
Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin
Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.
Uusimaa-lehti: Porvoolaisen asunto-osakeyhtiön asuinhuoneistossa todettiin viime maaliskuussa kosteusvaurio huoneiston lattiassa sekä rossialapohjassa. Asunnon kohdalla vuosi viemäriputki. Huoneistossa oli havaittu myös ulosteen hajua.
Terveystarkastaja kehotti korjaamaan vuotavan viemäriputken välittömästi, jotta rakenteiden ja rakennuksen alapohjan saastuminen viemärivedellä sekä lisäkosteuden pääseminen sitä kautta rakenteisiin loppuisi.
Yhtiö ilmoitti toukokuussa, ettei se pysty tekemään korjauksia terveystarkastajan antamassa määräajassa. Ympäristöterveysjaosto määräsi kiinteistön omistajaa korjaamaan huoneiston vuotavan viemäriputken viimeistään 18. lokakuuta mennessä, tai muutoin estämään viemäriveden valumisen rakenteisiin ja alapohjaan.
Ympäristöterveysjaosto tehosti määräyksiä juoksevalla uhkasakolla, jos jompaa kumpaa päävelvoitetta ei noudateta määräaikaan mennessä. Juoksevan uhkasakon kiinteä peruserä päävelvoitteelle oli 5000 euroa ja lisäerä jokaista uhkasakkojaksoa kohti 2000 euroa.
Tarkastuksessa 9. marraskuuta havaittiin, että työt olivat tekemättä. Asunto-osakeyhtiötä kuultiin asiassa 7. joulukuuta. Asunto-osakeyhtiö esitti vastineessaan, että kiinteistön kaikki viemäriputket kuvataan 9. joulukuuta alkaen ja kuvauksen perusteella löydetyt mahdolliset vuotavat viemäriputket uusitaan akuuttina toimenpiteenä.
Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.
Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi kuulostaa unelmalta, mutta osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin etukäteen eikä antaa halvan hinnan sokaista itseään.
Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Melkonkatu 5 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Projekti vei monta vuotta ja vaati huolellista suunnittelua ja hallituksen puheenjohtajan tiivistä valvontaa. Se oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä yhtiö on nyt lähes nollaenergiatalo.
Taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa huomioon harmaan talouden torjunta hankkiessaan palveluja ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Hallituksen kannattaa palkata ulkopuolinen projektijohtaja valvomaan urakoitsijan valintaa.
Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.
Luo tunnus Kirjaudu sisään