Yhä useampi taloyhtiö valitsee putkiremonttiinsa kokonaisvastuumallin

Rakennusyhtiö Lehdon kokemuksen mukaan yhä useampi pääkaupunkiseudun taloyhtiö valitsee putkiremonttinsa ratkaisuksi KVR-mallin eli kokonaisvastuu-urakan.

Lehto Group on tehnyt pääkaupunkiseudun kerrostaloihin viime vuosina noin sata putkiremonttia vuodessa. Isännöintiliiton putkiremontti-barometrin mukaan jo muutaman vuoden ajan KVR-malli on valittu ratkaisuksi noin 10 % kohdalla hankkeista.

Lehdolle tuli vuoden 2021 aikana 20 tarjouspyyntöä, joissa taloyhtiöt olivat tehneet päätöksen KVR-mallista. Tämä tarkoittaisi sitä, että määrä on tuplaantunut vuoden 2020 barometrin tulokseen verrattuna, vaikka kyse on ainoastaan Lehdon saamista tarjouspyynnöistä.

Lehdon putkiremonttien liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Saartoala kertoo, että aikaisemmin ja koronaa edeltävinä aikoina remontteja tehtiin enemmän ns. valmiilla suunnitelmilla eli perinteisellä tavalla, jossa taloyhtiö kilpailuttaa ja teettää itse valitsemillaan suunnittelijoilla suunnitelmat. Nyt KVR-urakoiden määrä vaikuttaa olevan selvässä nousussa.

− Uskon, että KVR-mallin suosio on vahvistunut, koska se on asiakkaalle monella tavalla turvattu valinta ja asiakkaat näkevät jo referenssejä selkeistä kustannussäästöistä. KVR-mallissa sama taho on vastuussa putkiremontin suunnittelusta ja toteutuksesta. Mallin avulla voidaan varmistaa helpommin budjetin ja aikataulun pitävyys, Saartoala kertoo.

KVR-urakka sopii erityisen hyvin lähiöhankkeisiin, joissa kohteena ovat 1960-luvun lopun ja 1970-luvun betonikerrostalot. Tyypillisesti tällaisista kohteista löytyy vakioasuntopohjat ja paljon toiston mahdollisuuksia remontin näkökulmasta.

− Myös suunnittelijoiden ja konsulttien antaman palautteen mukaan kokeneen KVR-urakoitsijan kanssa saadaan kohteita nopeammin käynnistymään. Lisäksi toteutussuunnitelmista saadaan laadukkaat ja lisätyöt pystyään karsimaan jo ennalta minimiin, lähtökohtaisesti lähes nollaan, Saartoala kertoo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti