Ympäristöministeriön asetus rakennusten paloturvallisuudesta lausunnolle

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja asetusluonnoksesta, jolla säädetään rakennusten rakenteellisesta paloturvallisuudesta.

Asetus korvaa nykyisen Rakentamismääräyskokoelman osan E1 Rakennusten paloturvallisuus, määräykset ja ohjeet.

Puukerrostalot voisivat jatkossa toimia hoitolaitoksina

Asetusluonnoksessa on laajennettu P2-paloluokan yli 2-kerroksisten rakennusten, käytännössä puukerrostalojen, käyttötarkoituksia ja teknisiä vaatimuksia luokkiin ja lukuarvoihin perustuvassa suunnittelussa. Ehdotus mahdollistaisi sen, että puukerrostaloja voitaisiin käyttää myös majoitusrakennuksina ja hoitolaitoksina, ja lisäksi puukerrostaloihin voisi sijoittaa pienehköjä kokoontumis- ja liiketiloja. Rakennusten korkeus voisi olla enintään 28 metriä.

P2-paloluokan yli 2-kerroksisten rakennusten sisä- ja ulkopintojen suojaverhouksia ehdotetaan kevennettäväksi tietyin ehdoin. Tämä mahdollistaa muun muassa, että puurakenteita voidaan jättää näkyviin puukerrostalojen sisäpinnoissa.

Yli 28 mutta enintään 56 metriä korkeat P1-paloluokan asuinrakennukset olisi ehdotuksen mukaan mahdollista toteuttaa yhdellä uloskäytäväportaalla, jos rakennus varustetaan automaattisella sammutuslaitteistolla. Yli 56 metriä korkeissa rakennuksissa edellytettäisiin aina automaattista sammutuslaitteistoa.

Asetusluonnoksen lausuntoaika päättyy 10.2.2017

Tutustu lausuntopyyntöön

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuinrakennusten energia-avustus

7.9.2023

Järjestöt: Asuinrakennusten energia-avustusta jatkettava

Valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiesityksessä ei ole varattu määrärahoja asuinrakennusten energia-avustuksille. Kiinteistöalan järjestöt arvostelevat päätöstä. Asuinrakennusten korjaustarve on yhdeksän miljardia euroa ja kasvaa edelleen rakennuskannan ikääntyessä.

energiatehokkuusdirektiivi

15.5.2023

EU:n vaatimuksiin energiatehokkuudesta odotetaan lievennyksiä

Euroopan parlamentin julkistama kanta rakennusten energiatehokkuusdirektiivin päivitykseen on nostattanut pelkoja kiinteistöjen arvonkehityksestä ja tulevista pakkoremonteista. Parlamentin näkemyksen odotetaan kuitenkin vielä lieventyvän.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti