Culture Casbah – rakentamalla parempi tulevaisuus

Voiko rakentamalla parantaa maailmaa? Tai voiko sosioekonomiset ongelmat korjata arkkitehtuurilla? Tätä kysyttiin Malmön kiinteistömessuilla (Fastighetsmässan Malmö 2018) 24. tammikuuta, kun yleisö kokoontui kuulemaan Malmön Rosengårdin kaupunkikehitysprojektin, Culture Casbahin vetäjiä.

Tarkemmin ottaen Culture Casbah on yksi merkittävimmistä osista laajamittaista Rosengårdin kaupunginosan kehityshanketta. Kaupunginosaan on kasautunut muuta Malmöta huomattavasti enemmän sosioekonomisia ongelmia. Rosengård on ollut viime vuosina uutisissa lähinnä jengiväkivallan, palavien autojen ja räjähtelevien pommien vuoksi.

Culture Casbah -projektin päämäärä on luoda Rosengårdista turvallinen ja taloudellisesti kestävällä pohjalla oleva asuinalue. Pääpaino on rakennuskannan ja ympäristön uudistamisessa, sekä alueiden eristäytymisen estämisessä liikkumismahdollisuuksia monipuolistamalla. Näin Rosengård nivoutuu myös tiiviimmin yhteen muun Malmön kanssa.

Projektin maamerkiksi kohoaa Rosengårdin Törnroseniin rakennettava, näyttävä tornitalo, joka sisältää asuntoja sekä sosiaalisia tiloja, kuten kahviloita, kirjaston, teatterin ja elokuvateatterin. Tornitalon ympäristö uudistetaan miellyttäväksi asuinrakennuksia, viheralueita sekä liiketiloja sisältäväksi kollektiiviksi.

Culture Casbah yhdistää yksityiset sijoittajat ja julkisen puolen toimijat. Lisäksi yhteistyöhön tarvitaan niin asukkaat, kunnan päättäjät kuin koulutkin, koska ainoastaan näin saadaan kattavia ja kestäviä tuloksia.

Yhteiskunnalliselta kannalta katsottuna projekti pyrkii osallistamaan ja voimaannuttamaan alueen asukkaita olemaan ylpeitä asuinalueestaan, luomaan heihin tulevaisuudenuskoa ja työskentelemään yhdessä turvallisemman asuinympäristön puolesta.

– Haluamme antaa ihmisille syyn nousta junasta Rosengårdin asemalla, projektia esitellyt Petra Sörling, Rosengård Fastighets Ab:n toimitusjohtaja toteaa, ja tämä koskee niin vierailijoita kuin vakituisia asukkaitakin.

Lähteet: Fastighetsmässan Malmö, Culture Casbah – ett stadsutvecklingprojekt i Rosengård Malmö

Projektin  kotisivut

Helmikuun Kiinteistölehdessä lisää tarinaa Culture Casbahista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

riski

28.4.2023

Osakasrakenne voi olla taloyhtiölle riski

Taloyhtiöiden mahdollisuudet saada lainaa ovat heikentyneet, kun pankit kiristävät kriteerejään. Erityisen synkältä tilanne näyttää yhtiöissä, joiden asukkaista valtaosa on eläkeläisiä. Myös tyhjillään olevat asunnot muodostavat yhtiölle riskin.

monimuotoisuus

30.6.2023

Näin lisäät luonnon monimuotoisuutta kerrostalopihalla

Kerrostalonkin pihasta voi tehdä monimuotoisemman, kun lisää sinne enemmän kasveja. Ne houkuttelevat pölyttäjiä, jotka osaltaan ehkäisevät luontokatoa. Monimuotoinen piha ei tarkoita hoitamatonta pusikkoa, vaan hallitusti rajattuja niittyalueita.

22.2.2023

Kuukauden kasvo: Asuntokauppa on suurten tunteiden laji

Toimittaja Jaakko Loikkanen tuntee kiinteistönvälittäjän työn, sillä hän vietti lapsena paljon aikaa kiinteistönvälittäjänä toimivan äitinsä työpaikalla. Hän kokosi kiinteistönvälittäjien parhaat kertomukset työstä keväällä ilmestyvään kirjaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti