syvälämpökaivo

Uusimmat artikkelit

17.9.2020

Vantaalla aloitettiin suuren mittaluokan geotermisen lämpökaivon poraaminen

Vantaan Energia ja Quantitative Heat ovat aloittaneet geotermisen lämpölaitoksen alkutyöt Vantaan Varistossa. Aluksi porataan osissa kahden kilometrin syvyyteen ulottuva lämpökaivo, kirjoittaa Tekniikka&Talous. Syyskuun loppuun mennessä lämpökaivoa on porattu 850 metrin syvyyteen, lokakuun loppuun mennessä kahteen kilometriin.

3.2.2020

Espoon geolämpölaitos valmis myös taloyhtiöihin

Espooseen rakennettu 1,3 kilometrin syvyinen geolämpölaitos on tekniikaltaan valmis tuottamaan lämpöä sopivan kokoiseen kohteeseen. Tarpeeksi suuri kohde olisi useamman kerrostalon muodostama taloyhtiö tai tehdas, kirjoittaa Iltalehti. Geolämpöyhtiö QHeatin operatiivinen johtaja Mikael Maksimow kertoo Espoon Koskelossa sijaitsevan geolämpölaitoksen olevan valmis siihen, että yhtiö voi porata reiän kerrostaloalueelle ja toteuttaa lämmitysremontin taloyhtiöön.

25.6.2019

Syvälämpökaivo tuottaisi 40 kertaa maalämmön verran lämpöenergiaa

Espoossa pilotoidaan energia-alan startupin QHeatin kehittämää energiaa varastoivaa syvälämpökaivoa, joka tuottaa jopa 40 kertaa perinteisen maalämmön verran lämpöenergiaa, kertoo Rakennuslehti. QHeatin syvälämpökaivo on kahden kilometrin syvyyteen porattava lämpökaivo, jolla voidaan lämmittää ja jäähdyttää miltei päästöttömästi suuria kiinteistökokonaisuuksia. Ratkaisu soveltuu hyvin tiheään asutukseen ja pohjavesialueille. QHeatin toimitusjohtaja Miska Erikssonin mukaan syvälämmöllä voidaan säilöä kesällä jäähdytyksessä syntynyttä hukkaenergiaa ja käyttää sitä […]