Vanhuusiän asumiseen löytyy tietoa ja tukea

Kodin esteettömyys on tärkeää etenkin seniori-ikäisille. Muutto helpompaan asuntoon on hyvä vaihtoehto, mutta usein asuntoa voidaan myös parantaa korjauksilla, kirjoittaa Viva (8/2020).

Eniten remontteja joudutaan tekemään peseytymistiloissa. Jo pelkkä ammeen poistaminen tuo lisää tilaa. Tasainen lattia ja avara suihkupaikka on turvallisin vaihtoehto, joten ahdasta suihkukoppia ei ammeen tilalle kannata sijoittaa. Kodissa kulkemista helpottavat useaan paikkaan sijoitetut kaiteet ja tasoitetut kynnykset.

Ennen remonttia on oltava yhteydessä taloyhtiöön tai vuokranantajaan asiasta sopimiseksi.

Mistä tietoa esteettömyydestä ja muusta vanhuuteen varautumisesta?

Vanhustyön keskusliitto on esteettömän asumisen asiantuntija. Liiton Vanheneminen.fi -sivustolla on esimerkiksi esteettömän asumisen tarkistuslista, jota voi käyttää apuna arvioidessa kodin riittävyyttä toimintakyvyn alentuessa.

Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonta palvelee esimerkiksi arvioimalla asuntojen korjaus- ja muutostarpeita, edistämällä korjauksia ja auttamalla avustushakemuksissa. Liiton materiaalipankista löytyy paljon tietoa asumisenkin tueksi. Esimerkiksi Tietoa ikäihmisille asumisen turvaksi -opas on tiivis ja kattava tietopaketti, joka myös ohjaa lisätiedon lähteille sekä tarjoaa tärkeitä yhteystietoja.

Korjausavustuksista yksityishenkilöille ja taloyhtiöille saa lisätietoa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:sta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Molok 19.5.

9.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Jätteiden syväkeräyspisteen suunnittelun 6 työkalua

Molok on alkuperäinen jätteiden syväkeräysjärjestelmien suunnittelija ja toimittaja. Syväkeräyspiste säästää tilaa ja tekee jätepisteestä siistimmän. Molok tarjoaa useita verkosta löytyviä maksuttomia suunnittelutyökaluja, joilla jätepisteen suunnittelu on helppoa.

Molok

sähkölämmitteisille taloyhtiöille

17.3.2023

Sähkölämmitteisille taloyhtiöille tukea lämmityskuluihin

Valtioneuvosto on hyväksynyt asetuksen sähkölämmitteisille taloyhtiöille myönnettävästä kertaluontoisesta tuesta. Tuki vähentää asunto-osakeyhtiön paineita siirtää kohonneita lämmityskuluja vastikkeisiin asukkaiden maksettavaksi.

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti