Yhtiökokous lähestyy – ketä kiinnostaa hallitustyö

Hallitusvalinnat saattavat olla ongelmallisia useissa taloyhtiöissä, kirjoittaa Taloussanomat.

Pienet asiat saattavat herättää yhtiökokouksessa enemmän keskustelua kuin suuret. Keskustelua saattaa kokouksen jälkeen syntyä tupakoinnista ja kesäkukista, toisin kuin remonteista. Joillakin osakkailla  saattaa olla oma agendansa yhtiökokouksessa. Esimerkiksi suurempia remonttihankkeita voidaan yrittää jarruttaa liittoutumalla äänestämään remonttihanke nurin.

Myös hallitusvalinnat saattavat olla ongelmallisia yhtiökokousasioita. Hallitus voi pahimillaan vaihtua kokonaan ilman ennakkovaroitusta. Myös yksittäisten hallitusjäsenien löytyminen voi olla hankalaa. Hallitusvalinnat tulisikin valmistella aina etukäteen. Lain mukaan hallituksessa tulisi olla kolmesta viiteen jäsentä, mutta määrästä voidaan poiketa.

Jos kukaan ei halua hallitukseen, on vaihtoehtona hallitusammattilaisten käyttäminen. Heidän käyttäminen on kuitenkin suhteellisen kallista taloyhtiölle. Tämän seikan esiintuominen saattaa auttaa löytämään vapaaehtoisia hallitukseen yhtiökokousedustajista.

Mikäli yhtiökokous ei saa aikaan päätöstä hallituksesta, tulee valinta tehdä jatkokouksessa. Hallituksessa voi olla, vaikka ei olisikaan taloyhtiön osakas. Ilman hallitusta taloyhtiö voi ajautua selvitystilaan ja asunto-osakeyhtiömuoto puretaan. Toistaiseksi tällaista tapausta ei tiettävästi vielä ole tullut eteen.

Lue alkuperäinen juttu Taloussanomista.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

yhtiökokouskutsujen

16.2.2023

Lakko vaikeuttaa yhtiökokouskutsujen postitusta

Posti- ja logistiikka-alan työtaistelutoimet vaikeuttavat kirjelähetysten kulkua, joten yhtiökokouskutsut eivät välttämättä löydä perille. Jos näyttää siltä, että kutsu ei tule saavuttamaan kaikkia osakkaita, kannattaa siirtää yhtiökokousajankohtaa.

13.4.2023

Asuntosijoittaja: Huomioi nämä seikat yhtiökokouksessa

Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päättävä elin. Siihen kannattaa osallistua, jos yhtiön tulevaisuus kiinnostaa. Kokouksessa asuntosijoittaja pystyy käyttämään kyselyoikeuttaan yhtiön talousasioista sekä vaikuttamaan päätöksiin.

riidat hallituksessa

24.7.2023

Miten selvittää riidat hallituksessa?

Taloyhtiön hallituksessa voi esiintyä riitoja, jotka johtuvat joko henkilökemioista tai näkemyseroista. Riidat kannattaa selvittää välittömästi puheenjohtajan avulla. Hallituksen kokoukset kannattaa pitää kasvotusten, sillä se ennaltaehkäisee väärinymmärryksiä.

Tilaajille

yhtiökokouksen puheenjohtaja

21.3.2023

Onnistu yhtiökokouksen puheenjohtajana

Hyvä yhtiökokouksen puheenjohtaja pitää huolen kokouksen sujuvasta etenemisestä ja osakkaiden tahdon toteutumisesta. Puheenjohtaja varmistaa myös, että kokouksesta poissa olleetkin saavat tiedot päätöksistä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti