Yleishyödyllisyys ohjenuoraksi ikkunaremonteissa

Ruotsissa on vuosikymmeniä vaihdettu hyviä, kunnostuskelpoisia puisia ikkunakehyksiä ja -karmeja hätiköidysti heikkolaatuisempiin, myös kerrostalojen ikkunaremonteissa. Näin väittää rakennusten entisöinnin asiantuntija Anna Alvemur Lindh sivustolla renoveringsraseriet.se. Hän työskentelee nyt korjausrakentamisen konsultointiyritys Bjerkingissä.

Lindhin mielestä vanhojen kiinteistöjen ikkunaremonteissa kannattaisi monestakin syystä harkita vanhojen ikkunoiden kunnostamista: muun muassa ekologisuuden ja rakennuksen julkisivujen suojelun takia.

Hän ottaa esimerkiksi Allmännyttiga Familjebostäder -nimisen vuokrataloyhtiön, joka hylkäsi korjaushankkeessaan erittäin hyväkuntoisia 1940-luvun ikkunoita, vaihtaen ne heikkolaatuisempiin ja talon ulkoasuun sopimattomiin.

Lindhin artikkelin voi kokonaisuudessaan lukea täältä ja yhtiön vastineen täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asbesti

25.4.2023

Viisi faktaa asbestista

Asbestia käytettiin talonrakentamisessa paljon 1950-70-luvuilla. Sen kanssa voi elää rauhallisin mielin, kunhan tietää, missä sitä on ja miten sen kanssa toimitaan remontin yhteydessä. Jos rakenteita aiotaan avata, on tehtävä asbestikartoitus.

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

yhteistilojen esteettömyys

12.5.2023

Osakkaat voivat parantaa yhteistilojen esteettömyyttä

Osakkaat saavat vastedes tehdä esteettömyyttä parantavia muutostöitä myös taloyhtiön yhteisissä tiloissa. Taloyhtiön kannattaa suhtautua muutostöihin myönteisesti, sillä esteettömyys hyödyttää kaikkia kiinteistön käyttäjiä.

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti