Uusilla vakuutustuotteilla lisäturvaa taloyhtiöille

Paraskin kiinteistövakuutus voi nykyisin jättää korvaamatta kustannuksia, jotka voivat kohdata taloyhtiötä esimerkiksi ullakon palovahingossa. Ilman korvauksia voi jäädä myös myrskyvahingossa, jossa kiinteistön vaurioitunut rakennusosa on päässyt teknisen käyttöiän päähän tai sen yli. Palovahingoissa uudelleenrakennettava rakennus tulee nykymääräysten mukaan lämpöeristää paremmin kuin tuhoutunut rakennus oli eristetty.

Nykyisillä kiinteistövakuutuksilla katetaan rajoitetusti vain joitakin uusien rakennusmääräysten mukaisesti toteutettuja rakennusten osia. Vahingon sattuessa taloyhtiö joutuu ne kuitenkin korjaamaan ja maksamaan.

Howden Finland Oy:n uusi tuote KorvausPLUS antaa turvaa pakottavien rakentamismääräysten aiheuttamiin kustannuksiin korvattavissa kiinteistövahingoissa sekä rakennusosan vahingossa, kun täyttä korvausta ei saada kiinteistövakuutuksesta. Tuote antaa turvaa myös lisärakennuksen tuhouduttua, kun sitä ei enää päätetä jälleenrakentaa sekä kiinteistövahingoissa, joissa jonkun rakennusosan saneeraus on viivästynyt.

Gryndeririidat korvattaviksi

OikeusturvaPLUS-asiakaseturyhmän jäsenenä taloyhtiö voi jatkossa suojautua ensimmäistä kertaa kattavasti perustajaurakoitsijaa eli tutummin grynderiä vastaan riitatilanteissa. Vakuutus tuo turvaa myös perustajaurakoitsijan suorituskyvyttömyyden varalle.

Uusi vakuutus laajentaa taloyhtiön suojaa myös oikeusturvavahingoissa. Aikaisemmin taloyhtiö ei ole voinut saada oikeusturvavakuutusta kattamaan riita-asioiden kustannuksia, kun vastapuolena on ollut perustajaurakoitsija.

Perustajaurakoitsija voi myös mennä konkurssiin tai tulla muulla tapaa maksukyvyttömäksi kesken asuntokauppalaissa säädetyn enimmäisvastuuajan. Mikäli rakennusvirheitä tällöin ilmenee, voi korvausta hakea urakoitsijan suorituskyvyttömyysvakuutuksesta, jos kyseessä on laissa ja vakuutusehdoissa määritelty rakennusvirhe.

Virheiden selvittäminen voi olla kallista. Vaikka korvausta lopulta saisi urakoitsijan suorituskyvyttömyysvakuutuksesta, jää vakuutuksen korkea omavastuu siinäkin tapauksessa taloyhtiön ja osakkaiden maksettavaksi.

− Jatkossa voimme tarjota asiakkaillemme vakuutusturvaa kattamaan myös osan suorituskyvyttömyysvakuutuksen omavastuusta, kertoo Howden Finland yhtiön tiedotteessa.

Monessa tapauksessa oikeusturvavakuutus riittää kattamaan vain osan oikeudenkäyntikustannuksista loppujen kulujen jäädessä riidan osapuolten maksettavaksi. Tähänkin uusi vakuutus tuo parannusta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.6.2019

Jalkakäytävän paikalle tehdystä muurista harmia taloyhtiöille Turussa

Grynderi rakensi taloyhtiöille kauniin muurin. Se vain tuli katualueelle. Kaupunki ehti jo painaa hyväksyntäleimat.

11.6.2020

GBCF: Taloyhtiöissä miljardien liiketoimintamahdollisuudet ilmastoviisaille palveluille

Taloyhtiöiden kiinnostus rakennusten ilmastovaikutusten vähentämiseen on kasvussa. Taloyhtiöt tarjoavat yrityksille miljardien eurojen liiketoimintamahdollisuudet energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseen 2020-luvulla. Ratkaisuilta vaaditaan helppoutta, selkeyttä ja kustannustehokkuutta.

21.11.2018

Energiaoptimointi ja yhteistyö toivat säästöjä taloyhtiöille

Keravalla neljän taloyhtiön yhteishankkeessa optimoitiin parhaat vaihtoehdot energiaremontissa. Taloyhtiöt saivat säästöä yhteisestä projektista, mutta jokainen toteutti korjaushankkeen hieman eri sisältöisenä. Energiaoptimoinnin avulla voidaan vertailla muun muassa kiinteistön mahdollisia päälämmitysjärjestelmiä sekä muita täydentäviä toimenpiteitä, joilla energiatehokkuutta voidaan parantaa (mm.

6.6.2018

Taloyhtiöiden päätöksentekoa sähköautojen latauspisteiden rakentamisessa helpotettava

Kiinteistöliiton taloyhtiöille tekemän kyselyn mukaan taloyhtiöiden latauspisteille ei ole vielä riittävästi kysyntää. Samasta kyselystä selviää kuitenkin, että joka neljäs kyselyyn vastanneesta taloyhtiössä asuvasta sähköautoilijasta ei ollut saanut järjestettyä autolleen latauspistettä ollenkaan. Rahallista tukea on luvassa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta elokuussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti