Vantaalla aloitettiin suuren mittaluokan geotermisen lämpökaivon poraaminen

Vantaan Energia ja Quantitative Heat ovat aloittaneet geotermisen lämpölaitoksen alkutyöt Vantaan Varistossa. Aluksi porataan osissa kahden kilometrin syvyyteen ulottuva lämpökaivo, kirjoittaa Tekniikka&Talous.

Syyskuun loppuun mennessä lämpökaivoa on porattu 850 metrin syvyyteen, lokakuun loppuun mennessä kahteen kilometriin. Marraskuun alussa alkaa lämpöpumppulaitoksen rakentaminen ja lämmönkerääjäputken asentaminen kaivoon.
Suomessa ensimmäisen, näin suuren mittakaavan lämpölaitoksen on tarkoitus aloittaa toimintansa joulukuun 2020 lopussa.

Variston geoterminen lämpölaitos koostuu yhdestä maanalaisesta lämpökaivosta ja maan päällä sijaitsevasta lämpöpumppulaitoksesta. Se tuottaa noin 1 400 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa 40 tavallista 300 metriä syvää lämpökaivoa. Laitoksen avulla päästöjä voidaan vähentää jopa 95 prosenttia fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Yrityksien odotuksissa on, että kyseisellä tekniikalla voitaisiin muuttaa kokonaisten kaupunkien lämmöntuotanto kerralla uusiutuvaksi, T&T:n artikkelissa mainitaan.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Vuokrat nousivat

19.1.2023

Vuokrat nousivat loppuvuonna erityisesti Tampereella ja Vantaalla

Vuokrien vuosikasvu oli pääkaupunkiseudulla hitaampaa kuin muualla Suomessa, mutta vauhdittui loppuvuodesta erityisesti Vantaalla. Eniten vuokrat nousivat vuodessa Rovaniemellä, Tampereella sekä Turussa.

tyhjät vuokra-asunnot

29.9.2023

KTI: Tyhjien asuntojen määrä kääntyi laskuun

Tyhjillään olevien vuokra-asuntojen osuus laski kesällä lähes kaikissa suurissa kaupungeissa viime kevääseen verrattuna. Ainoastaan Vantaalla tyhjien asuntojen osuus jatkoi nousuaan.

aurinkovoimalan hankinta

5.10.2023

Ota nämä huomioon aurinkovoimalan hankinnassa

Taloyhtiöiden asukkaat voivat hyödyntää aurinkopaneeleiden tuottamaa sähköä omassa taloudessaan energiayhteisön avulla. Energiayhteisö tarkoittaa taloyhtiön osakkaiden yhteenliittymää, joka perustetaan yhteistä sähköntuotantoa varten.

Pieniä vuokra-asuntoja

7.6.2023

Pieniä vuokra-asuntoja rakennettu yhä enemmän

Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella on viime vuosina rakennettu ennätysmäärin asuntoja, jotka ovat valtaosin pieniä vuokrayksiöitä ja -kaksioita. Rakentaminen keskittyy Suomessa yhä enemmän Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Tampereelle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti