Yhteensä 240 asuntoa Oulunkylään ja Jätkäsaareen

Helsingin rakennuslautakunnan kokouksessa myönnettiin tänään luvat muun muassa kolmen asuinkerrostalon rakentamiselle. Oulunkylän Mäkitorpantielle nousee täydennysrakennuskohde purettavan myymälärakennuksen paikalle. Jätkäsaareen rakennetaan seitsemänkerroksinen asuinkerrostalo ja kahdeksankerroksinen opiskelija-asuntola. Luvan sai tänään yhteensä 240 asuntoa.

Raikasta täydennysrakentamista Oulunkylään

Oulunkylään rakennetaan nelikerroksinen asuinrakennus ja maanalainen autohalli purettavan myymälärakennuksen paikalle. Samalla tontilla sijaitsee vuonna 1970 rakennettu kolmikerroksinen asuinkerrostalo, jossa on maanpäällinen kellarikerros.

Uudisrakennus eheyttää alueen kaupunkikuvaa. Kaupunkikuvaneuvottelukunnan mukaan rakennus on raikas tulkinta alueen 1960-luvun asuntoarkkitehtuurista, ja se sopeutuu ympäristöönsä hyvin syvärunkoisuudestaan huolimatta.

Rakennuksen julkisivumateriaaleina käytetään kadun ja pihan puolella valkoista ja harmaata kuitusementtilevyä sekä rakennuksen päädyissä taitettua valkoista lämpörappausta. Tehosteväreinä käytetään tummasinistä ja punaista. Asuntojen parvekkeet lasitetaan. Rakennus näyttää kadun puolelta kolmekerroksiselta, koska neljäs kerros on sisäänvedetty.

Rakennukseen on suunniteltu asuntojen ja autohallin lisäksi kerhotila, sauna, talopesula, kuivaushuone ja varastotiloja. Pihan oleskelu- ja leikkialueet sekä kulku- ja pelastustiet ovat uuden ja vanhan asuinrakennuksen yhteiskäytössä.

Uudisrakennus tuo alueen enimmäkseen 1960-luvulla rakennettujen asuntojen vaihtoehdoksi 20 nykyvaatimukset täyttävää huoneistoa. Helsingin tavoitteena on, että 30 prosenttia asuinrakentamisesta toteutetaan täydennysrakentamisena.

Kohteen pääsuunnittelija on arkkitehti Kirsi Korhonen Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:stä.

Lausunnot mm. Hämeentien liikennesuunnitelmasta ja kaupungin viherkattolinjauksesta

Helsingin rakennuslautakunta antoi kaupunginhallitukselle lausunnot Hämeentien, Haapaniemenkadun ja Viidennen linjan liikennesuunnitelmasta sekä kaupungin viherkattolinjauksesta.

Rakennuslautakunta kiinnitti lausunnossaan liikennesuunnitelmasta huomiota muun muassa jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuteen Hakaniemen kauppahallin ja Arena-talon läheisyydessä. Lautakunta toi esiin, että liikennesuunnitelmassa voisi ottaa kantaa myös terassien sijoitteluun. Puuistutusten suunniteltu lisääminen sai kiitosta.

Rakennuslautakunta kannatti lausunnossaan viherkattolinjauksesta viherkattojen määrän lisäämistä asemakaavoituksen yhteydessä. Lautakunta totesi viherkattojen suunnittelun ja varsinkin toteuttamisen vaativan erityistä huolellisuutta. Lautakunta toi myös esiin mahdollisuuden laatia viherkattojen rakentamista koskevan rakentamistapaohjeen.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.2.2016

Noin 8500 uutta ARA-rahoitteista asuntoa vuonna 2015

Vuonna 2015 aloitettiin noin 8500 uuden asunnon rakentaminen ARAn rahoituksella. Noin puolet aloitetusta ARA-uudistuotannosta sijaitsee pääkaupunkiseudulla, vuokra-asunnoista jopa kolme neljäsosaa. Kaiken kaikkiaan ARA-tuotanto painottui suurimpiin kasvukeskuksiin, joiden osuus ARA-tuotannosta oli 83 %.

13.11.2017

Käytettyjen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppa piristyi lokakuussa

Vanhojen asuntojen kauppa kävi pirteästi lokakuussa. Vuodentakaisesta käytettyjen rivitalojen kauppa kasvoi 10,5 ja vanhojen kerrostalojen kauppa 7,5 prosenttia.  Myös uusien asuntojen kysyntä jatkui vahvana. Uusista asunnoista parhaiten myytiin kerrostaloasuntoja, joiden kauppa kasvoi lokakuussa vuodentakaisesta 5,5 prosenttia.  Tammi-lokakuussa uusien asuntojen kauppa on kasvanut yhteensä noin 47 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

10.5.2019

Kotikaupunkina Helsinki -raportti: asuntorakentaminen ennätyksellistä

Helsingin asuntorakentaminen oli vuoden vaihteessa 2018–2019 ennätyksellä tasolla. Samanaikaisesti oli rakenteilla jopa 10 000 asuntoa, kertoo Kotikaupunkina Helsinki -ohjelman raportti. Vuotta aikaisemmin oltiin noin 7 000 asunnon tasolla.

8.8.2016

Yksiöiden suosio moninkertaistui – Hoas vastaa rakentamalla enemmän kuin koskaan

Opiskelija-asuntoja haetaan Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasilta nyt enemmän kuin koskaan. Viime vuonna heinäkuun lopussa hakemuksia oli jätetty noin 5 600, nyt luku lähentelee jo 10 000 hakemusta. Halutuimpia asuntoja opiskelijoiden keskuudessa ovat yksiöt.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti