Vinkit huoneiston jäähdyttämiseen

Huoneilma pysyy kesähelteilläkin siedettävänä, kunhan muistaa pitää kuuman ilman ulkona ja välttää lämpöä tuottavien laitteiden käyttöä sisällä.

Talotekniikka-lehti on listannut vinkkejä, joiden avulla kesähelteen ahdistavan kuumuuden voi pitää pois sisätiloista. Koneellista jäähdytystä ei välttämättä tarvitse lainkaan.

Lämmin ilma pysyy ulkona, kun sulkee ovet ja ikkunat päivän ajaksi ja vetää ikkunoiden eteen verhot. Jos haluaa avata ikkunan, on se syytä tehdä varjon puolelta ja tällöinkin mieluummin yön viileyttä hyödyntäen. Jos käytössä on koneellinen jäähdytys, ei kuitenkaan pidä tuulettaa ikkunoiden tai ovien avulla.

Kesähelteillä tulee huolehtia ilmanvaihdosta ja LVI-laitteiston säädöistä: lämpöpatterit ja lattialämmityksen voi tarpeen vaatiessa sulkea. Myös sähkölaitteet on hyvä sulkea ja erityisesti paljon lämpöä tuottavien laitteiden kuten uunin ja sisäsaunan kiukaan käyttöä tulee välttää. Jos haluaa lisäviilennystä huonekohtaisten tuulettimien, puhaltimien ja ilmastointilaitteiden avulla, on syytä muistaa laitteen valinnassa energiatehokkuus. Energiaa säästää myös rajaamalla viilennettävän alueen tilaan, jossa korkeasta lämpötilasta on eniten haittaa.

Lue vinkeistä perusteellisemmin Talotekniikka-lehden artikkelista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

huoneistoa hoidetaan huonosti

17.2.2023

Vuokrasopimuksen voi purkaa, jos huoneistoa hoidetaan huonosti

Jos vuokralainen hoitaa asuntoa huonosti, vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus. Huoneiston huolelliseen hoitamiseen voidaan katsoa kuuluvan ainakin huoneiston tavanomainen puhtaanapito ja sen siivoaminen. Suuri tavaramäärä asunnossa vaikeuttaa siivousta ja on paloturvallisuusriski.

Tilaajille

osakkaan maksukyvyttömyys

27.3.2023

Kuinka toimia osakkaan ollessa maksukyvytön?

Kotitalouksien maksuvaikeudet ovat lisääntyneet inflaation kiihtymisen ja korkojen nousun myötä. Asunto-osakeyhtiöissä tämä ilmenee kasvavina vastikerästeinä. Taloyhtiö voi yrittää periä vastiketta osakkaalta, ja jos se ei onnistu, yhtiö voi ottaa huoneiston hallintaansa.

Tilaajille

huoneiston hallintaanotto

27.10.2023

Milloin taloyhtiö voi ottaa huoneiston hallintaansa?

Häiritsevä elämä tarkoittaa sitä, että naapureille aiheutuu jatkuvaa ja toistuvaa häiriötä, eikä se ole merkitykseltään vähäistä. Taloyhtiö voi puuttua häiritsevään elämään huoneiston hallintaanotolla, mutta näin järeälle toimenpiteelle tarvitaan aina painavat perustelut.

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti