5 000 euron uhkasakko taloyhtiölle – ei korjannut vuotavaa viemäriputkea määräajassa

Uusimaa-lehti: Porvoolaisen asunto-osakeyhtiön asuinhuoneistossa todettiin viime maaliskuussa kosteusvaurio huoneiston lattiassa sekä rossialapohjassa. Asunnon kohdalla vuosi viemäriputki. Huoneistossa oli havaittu myös ulosteen hajua.

Terveystarkastaja kehotti korjaamaan vuotavan viemäriputken välittömästi, jotta rakenteiden ja rakennuksen alapohjan saastuminen viemärivedellä sekä lisäkosteuden pääseminen sitä kautta rakenteisiin loppuisi.

Yhtiö ilmoitti toukokuussa, ettei se pysty tekemään korjauksia terveystarkastajan antamassa määräajassa. Ympäristöterveysjaosto määräsi kiinteistön omistajaa korjaamaan huoneiston vuotavan viemäriputken viimeistään 18. lokakuuta mennessä, tai muutoin estämään viemäriveden valumisen rakenteisiin ja alapohjaan.

Ympäristöterveysjaosto tehosti määräyksiä juoksevalla uhkasakolla, jos jompaa kumpaa päävelvoitetta ei noudateta määräaikaan mennessä. Juoksevan uhkasakon kiinteä peruserä päävelvoitteelle oli 5000 euroa ja lisäerä jokaista uhkasakkojaksoa kohti 2000 euroa.

Tarkastuksessa 9. marraskuuta havaittiin, että työt olivat tekemättä. Asunto-osakeyhtiötä kuultiin asiassa 7. joulukuuta. Asunto-osakeyhtiö esitti vastineessaan, että kiinteistön kaikki viemäriputket kuvataan 9. joulukuuta alkaen ja kuvauksen perusteella löydetyt mahdolliset vuotavat viemäriputket uusitaan akuuttina toimenpiteenä.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.10.2021

Mies purki keittiön tekemättä muutosilmoitusta− oikeusriidan jälkeen loppulasku oli 42 000 euroa

Mies osti heinäkuussa 2018 asunto-osakkeen keskisuomalaisesta pikkukaupungista. Pienkerrostalo oli rakennettu vuonna 1971 ja kun huoneisto oli liki alkuperäiskunnossa, remontille oli tarvetta. Keittiökaapeilla oli ikää jo 47 vuotta ja pientä pintaremonttiakin oli tarpeen tehdä.

14.12.2021

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Hyvä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnosta hyvää huolta. Hyvät vuokralaiset elävät ihmisiksi ja taloyhtiö pysyy rauhallisena, hyvänä yhtiönä. Kun taloon valitaan paljon huonoja vuokralaisia, kärsii taloyhtiön kunto, rauha ja pidemmän päälle myös maine.

19.1.2022

Riita remonttivastuista toi osakkaalle 68000 euron oikeudenkäyntikulut

Asunnonomistajan aloittama remontti paljasti lahovaurioita lattiarakenteesta. Hirsirunkoinen arvotalo oli rakennettu vuonna 1906. Keittiön ja olohuoneen lattiarakenteet olivat lahonneet ja ne purettiin.

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti