Yhteensä 240 asuntoa Oulunkylään ja Jätkäsaareen

Helsingin rakennuslautakunnan kokouksessa myönnettiin tänään luvat muun muassa kolmen asuinkerrostalon rakentamiselle. Oulunkylän Mäkitorpantielle nousee täydennysrakennuskohde purettavan myymälärakennuksen paikalle. Jätkäsaareen rakennetaan seitsemänkerroksinen asuinkerrostalo ja kahdeksankerroksinen opiskelija-asuntola. Luvan sai tänään yhteensä 240 asuntoa.

Raikasta täydennysrakentamista Oulunkylään

Oulunkylään rakennetaan nelikerroksinen asuinrakennus ja maanalainen autohalli purettavan myymälärakennuksen paikalle. Samalla tontilla sijaitsee vuonna 1970 rakennettu kolmikerroksinen asuinkerrostalo, jossa on maanpäällinen kellarikerros.

Uudisrakennus eheyttää alueen kaupunkikuvaa. Kaupunkikuvaneuvottelukunnan mukaan rakennus on raikas tulkinta alueen 1960-luvun asuntoarkkitehtuurista, ja se sopeutuu ympäristöönsä hyvin syvärunkoisuudestaan huolimatta.

Rakennuksen julkisivumateriaaleina käytetään kadun ja pihan puolella valkoista ja harmaata kuitusementtilevyä sekä rakennuksen päädyissä taitettua valkoista lämpörappausta. Tehosteväreinä käytetään tummasinistä ja punaista. Asuntojen parvekkeet lasitetaan. Rakennus näyttää kadun puolelta kolmekerroksiselta, koska neljäs kerros on sisäänvedetty.

Rakennukseen on suunniteltu asuntojen ja autohallin lisäksi kerhotila, sauna, talopesula, kuivaushuone ja varastotiloja. Pihan oleskelu- ja leikkialueet sekä kulku- ja pelastustiet ovat uuden ja vanhan asuinrakennuksen yhteiskäytössä.

Uudisrakennus tuo alueen enimmäkseen 1960-luvulla rakennettujen asuntojen vaihtoehdoksi 20 nykyvaatimukset täyttävää huoneistoa. Helsingin tavoitteena on, että 30 prosenttia asuinrakentamisesta toteutetaan täydennysrakentamisena.

Kohteen pääsuunnittelija on arkkitehti Kirsi Korhonen Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:stä.

Lausunnot mm. Hämeentien liikennesuunnitelmasta ja kaupungin viherkattolinjauksesta

Helsingin rakennuslautakunta antoi kaupunginhallitukselle lausunnot Hämeentien, Haapaniemenkadun ja Viidennen linjan liikennesuunnitelmasta sekä kaupungin viherkattolinjauksesta.

Rakennuslautakunta kiinnitti lausunnossaan liikennesuunnitelmasta huomiota muun muassa jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuteen Hakaniemen kauppahallin ja Arena-talon läheisyydessä. Lautakunta toi esiin, että liikennesuunnitelmassa voisi ottaa kantaa myös terassien sijoitteluun. Puuistutusten suunniteltu lisääminen sai kiitosta.

Rakennuslautakunta kannatti lausunnossaan viherkattolinjauksesta viherkattojen määrän lisäämistä asemakaavoituksen yhteydessä. Lautakunta totesi viherkattojen suunnittelun ja varsinkin toteuttamisen vaativan erityistä huolellisuutta. Lautakunta toi myös esiin mahdollisuuden laatia viherkattojen rakentamista koskevan rakentamistapaohjeen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

asuinrakennusten energia-avustus

21.12.2022

Asuinrakennusten energia-avustus jatkuu ensi vuonna

Valtioneuvosto on antanut asetuksen asuinrakennusten energia-avustusten jatkamisesta vuonna 2023. Avustusta voi hakea monenlaisiin hankkeisiin, mutta ehtona on energiatehokkuuden huomattava parantuminen. Avustusten rahoittamilla energiaremonteilla saavutetaan merkittävät säästöt niin taloudellisesti kuin energiakulutuksessakin.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

18.10.2022

Danske Bank: Suomalaisnuoret haaveilevat yhä omistusasunnosta

Suomalaisnuorten haave omistusasunnosta ei ole kaatunut vaikeina aikoina, vaan päinvastoin voimistunut. Suurin osa alle 30-vuotiaista aikoo ostaa omistusasunnon tulevaisuudessa. Asunto on nuorille sekä koti että sijoitus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti