Uusien jäsenten saaminen taloyhtiöiden hallituksiin vaihtelee

Uusien jäsenten saaminen taloyhtiön hallitukseen vaihtelee suuresti eri taloyhtiöissä. Tämä selviää Kiinteistöliiton tekemästä kyselystä taloyhtiöiden hallituksille. Uusien hallitusjäsenten houkuttelua helpottaa tieto taloyhtiöiden hallituksille tarjolla olevista palveluista.

Taloyhtiöiden yhtiökokouksien aikaan keväällä monissa taloyhtiöissä pohditaan tulevan kauden hallituksen kokoonpanoa. Kiinteistöliiton vuonna 2016 tekemän kyselyn mukaan uusien jäsenten saaminen taloyhtiöiden hallitukseen vaihtelee suuresti. Kyselyyn vastasi yhteensä yli 3300 vastaajaa.

35% kyselyyn vastanneista piti uusien jäsenten saamista helppona tai melko helppona, 30% puolestaan vaikeana tai melko vaikeana.

”Tilanne vaihtelee runsaasti eri taloyhtiöissä. Haluamme kannustaa ihmisiä lähtemään rohkeasti mukaan hallitustyöskentelyyn – se on paras tapa vaikuttaa oman taloyhtiön asioihin”, rohkaisee Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Kiinteistöliiton palvelut auttavat taloyhtiöiden hallituksia

Työtä taloyhtiön hallituksessa helpottavat monet palvelut. Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen -verkkokurssikokonaisuus tarjoaa erinomaiset pohjatiedot hallitustyöhön. Kiinteistöliiton ja sen paikallisyhdistysten jäsenille tarjolla olevat neuvontapalvelut auttavat hallitustyön kiperissä paikoissa niin lakiasioissa kuin taloudessa, korjausrakentamisessa ja energiakysymyksissä. Kiinteistölehti sekä useat verkkopalvelut, kuten taloyhtio.net, puolestaan pitävät hallituksen ajan tasalla.

Kyselyn tulosten perusteella aikaa ei hallituksessa kulu kohtuuttomasti: Lähes puolessa taloyhtiöistä hallitus kokousti keskimäärin 3-4 kertaa vuodessa ja 95% kokouksista kesti enintään kaksi tuntia. 60% käyttää kokousten ulkopuolella enintään neljä tuntia kuukaudessa asiaan.

”Asiantuntijapalvelujen käyttäminen voi myös säästää aikaa”, pohtii Timo Tossavainen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

20.4.2022

Taloyhtiön hallitustyöskentelystä maksetut palkkiot ovat maltillisia – tyydyttää suurinta osaa

Kokouskohtainen palkkio on yleisin vaihtoehto hallitustyöskentelykorvaukseksi taloyhtiöissä, selviää Kiinteistöliiton jäsenkyselystä. Hallituksen puheenjohtaja saa keskimäärin sadan euron korvauksen jokaisesta kokouksesta. Toiseksi yleisin vaihtoehto, vuosipalkkio, on mediaaniltaan 370 euroa.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti