Vanhuksen asuntoon pyrittiin tekeytyen palovaroittimen tarkastajaksi

Vantaan Rajatorpassa asuva nainen esti huijarin pääsyn iäkkään naapurinsa asuntoon. Etenkin vanhusten kannattaa olla tarkkana siitä, onko asuntoon pyrkivä henkilö oikealla asialla, kirjoittaa Vantaan Sanomat.

Huoltoyhtiön lähettämäksi palovaroittimen tarkastajaksi tekeytynyt mies oli soittanut 93-vuotiaan vanhuksen lankapuhelimeen ja ilmoittanut tulevansa tarkastamaan palovaroittimen. Hetken päästä oli tullut soitto, että tarkastaja on lähellä ja saapuu pian. Puhelussa oli kaupusteltu myös kätevämpää palovaroitinta, johon ei tarvitse vaihtaa paristoa.

Vanhus oli soittanut naapurilleen, joka oli heti epäillyt huijausta. Taloyhtiössä saati sen huoltoyhtiössä ei oltu päätetty palovaroittimien tarkastuksesta. Naapuri oli mennyt vanhuksen luo kameran kanssa odottamaan, valmiina ottamaan kuvan tarkastajasta.

Taloyhtiön pihaan oli saapunut oranssiin liiviin ja kasvomaskiin pukeutunut nuori mies salkku kädessään. Hän oli pyrkinyt sisälle rappukäytävään ovikoodia kokeilemalla, mutta ei ollut onnistunut. Toisen naapurin tarkkailu oli saanut miehen poistumaan paikalta.

Lue Vantaan Sanomien artikkeli täältä.

Lisätietoa ikäihmisten asuinturvallisuudesta: Ikäihmisten turvallisuus (Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK)

Lisätietoa palontorjunnan vastuista Taloyhtiön vastuunjako -verkkopalvelusta: Vastuunjako.fi (Kiinteistöliitto)

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.7.2018

Milloin asuntoon saa mennä yleisavaimella?

Taloyhtiön yleisavain on yleensä huoltoyhtiön, talonmiehen tai isännöintiyrityksen hallussa. Yleisavainta ei saa käyttää mielivaltaisesti, vaan esimerkiksi asukkaan asuntoon menemiselle pitää olla pätevä syy. Seuraavassa on lueteltu tavallisimmat tilanteet, joissa asuntoon voi mennä yleisavaimella.

27.11.2018

Alle puolet suomalaisista on testannut palovaroittimensa

Palovaroitin on halpa henkivakuutus – mutta vain, jos se toimii. Suomalaisista vain alle puolet on testannut palovaroittimensa toimintakunnon, selviää turvallisuusyritys Verisuren tutkimuksesta. Verisuren tutkimuksen mukaan vain alle puolet (45 %) suomalaisista on testannut palovaroittimensa suositusten mukaan eli kerran kuussa.

8.3.2018

Tukes selvitti: vanha palovaroitin ei toimi luotettavasti

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvitti iän vaikutusta palovaroittimen toimintaan. Selvityksen perusteella havaittiin, että vanha palovaroitin ei toimi luotettavasti ja se tulee vaihtaa vähintään 5-10 vuoden välein. Tukes hankki selvitystä varten lahjoituksina vanhoja palovaroittimia, joista suurin osa oli tyypiltään ionisoivia.

17.9.2020

Tukes testasi kuusi palovaroitinmallia, ei merkittäviä puutteita

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on testannut markkinoilla olevia palovaroittimia. Kaikki testatut palovaroitinmallit täyttivät vaatimukset. Yleisin syy palovaroittimen toimimattomuuteen tulipaloissa onkin kunnossapidon puute.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti