Vuoden isännöitsijäksi valittiin Kaisa Pekkala

Isännöintiliitto on valinnut Isännöitsijä 2018 -palkinnon saajaksi isännöitsijä Kaisa Pekkalan espoolaisesta Matinkylän Huolto Oy:stä.

Kaisa Pekkalalle sujuva vuorovaikutus on isännöintityön ja hankkeiden loppuunsaattamisen kulmakivi. Asiakkaat ovat mittauksien mukaan tyytyväisiä Pekkalaan, jonka pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet parisenkymmentä vuotta.

– Isännöitsijän kannattaa luoda taloon yhteisöllisyyttä, sillä kun ihmiset saadaan kommunikoimaan keskenään, myös varsinainen päätöksenteko helpottuu, kertoo Pekkala, joka mielellään kannustaa asiakkaita esimerkiksi järjestämään talkoita.

Isännöitsijänä Pekkala osaa tehdä tulevaisuuden näkyväksi asiakkailleen ja luotsata isännöintikohteidensa päättäjät sitoutumaan strategisiin tavoitteisiin. Pekkalan kaikissa 20 asiakasyhtiössä on Matinkylän Huollon kattavat kunnossapidon periaateohjelmat.

Pekkalalla on vahvaa osaamista suurista peruskorjaushankkeista ja hän on perehtynyt kiinteistön elinkaaren eri vaiheisiin uudisrakennuksista lisärakentamiseen.

– Yksi esimerkki vaativammasta kohteesta ovat Espoon lähiökerrostalojen tyhjilleen jääneet kivijalkaliiketilat. Liiketoiminta on siirtynyt isoin kauppakeskuksiin ja nyt kerrostaloihin on tulossa isoja korjauksia. Usein korjauskustannukset olisivat liiketilan osalta isommat kuin tilan arvo. Isännöimissäni kohteissa näitä tiloja on alettu muuttaa asunnoiksi, sillä asunnoille vastaavasti on kova kysyntä länsimetron varrella, kertoo Pekkala.

Isännöitsijänä Pekkala osaa oman ammattitaitonsa lisäksi hyödyntää asiantuntijaverkoston ja oman yrityksen käytänteiden tuoman tuen.

– Kunnossapidon periaateohjelma strategisine tavoitteineen on työssäni kullanarvoinen apu. Tehtäväni isännöitsijänä on huolehtia taloyhtiön suunnitelmien päivittämisestä ja sitouttaa hallitus taloyhtiön tavoitteisiin. Hyödynnän työhistoriani varrelta kertyneitä esimerkkejä, kun hallituksille pitää perustella joitain strategian kohtia, havainnollistaa 24 vuotta isännöintialalla työskennellyt Pekkala.

Palkinnot jaettiin Isännöintipäivillä Lahdessa 12.9.2018. Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alalla ansioituneita isännöintiyrityksiä, isännöitsijöitä ja isännöintitekoja. Tänä vuonna Isännöintiliiton palkintojen teemoina olivat asiakkaiden kuuntelu ja asumisen strateginen eli tavoitteellinen kehittäminen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

vanhojen osakeasuntojen hinnat

27.10.2023

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat heinä-syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 7,3 prosenttia edellisestä vuodesta ja 2 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kertoo Tilastokeskus. Erityisesti hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla. Uusien asuntojen kauppa käy yhä heikosti.

osakeluettelon siirto

29.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Osakeluetteloiden siirron takaraja lähestyy

Osakeluettelon siirto on taloyhtiöille pakollista ja maksutonta vuoden 2023 loppuun mennessä, mutta vasta 40 prosenttia taloyhtiöistä on siirtänyt osakeluettelonsa. Maanmittauslaitokselta saa tukea osakeluettelon siirtoon. Vuoden 2023 takaraja ei koske yksittäisiä osakkaita.

Maanmittauslaitos

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti