Antennitaajuudet muuttuvat Keski-Suomessa ja Kanta-Hämeessä helmikuussa

Digitan antennitelevisioiden lähetysverkossa tehdään helmikuussa taajuusmuutoksia Jyväskylän sekä Forssan ja Hämeenlinnan alueilla. Muutokset vaativat korjauksia taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmiin.

Antennitelevisioverkon lähetystaajuus muuttuu Forssan ja Hämeenlinnan seudut kattavalla Tammelan päälähetysasemalla 11.2.2016 ja Jyväskylän päälähetinasemalla 18.2.2016. Nykyisen taajuuden rinnakkaislähetys päättyy Tammelassa 14.3 ja Jyväskylässä 21.3.

Jos taloyhtiöiden ja muiden yhteisantennikiinteistöjen antennivahvistimia ei viritetä tähän mennessä uudelleen, häviää televisiokuva näkyvistä.

Äänekoskelaisen antenniurakoitsija Pasi Liimataisen mukaan antennijärjestelmän vahvistimien viritys pitää jättää käytännössä ammattilaisille. Joissakin tapauksissa laitteita voidaan joutua myös uusimaan. Tästä syystä kiinteistön yhteisantennijärjestelmä olisi syytä tarkastuttaa jo etukäteen, jotta mahdollisesti tarvittavat uudet laitteet ehditään hankkia ajoissa.

– Taajuuksien muuttuessa ammattitaitoisia asentajia ei tule millään riittämään joka paikkaan. Taloyhtiöt, jotka heräävät muutokseen vasta ruudun pimettyä, joutuvat luonnollisesti jonon perälle, Liimatainen toteaa.

Ongelmien välttämiseksi kaikkien isännöitsijöiden kannattaa ottaa yhteyttä antenniurakoitsijoihin pikimmiten. Omakotitaloissa riittää yleensä pelkkä kanavien uudelleen virittäminen televisioon tai digiboksiin taajuusmuutosten jälkeen.

Lisätietoa SANT ry:n ja Digitan sivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.3.2017

Suomen asuntokauppa jatkui nousujohteisena helmikuussa

Suomen asuntokaupan positiivinen kehitys jatkui helmikuussa. Kauppa kasvoi vuodentakaiseen helmikuuhun verrattuna niin uusissa kuin vanhoissa asunnoissa. Asuntojen myyntiajat ovat lyhentyneet etenkin pääkaupunkiseudulla vuodentakaiseen verrattuna.

11.9.2014

Kiinteistöverot ja vesikustannukset ripeässä nousussa

Kokkolassa edullisimmat, Lappeenrannassa korkeimmat kuntakohtaiset verot ja maksut taloyhtiöille. Taloyhtiöiden kustannustaakka on jatkanut nopeassa 3,4 prosentin vuotuisessa kasvussa. Vuodesta 2009 ns.

14.9.2016

Pääkaupunkiseudulla yli 20 % edullisemmat vesimaksut kuin muualla Suomessa

Kiinteistöverojen ja kuntakohtaisten tariffien nousussa on ollut suvantovaihe vuonna 2016. Kaiken kaikkiaan kuntakohtaiset verot ja maksut ovat nousseet keskimäärin vain 0,5 %. Pääkaupunkiseudulla erot ovat olleet suuremmat, mutta molempiin suuntiin.

16.2.2017

Omakotitalojen hinnat pompahtivat isoissa kaupungeissa

Suomen kalleimmat omakotitalot sijaitsevat Espoossa, jossa viime vuoden kiinteistökauppojen keskiarvohinta oli 470 000 euroa (nousua 5 % edellisvuoteen verrattuna). Helsingissä omakotitalo maksoi viime vuonna keskimäärin 405 000 € (+12 %), Vantaalla 318 000 € (+/− 0 %), Tampereella 269 000 € (+9 %), Turussa 234 000 € (+13 %) ja Oulussa 179 500 € (+1 […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti