Lähiöiden rakennuskannan perusparantaminen edessä

Karakallion Huolto Oy juhlii 50-vuotista toimintaansa perjantaina 6.11.2015. Yrityksen toimitusjohtaja Tatu Rasian mukaan yrityksen tulevaisuuden tehtäväkenttään liittyvät oleellisena osana alueen ikääntyvän rakennuskannan korjaushankkeet.

Karakallion Huolto Oy synty liittyy olennaisesti Karakallion ja Viherlaakson aluerakentamiseen. Haka aloitti Karakallion rakentamisen vuonna 1965 ja Viherkallion vuonna 1968. Molemmille alueille perustettiin omat lämpövoimalta ja huoltoyhtiöt. Yhtiöt tekivät sopimuksen yhteistoiminnasta ja Haka luovutti ne osakasyhtiöiden hoitoon vuonna 1971. Vuonna 1992 Viherkallion Lämpö fuusioitui Karakallion Huoltoon. Samalla sen taloyhtiöt tulivat Karakallion Huolto Oy:n osakkaiksi.

– Haluamme olla keskeisessä osassa Karakallion kiinteistöjen kehittämisessä jatkossakin, suuren joukon kiinteistöissä tullessa elinkaaressaan peruskorjausikään. Päämäärämme sekä isännöinti- että huoltopalvelujen tarjoajana on olla alueella halutuin asumispalvelujen tarjoaja. Tämä edellyttää osaavaa henkilöstöä ja ajanmukaista kalustoa. Pyrimme myös tuottamaan asiakkaillemme huolto- ja isännöintipalvelujen sekä korjausrakentamisen koordinoinnin synergian hyötyjä entistä tehokkaammin, sanoo Karakallion Huollon toimitusjohtaja Tatu Rasia.

Tatu Rasia sanoo yhtiön palveluita kehitettävän erityisesti sähköisten palvelujen alueella. Sen lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat muun muassa uuden toiminnanohjausjärjestelmän sekä uuden huoltokirjaohjelmiston käyttöönotot.

Espoon kaupunki näkee alueellisten huoltoyhtiöiden merkityksen säilyneen läpi vuosikymmenten. Peruskorjaushaaste nostaa tätä merkitystä entisestään.

– Asumisen osuus suomalaisen hiilijalanjäljestä on noin 30 prosenttia. Suunnitelmallisella kiinteistöpidolla voidaan merkittävästi vaikuttaa alueen kiinteistöjen elinkaareen, energiatehokkuuteen ja asumisviihtyvyyteen. Tässä aluehuoltoyhtiöillä, kuten Karakallion Huollolla, on tärkeä rooli. Aluehuoltoyhtiöiden, taloyhtiöiden hallitusten ja kaupungin yhteistyöllä voidaan selättää peruskorjausikään tulevien lähiöiden haasteet ja kunnostaa lähiöt energiaviisaiksi ja viihtyisiksi, sanoo Espoon kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Tiina Elo.

Karakallion Huolto julkistaa perjantaina 6.11. yhtiön ja pitkälle myös Karakallion ja Viherkallion alueiden syntyä ja asumisen kehitystä läpikäyvän historiateoksen. Kirjan on kirjoittanut kiinteistöneuvos Seppo Käkelä.

Karakallion Huolto Oy on perustettu vuonna 1965. Yhtiö tarjoaa isännöinti- ja kiinteistönhuoltopalveluja Espoon ja Kauniaisten alueella. Karakallion Huollon omistajina on 21 Karakalliossa ja Viherkalliossa sijaitsevaa taloyhtiötä. Yhtiön isännöinti- ja huoltopalveluja käyttää noin 175 kiinteistöä. Yhtiön palveluksessa on 38 työntekijää ja sen liikevaihto on 2,7 miljoonaa euroa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.4.2022

Asuinrakennusten vuosittainen korjaustarve lähes 8 miljardia euroa

Rakennus- ja asuntokanta on tärkeä osa kansallisomaisuutta ja kotitalouksien varallisuutta, mutta sen korjaustarpeesta on ollut vain vähän tietoa. Nyt julkaistu raportti päivittää korjaustarpeen tilannekuvan vuoteen 2050 saakka. Vuoden 2020 lopussa Suomessa oli yli 1,3 miljoonaa asuinrakennusta, joiden yhteinen arvo on noin 480 miljardia euroa.

täydennysrakentaminen

30.11.2022

Täydennysrakentaminen tuo mahdollisuuksia

Monella taloyhtiöllä on suuri piha-alue, ja kasvukeskuksissa kaivataan rakennettavaa maata. Täydennysrakentaminen tuo mahdollisuuden hyödyntää tyhjää tonttia. Helsingin Oulunkylässä As Oy Kivipadontie 6:n tontille nousee kaksitasoinen pysäköintitila sekä kaksi asuintaloa.

19.4.2022

Taloyhtiö valmisteli puheenjohtajan vaihtoa salassa. Syrjäytetty puheenjohtaja hävisi oikeudessa

Pienen espoolaisen taloyhtiön hallituksen toimintakyky kävi Ilta-Sanomien uutisen mukaan mahdottomaksi ja edessä oli uuden kolmihenkisen hallituksen valitseminen kesken toimintakauden. Hallitus piti kokouksen, johon istuvaa puheenjohtajaa ei edes kutsuttu. Se päätti järjestää ylimääräisen yhtiökokouksen, joka valitsi taloyhtiölle uuden hallituksen.

30.12.2022

Huomioi turvallisuus ja naapurisopu uudenvuoden ilotulituksessa

Ilotulitteiden turvallinen käyttö on tärkeää uudenvuoden juhlinnassa. Henkilö- ja omaisuusvahinkojen vaaraa ei saa aiheuttaa. Siksi ilotulitteita ei saa ampua rakennusten ja autojen läheisyydessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti