korjausavustus

Uusimmat artikkelit

avustusrahaa

3.11.2022

Avustusrahaa tarjolla historiallisen paljon

Valtion avustusrahaa korjausten tekoon on ollut tänä vuonna tarjolla historiallisen paljon. Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto ovat kuitenkin huolissaan siitä, etteivät kaikki taloyhtiöt hyödynnä tukimahdollisuuksia.

1.2.2022

Vanha talo on lähes mahdoton korjata helppokulkuiseksi – esteettömyysasetus ei koske asuntoremontteja

Tampereella on jätetty oikaisuvaatimus rakennusluvasta, joka on myönnetty keskustassa sijaitsevalle taloyhtiölle. Parvekeovi kapenee remontissa niin, että se ei enää sovi esteettömyyden normeihin. Vapaan leveyden pitäisi olla 85 senttiä tai enemmän.

18.1.2022

Taloyhtiöiden kannattaa hakea avustuksia alkuvuodesta

Taloyhtiöiden teettämiä korjauksia tukevat Ara, alueellinen ELY-keskus, Museovirasto sekä kunnat. Selvästi eniten taloyhtiöiden remontteja avustaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara. Sillä on tänä vuonna vähemmän jaettavaa kuin viime vuonna.

28.12.2021

Kotitalousvähennystä saa ensi vuonna enemmän

Kotitalousvähennystä voi saada omassa kodissa, vapaa-ajan asunnossa ja vanhempien tai isovanhempien kodissa suoritetusta työstä, oli kyseessä sitten omistus- tai vuokra-asunto. Vähennyskelpoisia ovat kaikki ulkopuolisella firmalla teetetyt remonttityöt sisällä ja ulkona. Myös piha-alueen ja puutarhan hoito sekä lumenluonti kelpaavat kotitalousvähennyksiin.

26.10.2021

Elämäntilanteet ja asumisen tarpeet muuttuvat – miten olet varautunut?

Esteettömän asunnon tarve koskettaa monia. Ympäristöministeriön laskelmien mukaan Suomessa tarvitaan miljoona esteetöntä asuntoa vuoteen 2030 mennessä. Pääosa näistä saadaan korjaamalla olemassa olevia asuntoja, vain pieni osa uusia asuntoja rakentamalla. Tällä hetkellä esteettömiä asuntoja on noin puoli miljoonaa.

17.9.2020

YM:n budjetista tukea energiaremonteille ja asuntorakentamiselle

Hallituksen budjettiriihessä on vahvistettu luonnosuojelun rahoituksen jatkuminen ennätyskorkealla tasolla. Asuinrakennusten energia-avustuksia jatketaan 40 miljoonalla eurolla. Kuntien ja alueiden ilmastotyötä kiihdytetään ja ilmastopolitiikan tieteellinen pohja turvataan ilmastopaneelin rahoituksella.

14.9.2020

Korjausavustuksiin 100 miljoonaa torjumaan korjausrakentamisen pudotusta

Suomen asuntokantaa on viime vuosina korjattu vuosittain yli kuudella miljardilla eurolla, mistä runsaat puolet ovat olleet asunto-osakeyhtiöihin tehtyjä, niiden omistajien rahoittamia korjauksia. Koronakriisi on viivästyttänyt taloyhtiöiden korjaushankkeista päättämistä ja töiden aloittamista. Huomattavassa osassa Kiinteistöliiton kyselyyn vastanneita taloyhtiöitä tämän vuoden varsinainen yhtiökokous oli vielä pitämättä elokuun puolivälissä.

7.8.2020

Vanhuusiän asumiseen löytyy tietoa ja tukea

Kodin esteettömyys on tärkeää etenkin seniori-ikäisille. Muutto helpompaan asuntoon on hyvä vaihtoehto, mutta usein asuntoa voidaan myös parantaa korjauksilla, kirjoittaa Viva (8/2020). Eniten remontteja joudutaan tekemään peseytymistiloissa.

6.4.2020

Kiinteistöliiton esitys kehysriiheen: Taloyhtiöille korjausavustus ylläpitämään korjausrakentamista

Taloyhtiöitä edustava Kiinteistöliitto esittää maan hallitukselle kehysriihessä käsiteltäväksi suhdanneluonteista 10 prosentin korjausavustusta asuntoyhtiöille sekä taloyhtiöiden perusparannuslainojen takausehtojen muuttamista. Asuinrakennusten korjausrakentaminen on hyvä väline ylläpitää kotimaista tuotanto- ja investointitoimintaa. Asuntojen omistajia kannattaa nyt kannustaa toteuttamaan myös energiatehokkuutta parantavia korjauksia.

5.12.2019

Vähähiilisen rakentamisen taloudelliset ohjauskeinot selvitetty

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tekemän selvityksen mukaan lisärakennusoikeus ja korjausavustukset ovat toimivia taloudellisia ohjauskeinoja vähähiilisen asuinrakentamisen edistämisessä. Taloudelliset ohjauskeinot kuuluvat ympäristöministeriön vähähiilisen rakentamisen tiekarttaan, kirjoittaa Rakennuslehti. SYKEn selvitys arvioi keinoja, joilla julkishallinto voi siivittää rakennusalaa kohti vähähiilistä rakentamista.

11.7.2018

5 + 1 tapaa rahoittaa taloyhtiön korjaushanke

Korjaushankkeet, kuten kaikki taloyhtiön toiminta, rahoitetaan viime kädessä osakkailta kerätyillä varoilla. Korjaushankkeen rahoituksen suunnittelu vaatii paneutumista asiaan. Eri rahoitustapojen taitavalla yhdistelyllä voidaan säästää sekä yhtiön että osakkaiden rahaa.

13.6.2018

Asuntojen korjausavustusten tulorajat korkeammiksi

Valtioneuvosto päätti tänään asetusmuutoksesta, jolla korotetaan ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjausavustusten tulorajoja. Muutoksen myötä avustuksen tarpeessa olevat pienituloiset ikääntyneet ja vammaiset hakijat voivat saada valtion tukea asuntojensa korjaamiseen. Tavoitteena on helpottaa kotona asumista.