Vaasa

Uusimmat artikkelit

23.4.2021

Vaasan betonisiilojen tontille etsitään uutta omistajaa

Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää yleisen ja avoimen tarjouskilpailun Rantakatu 1A -osoitteessa sijaitsevasta tontista ja sille toteutettavasta uudisrakennuksesta. Tontilla on tällä hetkellä Vaasanmylly Oy:n rakennuttamat betonisiilot sekä lämpökeskus, jotka ovat olleet tyhjillään ja käyttämättömänä 1990-luvun lopulta saakka. Tarjouskilpailun voittaja sitoutuu paitsi purkamaan siilorakennuksen lämpökeskuksineen, myös järjestämään yleisen arkkitehtuurikilpailun tontille toteutettavasta uudisrakennuksesta sekä toteuttamaan kilpailun voittaneen, kaupungin […]

22.10.2019

Vuokramarkkinakatsaus: Seinäjoki kasvaa, Vaasa polkee paikallaan

Suomen Vuokranantajien tuoreen vuokramarkkinakatsauksen mukaan Seinäjoen ja Vaasan kehitys kulkee eri suuntiin: Seinäjoki kasvaa, kun taas Vaasa polkee paikallaan. Neljättä kertaa julkaistussa Suomen Vuokranantajien vuokramarkkinakatsauksessa tarkastellaan eri kaupunkien vuokramarkkinanäkymiä Vuokraovi.comin kevään 2019 tilastojen sekä Tilastokeskuksen tietojen valossa. Tilastokeskuksen väestöennusteen mukaan Seinäjoki kasvaa suhteellisesti hyvin nopeasti.

21.10.2019

Ensimmäinen puukerrostalo Vaasaan

Vaasan ensimmäinen korkea puukerrostalo valmistuu Melaniemeen arviolta syksyllä 2020, kertoo Talotekniikka-lehti. Viherlehto-nimisestä kerrostalosta tulee kuusikerroksinen ja se kootaan puumoduuleista. Asuntoja Lakean rakennuttamaan puukerrostaloon tulee 32 ja niiden koko vaihtelee 35 neliön kaksioista 85 neliön neliöihin.

8.4.2019

Kiinteistöliiton liittokokous ja seminaari Vaasassa

Liittokokous ja sen yhteydessä järjestetty seminaari keräsivät Vaasaan 5.-6.4. yli sata kiinteistöalan vaikuttajaa eri puolilta maata. Liittokokous valitsi SRV:n varatoimitusjohtajan, DI Timo Niemisen Kauniaisista jatkamaan liiton puheenjohtajana ja varapuheenjohtajiksi ekonomi Olavi Merikannon Espoosta, toimitusjohtaja Pertti Satopään Liedosta sekä toimitusjohtaja Harri Järvenpään Tampereelta. Kiinteistöliitto julkisti liittokokouksen yhteydessä hallitusohjelmatavoitteensa, joista keskeisin on asumiskustannusten nousun katkaiseminen. Pohjanmaan Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Arto […]

10.8.2018

Vaasan kaupungille ja seudulle uusi ilme

Vaasan kaupunki, Vaasan seutu ja Visit Vaasa ottivat käyttöön uuden logon ja visuaalisen ilmeen 8.8.2018 alkaen. Missään muualla Suomessa ei ole aikaisemmin tehty yhtä laajaa seudullista yhteistyötä yhteisen brändin eteen. Myös asukkaat ja henkilökunta otettiin mukaan suunnitteluun.

16.4.2018

Löytyykö putkiremonteista alueellisia eroja?

Vaikka perinteinen putkiremontti on edelleen suosittu tapa toteuttaa viemäreiden uusiminen, haastavat sukitus ja ruiskuvalu sekä näiden yhdistelmä, hybridi, perinteisiä menetelmiä. Vaasan seudulla entistä useampi viemärisaneeraus toteutetaan viemärien sisäpuolisilla korjauksilla. Vaasan seudulla on huomattu, että siellä kunnostetaan vanhoja valurautaviemäreitä sisäpuolisin korjauksin enemmän kuin muualla päin Suomea.

1.2.2018

Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Pohjanmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Vaasassa 7.2.2018. Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.