Vantaan Tikkurilaan uusi 16-kerroksinen maamerkki

YIT rakentaa puretun Anttilan tavaratalon tontille uuden viiden taloyhtiön korttelin, johon valmistuu yhteensä 371 asuntoa. Kielotien ja Talvikkitien väliin sijoittuvan Valon korttelin ensimmäinen asuintalo on 16-kerroksinen Vantaan Sarastus -tornitalo, jonka rakennustyöt käynnistyvät elo-syyskuussa. Valon kortteliin valmistuu vuosien 2016–2019 aikana tornitalon lisäksi kolme 7-kerroksista kerrostaloa.

”Nimensä mukaisesti Valon korttelin ja erityisesti Sarastuksen valaistukseen on panostettu. Päiväsaikaan valaistuksesta vastaa pääasiassa luonnonvalo niin ulkona kuin sisällä, sillä leveät parvekkeet lasikaiteineen päästävät valon sisälle. Maamerkin pimeän ajan julkisivuvalaistukseen suunnittelutavoitteena on ollut ratkaisujen näkyminen Kehä III:lle saakka”, Jari Hovilehto, hankkeen projektipäällikkö YIT:ltä kertoo.

Tornitalon korkeus maanpinnasta on noin 54 metriä ja siihen tulee 126 asuntoa sekä kaksi hissiä. Asunnoista suurin osa on yksiöitä ja kaksioita, jotka soveltuvat hyvin nuorille ja senioreille. Asuntojen koot vaihtelevat 27,5–71 neliön välillä ja niistä löytyy myös kolmioita ja neliöitä.

”Kaikissa Sarastuksen asunnoissa on koko asunnon levyinen parveke, jonka kaide on kokonaan lasia, myös kaiteen alaosa”, Hovilehto sanoo.

Valon korttelin suojaisa sisäpiha on suunniteltu asukkaiden oleskelutilaksi, jonne on tulossa lasten leikkipaikkojen lisäksi ulkokuntoilulaitteita aikuistenkin käyttöön.

”Sisäpihan valaistuksessa on käytetty paljon hillittyä epäsuoraa valoa, joka toimii tyylikkäänä iltavalaistuksena asukkaille ja luo turvallisuuden tunnetta”, Hovilehto jatkaa.

Valon kortteliin rakennetaan asuntoyhtiöiden väliin pihakannen alle kahteen tasoon kaksi autohallia, joissa on yhteensä 176 autopaikkaa. Toinen halleista sijaitsee katutasossa, toinen maan alla. Ajoväylät parkkihalleihin tulevat Talvikkitieltä ja Horsmakujalta. Sarastukseen tulee Kielotielle myös kaksi liiketilaa.

Pyöräilyn kasvava suosio on huomioitu Valon korttelissa.

”Kortteliin tulee uudenlaisena suunnitteluratkaisuna lukollisia pyöräkomeroita, jotka sijaitsevat osan autopaikoista jatkeena. Sarastuksen asukkaiden ostettavissa on lisäksi viisi kokonaan erillistä lukittavissa olevaa pyöräkomeroa ja kaksi moottoripyöräpaikkaa”, Hovilehto kertoo.

Uudistuvasta Tikkurilasta toiveyhteydet keskustaan ja kentälle

Vantaan Tikkurilassa palvelut ovat lähellä, kuten kauppakeskus Dixi, ja liikenneyhteydet Tikkurilan matkakeskuksesta eri puolille pääkaupunkiseutua ja koko maata ovat ensiluokkaiset.

”Tikkurilasta on Helsingin keskustaan 16 kilometriä, ja matka taittuu junalla vain 14 minuutissa ja lentokentälle pääsee seitsemässä minuutissa. Myös suurin osa kaukojunista pysähtyy Tikkurilassa. Kehä III:a pitkin pääsee eri puolille pääkaupunkiseutua nopeasti. Vantaan pyöräilyreitistö on myös erinomainen arkiliikuntaan”, Hovilehto kertoo.

Valon kortteli -hanke työllistää useita kymmeniä YIT:läistä sekä merkittävän joukon alihankkijoita ja konsultteja seuraavien kolmen vuoden aikana.

”Tavoitteena on aloittaa maanrakennustyöt elokuussa ja perustustyöt lokakuussa”, Hovilehto päättää.

Hankeinfo

YIT rakentaa Vantaan Tikkurilaan Valon kortteli -asuinkerrostalokokonaisuuden vuosien 2016–2019 aikana. Valon kortteli koostuu 16-kerroksisesta Sarastus-tornitalosta sekä kolmesta 7-kerroksisesta kerrostalosta. Kortteliin tulee yhteensä 371 asuntoa noin 500 asukkaalle. Ensimmäisenä kerrostaloista valmistuu Vantaan Välke kesällä 2018. Sarastus valmistuu syksyllä 2018. Sen jälkeen valmistuvat Säihke, Loiste ja Iltarusko. Korttelin pihakannen alle valmistuu kaksi autohallia, joissa on yhteensä 176 autopaikkaa. Valon korttelin kerrostalot on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Hirvonen & Huttunen ja hankkeen pääsuunnittelija on Timo Hirvonen. Valaistussuunnittelija on VALOA designin projektipäällikkö Marko Kuusisto. Valon kortteli rajautuu Kielotien, Talvikkitien ja Horsmakujan väliselle alueelle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.2.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaan Energia on elämäsi paras energiapäätös

Lämmityksen hankkiminen Vantaan Energialta on vastuullinen teko ilmaston hyväksi. Fossiilisista polttoaineista luopuminen vuoteen 2026 mennessä takaa kilpailukykyiset hinnat, jotka pysyvät vakaina myös tulevaisuudessa. Ihmisten tarpeet ja toiveet lämmityksen ja energian käytön suhteen ovat hiljalleen viime vuosien aikana muuttuneet.

Vantaan Energia

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

2.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaalainen lämpö on ilmastoystävällinen ja hintavakaa lämmitysratkaisu

Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta. Se tuottaa lämpöenergiansa kotimaisista polttoaineista, muun muassa sekajätteestä. Sen lämpö on kivihiiletöntä jo nyt ja fossiilitonta se tulee olemaan vuonna 2026.

Vantaan Energia

asiakasvaikuttaja-tiimin

5.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Tule kehittämään tulevaisuuden energiapalveluita kanssamme!

Vantaan energia haluaa kutsua asiakkaansa mukaan kehittämään energiapalveluita. Asiakasvaikuttaja-tiimin jäsenenä pääsee ideoimaan uudenlaisia ilmastoystävällisiä palveluita.

Vantaan Energia

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti