kosteusvaurio

Uusimmat artikkelit

16.12.2021

5 000 euron uhkasakko taloyhtiölle – ei korjannut vuotavaa viemäriputkea määräajassa

Uusimaa-lehti: Porvoolaisen asunto-osakeyhtiön asuinhuoneistossa todettiin viime maaliskuussa kosteusvaurio huoneiston lattiassa sekä rossialapohjassa. Asunnon kohdalla vuosi viemäriputki. Huoneistossa oli havaittu myös ulosteen hajua.

21.8.2021

Mistä kosteusvaurion voi tunnistaa?

Asunnossa oleva liian suuri ilmankosteus voi aiheuttaa homeiden kasvua. Kasvaakseen home tarvitsee kuitenkin kolme asiaa: sopivan lämpötilan, kosteutta sekä ravintoa. Jos rakenteisiin pääsee enemmän kosteutta kuin rakenteesta pois eikä kastunut tila pääse tuulettumaan, on rakenteelle olemassa kosteusvaurion vaara.

24.9.2020

Asukas vastaa tietyistä vesivahingoista itse

Märkätilojen kunnossapidon vastuut jakautuvat osakkaalle ja taloyhtiölle. Suurin osa taloyhtiöiden kosteus- ja homeongelmista saa alkunsa kylpyhuoneesta, mutta monelle on kuitenkin epäselvää, mitkä vahingoista ovat asukkaan ja mitkä taloyhtiön vastuulla, kirjoittaa Talouselämä. Taloyhtiön vastuulla ovat talotekniikasta, putkistoista ja talon rakenteista johtuvat vesivahingot.

21.1.2020

Omakotitalojen kattovuodot lisääntyneet leudossa talvisäässä

Tavanomaista lämpimämmät talvet ja sade ovat aiheuttaneet kattovuotoja omakotitaloissa. Tavallisesti kattovuodot ajoittuvat syksyyn ja kevääseen, kirjoittaa Tekniikka & Talous. Leudot talvet tiheine lämpötilanvaihteluineen rasittavat kattoja.

30.10.2019

THL: sisäilmariskit koetaan todellista suuremmiksi

Ihmiset kokevat sisäilmaan liittyvät terveysriskit usein suurempina ja vakavampina, kuin mitä ne tutkimustiedon perusteella ovat, käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n toteuttamasta Kansallisesta sisäilmakartoituksesta. Lähes kaikissa rakennuksissa esiintyy kosteus- ja mikrobivaurioita niiden elinkaaren aikana, mutta vain pieni osa niistä lisää astman riskiä. Tästä huolimatta yli puolet kyselyyn vastanneista piti vähäistäkin kosteusvauriota niin vakavana riskinä […]

14.6.2019

Sykemittarista syntyi betonilattioiden kosteutta mittaava anturi

Tamperelaisen Wiisteen ja Suomen Saint-Gobainin yhteistyössä kehittämä innovaatio tuo helpotusta esimerkiksi useita vuosia rakennusalaa puhuttaneeseen muovimattopinnoitteisten lattioiden ja sisäilmaan liittyvien ongelmien vyyhtiin, kertoo Rakennuslehti. Kosteudenhallintapalvelussa käytetään hyödyksi digitaalisia kosteusmittariantureita, joiden langaton tekniikka on alunperin kehitetty terveydenhuoltoon sydämen toiminnan mittausta varten. ”Perinteisistä yksittäisistä mittauksista poiketen uudella ratkaisulla reaaliaikainen tieto saadaan lattiatasoitteeseen upotetuista kosteusmittausantureista”, Weberin tuotepäällikkö Hassan […]

22.1.2018

Kodin homeongelma – 83-vuotias on taistellut taloyhtiössä yli 10 vuotta

Asunnossa vierailleiden useiden asiantuntijoiden mukaan naisen kodissa oli todennäköisesti kosteutta ja mikrobikasvustoa, jotka vaativat tutkimuksia, rakenneavauksia sekä korjaussuunnitelman. Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä eivät kuitenkaan ottaneet asiaa vakavasti, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Vuonna 1974 rakennetussa tasakattoisessa rivitalohuoneistossa havaittiin jo huoneistoa ostettaessa vuonna 2005 vaatteisiin jäänyt paha haju.

20.11.2017

Valtaosassa taloyhtiöistä on todettu vesi- ja kosteusvahinkoja

Uudet taloyhtiöt kärsivät vesivahingoista yhtä usein kuin vanhat, selviää Kiinteistöliitto Uusimaan jäsentaloyhtiöilleen tekemästä kyselystä. Useampi kuin seitsemän kymmenestä taloyhtiöstä on kärsinyt vesivahingoista, selviää Kiinteistöliitto Uusimaan jäsentaloyhtiöilleen tekemästä kyselystä. Lähes 72 prosenttia kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä kertoi, että taloyhtiössä on ollut vesi- ja kosteusvahinkoja, kuten katto- tai viemäriputkien vuotoja.

2.11.2017

Välinpitämätön asuminen aiheuttaa kosteusvaurioita

Moni taloyhtiön mittava kosteusvaurio saa alkunsa kylpyhuoneesta. Riskit olisivat vältettävissä, jos eri aikakausina rakennettujen kylpyhuoneiden erityispiirteet tunnistettaisiin ja huomioitaisiin oikein remontoidessa. Uutuuskirja Kodin märkätilat – riskit, vastuut ja korjaaminen, pureutuu näihin ongelmiin.

30.10.2017

Rakennusten kosteusvaurioriski on nyt suurimmillaan

Syksy on rakennusten kosteusvaurioiden syntymiselle otollista aikaa; lämpimät luonnon vedet luovuttavat runsaasti kosteutta muodostaen viilenevien, mutta yhä lämpimien ilmojen kanssa sopivat olosuhteet myös homeen kasvulle. Eivätkä tämän syksyn runsaat sateet helpota tilannetta ollenkaan. Ennen lämmityskauden alkua sisätilojen suhteellinen kosteus seuraa pääasiallisesti ulkoilman kosteutta, mikä tämän hetken tilanteessa on huolestuttavan korkealla.

23.2.2017

Rakennusten kosteusongelmille loppu?

Rakennusalan klusteri julkaisee ensi kuussa uuden ja yhteisen suosituksen, jolla pyritään eroon rakentamisen kosteusongelmista, kirjoittaa Kauppalehti. Myös Ympäristöministeriö uusii parhaillaan kosteudenhallinnan asetuksia ja on osaltaan mukana suosituksessa. Uusi suositus kattaa koko rakennusprosessin.

31.1.2017

Home on välinpitämättömien taloyhtiöiden ongelma

Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan professori Matti Pentti toteaa Tekniikka & Talouden jutussa, että kiinteistöjen omistajilla ja asunto-osakeyhtiöiden hallituksilla on ensisijainen vastuu siitä, että niiden hallinnoimat talot pysyvät terveenä ja asuttavassa kunnossa. Tampereella sijaitseva lähes sata vuotta vanha taloyhtiö on päätetty purkaa sädesienten takia. Pentin mukaan kosteusongelman takia purettavat asuinkerrostalot ovat Suomessa kuitenkin hyvin harvinainen ilmiö.