Vaasan betonisiilojen tontille etsitään uutta omistajaa

Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää yleisen ja avoimen tarjouskilpailun Rantakatu 1A -osoitteessa sijaitsevasta tontista ja sille toteutettavasta uudisrakennuksesta. Tontilla on tällä hetkellä Vaasanmylly Oy:n rakennuttamat betonisiilot sekä lämpökeskus, jotka ovat olleet tyhjillään ja käyttämättömänä 1990-luvun lopulta saakka.
Tarjouskilpailun voittaja sitoutuu paitsi purkamaan siilorakennuksen lämpökeskuksineen, myös järjestämään yleisen arkkitehtuurikilpailun tontille toteutettavasta uudisrakennuksesta sekä toteuttamaan kilpailun voittaneen, kaupungin hyväksymän ja rakennusluvan mukaisen rakennuksen.

– Kilpailutettava tontti sijaitsee paraatipaikalla osana valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä kaupungin suosituimman ulkoilureitin varrella. Keskustan rantavyöhyke kehittyy myös tulevina vuosina voimakkaasti ja siilojen paikalle nouseva uudisrakennus on tärkeä osa sitä, kaupungingeodeetti Petur Eklund kertoo.

Tontti luovutetaan korkeimman hintatarjouksen tehneelle. Kilpailun voittajalla tulee olla riittävä tekninen osaaminen sekä muut tarjouspyynnössä vaadittavat edellytykset laajan ja rakennusteknisesti haastavan rakentamisprojektin toteuttamiseksi.

Asemakaava antaa raamit toteutettavalle uudisrakennukselle. Suunnitelmat tarkentuvat arkkitehtuurikilpailun perusteella ja sen jälkeen tehtävässä tarkemmassa suunnittelussa. Suunnittelua ja toteuttamista seurataan kaupungin kaavoituksen, kiinteistötoimen ja rakennusvalvonnan edustajista koostuvan työryhmän toimesta.

Tarjousten on oltava perillä 31.5. mennessä. Tarjouskilpailun tarkempi kuvaus, ehdot sekä muut asiakirjat ovat nähtävissä osoitteessa vaasa.fi/siilot.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

24.8.2023

Etäosallistuminen arkipäivää taloyhtiöiden yhtiökokouksissa

Etäyhteydellä osallistuminen taloyhtiön yhtiökokoukseen on yleistynyt laajasti, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille tehdystä kyselystä. Etenkin suurimmissa kaupungeissa valtaosa kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä tarjosi osakkailleen mahdollisuutta etäosallistumiseen.

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

paloturvallinen taloyhtiö

10.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tehtävänä paloturvallinen taloyhtiö ja koti

Suomessa pelastusviranomaisten tietoon tulee vuosittain noin 12 000 tulipaloa, joista merkittävä osa on ihmisen toiminnan aiheuttamia. Safetum on käynnistänyt tänä syksynä kampanjan suomalaisten taloyhtiöiden paloturvallisuuden edistämiseksi.

Safetum

joustamalla sopimuksessa

8.2.2023

Näin houkuttelet vuokralaisia joustamalla sopimuksessa

Vuokra-asunnon houkuttelevuutta voi lisätä tekemällä joustoja vuokrasopimukseen, sanoo Suomen Vuokranantajat ry. Jos etsii vuokralaista sesongin ulkopuolella, kannattaa kuunnella vuokralaisehdokkaita tarkasti ja selvittää, mitä toiveita heillä on vuokrasopimuksen suhteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti