Asuntosijoittaja – katseet lähiöihin

Asuntosijoittajat ovat perinteisesti suosineet kaupunkien keskustoja ja ruutukaava-alueita, koska niitä on pidetty varmoina sijoituksina ja vuokralaisvalinnan kanssa ei ole tarvinnut suuremmin tuskailla. Kaupungistumisen myötä kysyntä asunnoista kaupunkiseuduilla on entisestään kasvanut ja tulee edelleen kasvamaan. Suomen Vuokranantajat kannustaa nykyisiä ja tulevia asuntosijoittajia suuntaamaan katseensa lähiöihin.

-Asuntosijoittajat ovat kaihtaneet lähiöihin sijoittamista, mutta siellä on paljon mahdollisuuksia ja kasvavaa kysyntää. Lähiösijoittaminen kannattaa ottaa vahvemmaksi vaihtoehdoksi, kun miettii sijoituskohteita, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva kannustaa.

Koro-Kanerva huomauttaa, että on kuitenkin joitain reunaehtoja, joita kannattaa ottaa huomioon, kun harkitsee lähiöihin menemistä.

-Joukkoliikenneyhteydet pitää olla kunnossa. Myös näkymä yhteyksien paranemisesta kannattaa katsoa tarkkaan, Koro-Kanerva sanoo.

Lähiöt ovat asumisen näkökulmasta monen alueen osalta selvästi aliarvostettuja. Rakennuskanta on yleisesti hieman vanhempaa, mikä tuo sijoittajille mahdollisuuksia.

-Monissa lähiöissä on odotettavissa renessanssi-ilmiö, koska kaupungit tulevat panostamaan niiden palveluihin, kehitykseen ja viihtyisyyteen aivan uudella tavalla kaupunkien kasvaessa. Lähiöt ovat monesti myös väljästi rakennettuja, mikä lisää asumisviihtyvyyttä, Koro-Kanerva pohtii.

-Lähiöihin sijoittamisessa on myös helppo erottua johtuen vanhemmasta rakennuskannasta. Panostamalla huoneiston kuntoon remontoimalla, sijoittajalla on suurempi mahdollisuus saada hyvä vuokralainen. Erottuminen lähiöiden asunnoissa on vielä melko vaivatonta. Vuokratuotto on silti korkeampi kuin kantakaupunkialueella, huomauttaa Koro-Kanerva.

Kaupungistuminen jatkuu ja asuntotuotantotarve kasvaa. Tämä lisää tarvetta rakentamiseen. Asuntosijoittajat ovat merkittävässä roolissa, kun uusia asuinalueita rakennetaan, koska hankkeiden rahoittaminen on sijoittajien vastuulla.

-Nykyisten ja tulevien asuntosijoittajien kannattaa ottaa lähiöihin sijoittaminen entistä vahvemmin agendalle, koska lähiöissä on vielä runsaasti käyttämätöntä potentiaalia. Katseet siis lähiöihin, toiminnanjohtaja Koro-Kanerva visioi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.2.2022

Mikä on asuntosijoittajan rooli taloyhtiössä?

Tässä podcastissa syvennytään asuntosijoittamisen maailmaan ja pohditaan asuntosijoittajien roolia taloyhtiöissä. Mitä sijoittajan vähintään pitäisi tietää ja minkälaista on olla asuntosijoittajana? Kuuntele, miten Suvi Schwab pääsi alkuun asuntosijoittajana ja mitä käytännön vinkkejä hänellä on antaa kaikille asuntosijoittamista miettiville ja sitä jo harrastaville.

4.4.2022

Yksiöistä halutaan nyt eroon

Yksiöiden tarjonnan kasvu näkyy asuntojen myyntisivustolla. Etuovi.comissa oli tammi–maaliskuussa myynnissä yksiöitä 10 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan ja Helsingissä peräti 33 prosenttia enemmän. Kokonaisuudessaan asuntoja oli myynnissä 7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

5.10.2022

Kiinteistönvälittäjät: Asuntomarkkinat hiljenevät odotetusti

Asuntomarkkinat hiljenevät syksyä kohti, kertoo Suomen Kiinteistönvälittäjien SKVL:n markkinaennuste. Kiinteistönvälittäjien mukaan se on normaalia. Hiljaisen hetken jälkeen on taas odotettavissa vilkkaampi vaihe.

14.12.2021

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Hyvä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnosta hyvää huolta. Hyvät vuokralaiset elävät ihmisiksi ja taloyhtiö pysyy rauhallisena, hyvänä yhtiönä. Kun taloon valitaan paljon huonoja vuokralaisia, kärsii taloyhtiön kunto, rauha ja pidemmän päälle myös maine.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti