Culture Casbah – rakentamalla parempi tulevaisuus

Voiko rakentamalla parantaa maailmaa? Tai voiko sosioekonomiset ongelmat korjata arkkitehtuurilla? Tätä kysyttiin Malmön kiinteistömessuilla (Fastighetsmässan Malmö 2018) 24. tammikuuta, kun yleisö kokoontui kuulemaan Malmön Rosengårdin kaupunkikehitysprojektin, Culture Casbahin vetäjiä.

Tarkemmin ottaen Culture Casbah on yksi merkittävimmistä osista laajamittaista Rosengårdin kaupunginosan kehityshanketta. Kaupunginosaan on kasautunut muuta Malmöta huomattavasti enemmän sosioekonomisia ongelmia. Rosengård on ollut viime vuosina uutisissa lähinnä jengiväkivallan, palavien autojen ja räjähtelevien pommien vuoksi.

Culture Casbah -projektin päämäärä on luoda Rosengårdista turvallinen ja taloudellisesti kestävällä pohjalla oleva asuinalue. Pääpaino on rakennuskannan ja ympäristön uudistamisessa, sekä alueiden eristäytymisen estämisessä liikkumismahdollisuuksia monipuolistamalla. Näin Rosengård nivoutuu myös tiiviimmin yhteen muun Malmön kanssa.

Projektin maamerkiksi kohoaa Rosengårdin Törnroseniin rakennettava, näyttävä tornitalo, joka sisältää asuntoja sekä sosiaalisia tiloja, kuten kahviloita, kirjaston, teatterin ja elokuvateatterin. Tornitalon ympäristö uudistetaan miellyttäväksi asuinrakennuksia, viheralueita sekä liiketiloja sisältäväksi kollektiiviksi.

Culture Casbah yhdistää yksityiset sijoittajat ja julkisen puolen toimijat. Lisäksi yhteistyöhön tarvitaan niin asukkaat, kunnan päättäjät kuin koulutkin, koska ainoastaan näin saadaan kattavia ja kestäviä tuloksia.

Yhteiskunnalliselta kannalta katsottuna projekti pyrkii osallistamaan ja voimaannuttamaan alueen asukkaita olemaan ylpeitä asuinalueestaan, luomaan heihin tulevaisuudenuskoa ja työskentelemään yhdessä turvallisemman asuinympäristön puolesta.

– Haluamme antaa ihmisille syyn nousta junasta Rosengårdin asemalla, projektia esitellyt Petra Sörling, Rosengård Fastighets Ab:n toimitusjohtaja toteaa, ja tämä koskee niin vierailijoita kuin vakituisia asukkaitakin.

Lähteet: Fastighetsmässan Malmö, Culture Casbah – ett stadsutvecklingprojekt i Rosengård Malmö

Projektin  kotisivut

Helmikuun Kiinteistölehdessä lisää tarinaa Culture Casbahista.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.5.2018

Helteinen toukokuu nosti ilmalämpöpumput ja tuulettimet suosioon

Ennätyslämpimässä toukokuussa on ollut sisällään enemmän hellepäiviä kuin viime vuoden touko-heinäkuussa yhteensä. Tuuletuslaitteiden suosio lähti suomalaiskodeissa jyrkkään nousuun: niiden suosio on noussut hakupalvelussa jopa 600 prosenttia viime vuoden kevääseen verrattuna. Puolueettoman hintavertailupalvelu Hintaopas.fi:n data osoittaa, että kuluttajat hakevat nyt kiivaasti viilennystä koteihinsa: tuulettimia, ilmalämpöpumppuja ja siirrettäviä ilmastointilaitteita. Ilmalämpöpumput toimivat kotitalouksissa, mökeillä ja toimistoissa monitoimilaitteina, vähentävät lämmityskustannuksia ja kuumalla säällä […]

3.4.2019

Asumisen Tulevaisuus -hanke parantaa rakentamisen laatua

Asumisen Tulevaisuus (ASTU) -hanke on Business Finlandin ohjaama kaksivuotinen ryhmähanke, jonka tavoitteena on luoda läpinäkyvyyttä kiinteistöjen koko elinkaaren ajalle ekosysteemiajattelun kautta. Hankkeessa mukana oleva Kotopro kehittää yhtenäistä kiinteistön dokumentointia, jossa rakennukseen liittyvä tieto tallennetaan aina suunnittelusta purkamiseen asti vakiomuodossa. Paitsi rakentamisen laadun ja dokumentoinnin kannalta kiinteistökohtainen tieto on hyödyksi myös erilaisille sidosryhmille, jotka liittyvät rakennukseen […]

15.12.2016

Vuokrasääntely johtaisi asuntotilanteen vaikeutumiseen

Syksyn aikana muun muassa KELAn nykyinen ja tuleva pääjohtaja ovat esittäneet vuokrasääntelyn palauttamista asumistukimenojen kasvun hillitsemiseksi. Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltusen mielestä tämä johtaisi asuntotilanteen vaikeutumiseen. Parempia keinoja asuntotilanteen helpottamiseen ovat asuntojen tarjonnan lisääminen, asumistuen omavastuuosuuden kasvattaminen ja tulorajojen käyttöönotto ARA-asuntojen asukasvalinnoissa.

26.3.2015

Suomalaiset melko tyytyväisiä rakentamisen laatuun, mutta tyytymättömiä rakennusyhtiöiden toimintaan

Suomalaiset ovat kohtalaisen tyytyväisiä rakentamiseen. Lähes puolet, eli 48 prosenttia pitää suomalaista rakentamista melko laadukkaana. Suomalaisten näkemykset rakentamisesta selviävät rakennusyhtiö Firan ja putkiremontteja tarjoavan Fira Palvelujen Taloustutkimuksella teettämästä kyselytutkimuksesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti