kanssa ei ole tarvinnut suuremmin tuskailla. Kaupungistumisen myötä kysyntä asunnoista kaupunkiseuduilla on entisestään kasvanut ja tulee edelleen kasvamaan. Suomen Vuokranantajat kannustaa nykyisiä ja tulevia asuntosijoittajia suuntaamaan katseensa lähiöihin.

8.1.2016

Täydennysrakentamispalvelu auttaa rahoittamaan taloyhtiön suuret remontit

Rakennusalan uudisraivaaja Fira tarjoaa taloyhtiöille täydennysrakentamisen palvelua, jonka avulla taloyhtiöt voivat rahoittaa peruskorjaushankkeitaan. Monet nyt peruskorjaustarpeessa olevista taloyhtiöistä on aikanaan rakennettu tonteilleen hyvin väljästi, mikä avaa paljon lisärakentamismahdollisuuksia. Taydennysrakentaminen.fi-palvelunsa puitteissa Fira vastaa tontin kehittämisestä ja asuntosijoittajan löytämisestä.

5.11.2015

Lähiöiden rakennuskannan perusparantaminen edessä

Karakallion Huolto Oy juhlii 50-vuotista toimintaansa perjantaina 6.11.2015. Yrityksen toimitusjohtaja Tatu Rasian mukaan yrityksen tulevaisuuden tehtäväkenttään liittyvät oleellisena osana alueen ikääntyvän rakennuskannan korjaushankkeet. Karakallion Huolto Oy synty liittyy olennaisesti Karakallion ja Viherlaakson aluerakentamiseen.