Antennitaajuudet muuttuvat Keski-Suomessa ja Kanta-Hämeessä helmikuussa

Digitan antennitelevisioiden lähetysverkossa tehdään helmikuussa taajuusmuutoksia Jyväskylän sekä Forssan ja Hämeenlinnan alueilla. Muutokset vaativat korjauksia taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmiin.

Antennitelevisioverkon lähetystaajuus muuttuu Forssan ja Hämeenlinnan seudut kattavalla Tammelan päälähetysasemalla 11.2.2016 ja Jyväskylän päälähetinasemalla 18.2.2016. Nykyisen taajuuden rinnakkaislähetys päättyy Tammelassa 14.3 ja Jyväskylässä 21.3.

Jos taloyhtiöiden ja muiden yhteisantennikiinteistöjen antennivahvistimia ei viritetä tähän mennessä uudelleen, häviää televisiokuva näkyvistä.

Äänekoskelaisen antenniurakoitsija Pasi Liimataisen mukaan antennijärjestelmän vahvistimien viritys pitää jättää käytännössä ammattilaisille. Joissakin tapauksissa laitteita voidaan joutua myös uusimaan. Tästä syystä kiinteistön yhteisantennijärjestelmä olisi syytä tarkastuttaa jo etukäteen, jotta mahdollisesti tarvittavat uudet laitteet ehditään hankkia ajoissa.

– Taajuuksien muuttuessa ammattitaitoisia asentajia ei tule millään riittämään joka paikkaan. Taloyhtiöt, jotka heräävät muutokseen vasta ruudun pimettyä, joutuvat luonnollisesti jonon perälle, Liimatainen toteaa.

Ongelmien välttämiseksi kaikkien isännöitsijöiden kannattaa ottaa yhteyttä antenniurakoitsijoihin pikimmiten. Omakotitaloissa riittää yleensä pelkkä kanavien uudelleen virittäminen televisioon tai digiboksiin taajuusmuutosten jälkeen.

Lisätietoa SANT ry:n ja Digitan sivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

2.3.2022

Lähes 9 000 uutta asuntoa rakennettiin viime vuonna valtion tuella

Vuoden 2021 ARA-tuotanto koostui 8 889 uudesta asunnosta ja 3 994 vanhan asunnon perusparantamisesta. ARAn korkotukivaltuus vuodelle 2021 oli 1 800 miljoonaa euroa. Valtuutta käytettiin 1 748 miljoonaa euroa, mikä on 221 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kiinteistökauppa

20.10.2022

Kiinteistökauppojen määrät ja hinnat laskussa

Maanmittauslaitoksen mukaan kiinteistöjen kauppamäärät ovat laskeneet selvästi. Kauppamääriin heijastuu Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus markkinoilla. Pientalojen kauppamäärät ovat pandemiaa edeltävällä tasolla.

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti