Asunto-osakeyhtiöiden sähköisten perustamisilmoitusten rekisteröinti siirtyy

Kuvituskuva. Kuva: Mervi Ala-Prinkkilä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) otti käyttöön uuden sähköisen asiointipalvelun asunto-osakeyhtiöille ja keskinäisille kiinteistöosakeyhtiöille 2. tammikuuta 2019. Perustamisilmoitus tehdään nyt sähköisesti YTJ-palvelussa. Uusi yhtiö saa Y-tunnuksen heti, kun ilmoitus on lähetetty PRH:lle YTJ-palvelussa.

Vuoden 2019 alusta jätettyjen perustamisilmoitusten käsittelyaika PRH:ssa on tavallista pidempi uuden sähköisen palvelun käyttöönoton takia. PRH alkaa rekisteröidä yhtiöitä tämän hetken tiedon mukaan helmikuun aikana. Tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan tammikuun loppuun mennessä.

– Haluamme varmistaa, että palvelu toimii virheettömästi ja että tiedot ovat oikein ja ajan tasalla, rekisteripäällikkö Lalli Knuutila perustelee.

Tiedot uusista asunto-osakeyhtiöistä sekä niiden osakehuoneistoista ja omistajista siirtyvät automaattisesti huoneistotietojärjestelmään yhtiön rekisteröinnin jälkeen. Myös uusien yhtiöiden osakehuoneistojen omistus, panttaus ja rajoitukset kirjataan huoneistotietojärjestelmään. Huoneistotietojärjestelmää ylläpitää Maanmittauslaitos.

Lue ohje asunto-osakeyhtiön perustamisilmoituksesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää